• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Opskrift på lækre havregrødsboller

Opskrift på lækre havregrødsboller

billederesultat for havregrødsboller
4.6 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
723
SHARES
FacebookMessenger723PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. oktober 2024 - Udgivet:  5. november 2023

Indhold

  1. Havregrødsboller er gode til madpakken og nemme at bage. Bollerne laves af havregrød og en smule gær, hvilket forøger friskheden.
  2. Egnet til frysning
  3. Opskrift på havregrødsboller
  4. Havregrødsboller
  5. Tips

Havregrødsboller er gode til madpakken og nemme at bage. Bollerne laves af havregrød og en smule gær, hvilket forøger friskheden.

Havregrødsboller er lækre boller med en både god krumme og skorpe.

Samtidig er de meget nemme at lave.

Egnet til frysning

De færdigbagte boller med havregrød er velegnede til nedfrysning, så du altid har friske boller ved hånden.

Lad dem lige køle lidt af inden du kommer dem i fryseposer.

Du kan i øvrigt også putte et æble i tern i havregrøden. Det gør havregrødsbollerne lidt mere søde, hvis du ønsker det.

Se også disse opskrifter:

Boller med havregryn

Bløde boller

Boller med havreklid

Opskrift på havregrødsboller

billederesultat for havregrødsboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Havregrødsboller

4.57 fra 32 stemmer
Havregrødsboller er gode til madpakken og nemme at bage. Bollerne laves af havregrød og en smule gær, hvilket forøger friskheden.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet hævetid 12 timer t 30 minutter min
Samlet tid 13 timer t
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 218
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

En portion havregrød af
  • 2 dl havregryn - grovvalsede
  • 2 dl vand
  • 2 dl mælk
Dej laves af
  • 2 dl yoghurt - naturel
  • 15 g gær
  • 1 spsk sirup
  • 1,5 tsk salt
  • 150 g rugmel
  • 450 g hvedemel

Fremgangsmåde
 

  1. Lav først havregrøden. Se evt. hvordan på min opskrift på havregrød her.
  2. Lad havregrøden køle af til den blot er lun. Opløs gæren i yoghurten - og bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden. Tilsæt sirup og salt. Herefter røres rugmel helt ud i dejen. Og til sidst hvedemelet.
  3. Dejen er rigtig god at lave på røremaskine, da den skal være klæbrig og har godt af at blive æltet længe.
  4. Stil dejen til hævning under et viskestykke i ca. 12 timer - eller natten over.
  5. Nu skal bollerne formes og lægges på bageplader. Det nemmeste er at forme dine boller med havregrød med to skeer, da dejen er meget klæbrig.
  6. Stil bollerne til at hæve i en halv time. Pensl med lidt mælk og drys med havregryn.
  7. Bag dine havregrødsboller i ca. 15 minutter ved 200 grader i varmluftsovn, hvor de skal være flotte og gyldne.

Næringsindhold

Kalorier: 218kcalKulhydrater: 43gProtein: 7gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 0.4gKolesterol: 4mgNatrium: 308mgKalium: 161mgKostfibre: 3gSukker: 3gVitamin A: 44IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 54mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de nybagte havregrødsboller køle af på en rist inden du skærer dem op.

Men de kan sagtens nydes lune.

Boller med havregrød kan i øvrigt også fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Clara Marie Laustsen

    september 21, 2020 at 2:10 pm

    Hvor mange boller får du ud af opskriften? Mvh Clara

    Svar
  2. Jytte Simonsen

    januar 17, 2020 at 2:19 pm

    Tusinde tak for svaret.

    Svar
  3. Jytte Simosen

    januar 17, 2020 at 9:51 am

    Skal havregrødsbollerne hæve i køleskab eller bare på køkkenbordet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 17, 2020 at 10:01 am

      Hej Jytte
      Dem hæver du bare på køkkenbordet 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
      • Henriette

        januar 18, 2025 at 8:04 pm

        Jeg har haft min dej til hævning i to timer og den er allerede hævet til kanten af skålen. Så nu er den røget i køleskabet!

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required