Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

Billede af små hasselback kartofler med rasp.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2.3k
SHARES
FacebookMessenger2.3kPinterestEmailSMS
Opdateret: 11. august 2025 - Udgivet: 11. august 2025

Sådan laver du lækre og små hasselback kartofler med rasp. Kartoflerne er både velsmagende og dekorative, og bages i ovnen.

De er altså ret lækre, de her hasselback kartofler med rasp. Lav dem af små kartofler, der snittes med en skarp kniv.

Og pensl dem med rigeligt smør. Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Hasselback kartofler - nem og lækker opskrift
  • Cremede flødekartofler i ovn med kartofler, løg og fløde
  • Pommes Anna opskrift - lækre kartofler i lag med smør og timian
  • Kartoffelmos - nem og lækker opskrift på luftig mos

Opskrift på hasselback kartofler med rasp

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Nem opskrift på hasselback kartofler med rasp

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 50 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 227
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 600 g kartofler - små og med skræl
  • 50 g smør
  • 2 spsk rasp
  • flagesalt
  • 1 spsk timian - tørret
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kartoflerne vaskes grundigt, og tørres af i et rent viskestykke.
  2. Lav så et snit i kartoflerne, hvor du skærer dem ud i otte "dele" - selvfølgelig uden af skære helt igennem kartoflerne. Jeg har her lagt kartoflerne mellem to trægrydeskeer, og skåret ned til kniven stoppes af dem.
  3. Stil derefter kartoflerne i et ildfast fad med snitsiden opad.
  4. Smelt smørret og pensl kartoflerne med rigeligt smør.
  5. Drys derefter rasp over dem, og til sidst flagesalt og lidt tørret timian.
  6. Bag nu hasselback kartoflerne i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor de skal have cirka 50 minutter. Hvis du anvender større kartofler er bagetiden selvfølgelig lidt længere.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 227kcalKulhydrater: 30gProtein: 4gFedt: 11gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 27mgNatrium: 708mgKalium: 655mgKostfibre: 4gSukker: 1gVitamin A: 399IUVitamin C: 32mgCalcium: 38mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Nyd de færdige hasselback kartofler til en ovnstegt oksefilet eller mør og lækker culottesteg.

Se også her hvordan du laver saltbagte kartofler.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majbtitt skriver

    august 12, 2025 at 9:11 pm

    Hej Holger og team
    Har i nogen erfaring med grillet Dorade / guldbras?
    Jeg fik det serveret i Italien.. tror nok, at det var med citron,tomat,spinat,løg,mm? Det var vildt lækkert .
    Tusinde tak for de dejlige opskrifter. Man kan altid finde nemme og lækre opskrifter.
    Med venlig hilsen
    Majbritt Tonnesen

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    august 11, 2025 at 9:02 am

    Tak fordi du bruger opskrifter. Jeg bliver glad for din mening om den her.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required