Havregrynscookies med peanuts, kokos og chokolade, som også går under navnet cowboycookies, indeholder alle mine yndlingsingredienser.
Havregrynscookies med peanuts, kokos og chokolade er alt, alt for lækre. Jeg må indrømme, at hele portionen forsvandt samme dag, som jeg lavede dem, og det er klart mine favorit cookies.
Det skyldes, at alle mine yndlingsingredienser i kager er, hvad størstedelen af denne småkage indeholder.
Jeg mener: hvis denne småkage bare indeholdte én af disse ingredienser, ville jeg elske dem. Men de her indeholder dem alle sammen. Whats not to love?
Oprindeligt bruger man pekannødder i stedet for peanuts i traditionelle cowboycookies. Men jeg synes, at peanuts passer bedre i opskriften.
Præriens powerbars
Navnet cowboycookies stammer fra en fortælling om cowboys i Amerika.
Når de var ude på prærien, plejede de at spise dem - lidt lige som en slags datidens powerbar.
Og det er forståligt, fordi de indeholder jo faktisk en del elementer, som er gode for kroppen. Og så giver en hurtig energi.
Da jeg lavede denne opskrift spiste min kæreste og jeg dem alle på en aften, men jeg kan forestille mig, at de ville være super til eftermiddagskaffen.
Egentlig er de nok bare super lækre at spise i løbet af hele dagen. Dog må jeg advare jer. Det er svært ikke at spise dem alle på en gang.
Prøv selv at lave opskriften og tag det op som en udfordring. Se om det overhovedet, er fysisk muligt ikke at grovæde dem.
Opskrift på havregrynscookies med chokolade
Havregrynscookies med peanuts, kokos og chokolade
Ingredienser
- 250 g smør - blødt
- 150 g rørsukker
- 100 g sukker
- 3 stk æg
- 1 tsk vaniljesukker
- 360 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 0,5 tsk salt
- 200 g mørk chokolade - grofthakket
- 80 g havregryn
- 150 g peanuts - usaltet
- 50 g groft kokosmel
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på varmluft 200 grader. Gør to bageplader klar med bagepapir.
- I en skål tilføjes smør, rørsukker og sukker og røres sammen i et minuts tid. Tilføj nu æg og vaniljesukker og rør det sammen.
- Bland hvedemel, salt, bagepulver og natron sammen og tilføj det til de våde ingredienser.
- Tilføj nu hakket chokolade, peanuts, havregryn og kokosmel. Bland det hele godt sammen.
- Fordel nu dejen ud til 12 cookies og bag dem i cirka 10-12 minutter, eller indtil de er gyldne.
- Lad dem køle en smule ned og server dem med glas koldt mælk.
Få tilsendt opskriften på mail
Se også vores andre opskrifter på lækre cookies:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: