• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Hash browns - opskrift på amerikanernes rösti

Hash browns - opskrift på amerikanernes rösti

Hash browns
Hash browns består af revet kartoffel og revet løg, men du kan også tilsætte revne gulerødder og krydderier efter eget valg. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  28. juni 2021 - Udgivet:  24. juli 2020

Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hash browns er en favorit på amerikanske morgenbord og i diners. Her er opskriften på et mættende og skønt smagende tilbehør til brunch.
  2. Opskrift på gyldne hash browns
  3. Hash browns opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Historien bag
  7. Røræg og scrambled eggs i gryde, ovn og til brunch
  8. Kanelsnurrer
  9. Earl Grey muffins
Gå til opskrift

Hash browns er en favorit på amerikanske morgenbord og i diners. Her er opskriften på et mættende og skønt smagende tilbehør til brunch.

Hash browns hører med til en solid amerikansk morgenmad med røræg, pølser og hele molevitten. De bagte revne kartofler og løg smager godt til stegte tomater eller blot en god tomatketchup, og så er de mættende. Egentlig er der ikke den store forskel på rösti og hash browns, nogle hævder, at der skal løg i begge, andre mener forskellen netop ligger i, at der kun skal løg i rösti. Men uanset hvad, så smager det nu godt.

Jeg har valgt at rive løg i kartoffelblandingen, før den steges. Derudover er der tilsat et fed hvidløg samt groft hakket frisk, rød chili for at give kartoffelsmagen mere bid. Derudover har jeg brugt to æg i min opskrift, fordi jeg kan godt lide, at mine hash browns er faste. Du kan undlade det ene æg i opskriften, hvis du bedst kan lide at kartoffel"kagerne" har en mere løs og sprød struktur.

Opskrift på gyldne hash browns

Hash browns

Hash browns opskrift

Hash browns er en favorit på amerikanske morgenbord og i diners. Her er opskriften på et mættende og skønt smagende tilbehør til brunch.
Bedømmelse
5 fra 17 stemmer
RetMorgenmad, Tilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Antal 8 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 æg
  • 2 ½ spsk hvedemel
  • ½ frisk chili - hakket
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber - efter behov
  • 1 spsk smør
  • ½ dl olivenolie

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af rivejernet.
  • Hæld kartoflerne i en si og mos vandet ud af dem med hænderne.
  • Pres hvidløg og hak chili.
  • Bland alle ingredienserne i en skål.
  • Smelt smør på en stegepande og tilsæt olivenolie, når smørklatten er ved at være smeltet.
  • Tag kartoffelmassen op med en ske og placer den på panden. Pres lidt ned med skeen, så den bliver ca. en centimeter tyk. Der kan være ca. fire ad gangen på en pande,.
  • Steg dine hash browns på den ene side i fire-fem minutter. Vend og steg igen fire-fem minutter på middel varme.
  • Nu er de klar til servering. Drys med flagesalt og pynt eventuelt med hakket persille.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Historien bag

I 1890 figurerede hash browns første gang på et menukort i New York som hashed brown potatoes, men menes at være spist i mange år før den tid. Det er nærliggende at tænke, at amerikanerne blev inspireret af schweiziske emigranter og østeuropæiske jøder.

Schweizerne på grund af deres rösti, de østeuropæiske jøder på grund af deres latkes, som spises med en klat creme fraiche og æblemos. Alle tre typer er en variant over samme tema: Moste eller revne kartofler steges på en pande som en lille pandekage eller frikadelle.

Vidste du i øvrigt, at ordet hash i virkeligheden et låneord fra Frankrig, og intet har til fælles med det, vi kender som hash? På fransk betyder ordet hacher nemlig hakke.

Andre opskrifter til en god brunch:

Røræg og scrambled eggs i gryde, ovn og til brunch

4.7 fra 168 stemmer
Opskrift på røræg. Her kan du se hvordan du laver scrambled eggs, både den almindelige, i ovn, uden mælk, til mange og meget andet.
Gå til opskrift
billederesultat for røræg

Kanelsnurrer

4.8 fra 12 stemmer
Kanelsnurrer er en populær fætter til den skønne kanelsnegl, og her er en nem opskrift på de lækre kanelboller. Kanelsnurrerne kan også bages i fad.
Gå til opskrift
billede med kanelsnurrer

Earl Grey muffins

4.8 fra 6 stemmer
Earl Grey muffins med fyld af brombærcreme og en flødeostfrosting er utrolig lækre cupcakes med en perfekt kombination af syre og sødme.
Gå til opskrift
billede med Earl Grey muffins
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Johansen

    februar 04, 2023 at 12:34 am

    God opskrift!
    Pudsigt er det dog, at da jeg var ung og boede i en lille kælderlejlighed, "opfandte" jeg noget der, på alle væsentlige punkter, minder fuldstændig om ovenstående.
    Jeg er helt sikker på, jeg ikke er enestående.
    Som teksten mere end antyder, er der mange opfindere bag denne fantastiske opskrift. 🥰

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required