Havregrødsboller er gode til madpakken og nemme at bage. Bollerne laves af havregrød og en smule gær, hvilket forøger friskheden.
Havregrødsboller er lækre boller med en både god krumme og skorpe.
Samtidig er de meget nemme at lave.
Egnet til frysning
De færdigbagte boller med havregrød er velegnede til nedfrysning, så du altid har friske boller ved hånden.
Lad dem lige køle lidt af inden du kommer dem i fryseposer.
Du kan i øvrigt også putte et æble i tern i havregrøden. Det gør havregrødsbollerne lidt mere søde, hvis du ønsker det.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på havregrødsboller
Havregrødsboller
Ingredienser
En portion havregrød af
- 2 dl havregryn - grovvalsede
- 2 dl vand
- 2 dl mælk
Dej laves af
- 2 dl yoghurt - naturel
- 15 g gær
- 1 spsk sirup
- 1,5 tsk salt
- 150 g rugmel
- 450 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Lav først havregrøden. Se evt. hvordan på min opskrift på havregrød her.
- Lad havregrøden køle af til den blot er lun. Opløs gæren i yoghurten - og bland yoghurt-gær-blandingen i havregrøden. Tilsæt sirup og salt. Herefter røres rugmel helt ud i dejen. Og til sidst hvedemelet.
- Dejen er rigtig god at lave på røremaskine, da den skal være klæbrig og har godt af at blive æltet længe.
- Stil dejen til hævning under et viskestykke i ca. 12 timer - eller natten over.
- Nu skal bollerne formes og lægges på bageplader. Det nemmeste er at forme dine boller med havregrød med to skeer, da dejen er meget klæbrig.
- Stil bollerne til at hæve i en halv time. Pensl med lidt mælk og drys med havregryn.
- Bag dine havregrødsboller i ca. 15 minutter ved 200 grader i varmluftsovn, hvor de skal være flotte og gyldne.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad de nybagte havregrødsboller køle af på en rist inden du skærer dem op.
Men de kan sagtens nydes lune.
Boller med havregrød kan i øvrigt også fryses ned.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Clara Marie Laustsen
Hvor mange boller får du ud af opskriften? Mvh Clara
Jytte Simonsen
Tusinde tak for svaret.
Jytte Simosen
Skal havregrødsbollerne hæve i køleskab eller bare på køkkenbordet?
Holger Rørby Madsen
Hej Jytte
Dem hæver du bare på køkkenbordet 🙂
Bedste hilsner
Holger
Henriette
Jeg har haft min dej til hævning i to timer og den er allerede hævet til kanten af skålen. Så nu er den røget i køleskabet!