• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Hasselback blomkål med bacon og estragon

Hasselback blomkål med bacon og estragon

Hasselback blomkål
4.6 fra 18 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
78
SHARES
FacebookMessenger78PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. februar 2023 - Udgivet:  9. februar 2023

Hasselback blomkål med bacon og estragon er en god måde at servere den sunde blomkål på. Server den som tilbehør til alt fra fisk til kød.

Hasselback blomkål er en anderledes måde at servere blomkål på end den gængse.

Her er et helt kålhoved skåret i riller lige som Hasselback kartofler. Derefter placeres en baconskive i hver rille, og der smøres med hvidløgssmør.

Et fyldigt og velsmagende tilbehør, som både kan spises til kogt torsk, oksefilet, svinekød og vegetarretter.

Opskrift på Hasselback blomkål

Hasselback blomkål
Maria Ullergaard

Hasselback blomkål

4.56 fra 18 stemmer
Hasselback blomkål med bacon og estragon er en god måde at servere den sunde blomkål på. Server den som tilbehør til alt fra fisk til kød.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 blomkål - bladene fjernet
  • 25 g smør
  • 1 solohvidløg - fint revet
  • 1 håndfuld estragon - hakket
  • 1 pakke bacon
  • flagesalt
  • ½ citron - fint revet skal herfra
  • 1 håndfuld cashewnødder - groft hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på varmluft 220 grader.
  2. Bland smør, hvidløg, fintrevet citronskal og et nip flagsalt godt sammen.
  3. Lav riller hele vej hen af blomkålen. Put en baconskive ned i hver rille.
  4. Smør hele blomkålhoved ind i hvidløgsmørret og drys med lidt hakket estragon. Sæt det ind i den forvarmet ovn i 30-35 minutter.
  5. Inden servering af Hasselback blomkål drysses lidt ekstra frisk estragon over sammen med de grofthakkede cashewnødder.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Estragon, som vi blandt andet kender fra bearnaisesauce, passer godt til blomkål. Men du kan sagtens drysse et andet krydderi ud over Hasselback blomkål.

Brug nøjagtigt det krydderi, du holder mest af. Har du ikke cashewnødder, kan du bruge ristede pinjekerner eller hakkede hasselnødder.

Se andre opskrifter her:

Maskeret blomkål

Krydret blomkål i ovn med paprika og hvidløg

Blomkålssuppe

Om Maria
Maria Ullergaard
Maria Ullergaard

Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Forsiden lige nu

Madplan uge 24
Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter→ Se opskriften
10 retter med få ingredienser
10 retter med få ingredienser→ Se opskriften
billede med flødebollekage
Flødebollekage opskrift med makroner og jordbær→ Se opskriften
salat med paneret kylling
Salat med paneret kylling, ærter og asparges→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required