Harira er den lækreste vegetarsuppe fra Marokko. Den indeholder bl.a. kikærter og linser, så den mætter godt. Og så er der masser af smag.
Harira smager rigtig dejligt. Suppen indeholder en masse forskellige krydderier, som sammen danner den lækreste ret fuld af smag.
Suppen er fra Marokko, men andre lande i Nordafrika har deres egen version.
Ofte spises den under ramadanen om aftenen, når fasten stopper. Det kan skyldes, at den mætter rigtig godt, for den indeholder nemlig både linser, kikærter, ris og grøntsager, som fylder godt i maven.
Derfor vil jeg også mene, at alle ville kunne nyde denne ret, ligegyldigt om man er veganer, vegetar eller kødspiser.
Opskrift på marokkansk harira
Harira
Ingredienser
- 1 stk løg - finthakket
- 1 stk gulerod - finthakket
- 1 stk selleristav - små tern
- 2 fed hvidløg - små tern
- 1 spsk olivenolie
- 1 tsk friskkværnet peber
- 1 tsk gurkemeje - stødt
- 0,5 tsk spidskommen - stødt
- ¼ tsk ingefær - stødt
- ¼ tsk kanel - stødt
- 0,5 tsk chili - stødt
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk tomatpasta
- 1 dl koriander - frisk
- 1 dl røde linser - tørre
- 1 dl grønne linser - tørre
- 0,5 dåse kikærter
- 1 stk bouillonterning - vegetar
- 8 dl vand
- 25 g ris
- salt
Fremgangsmåde
- Start med at hakke løg og hvidløg fint. Skær gulerod og selleri i små firkanter. Tag nu en stor gryde og tilføj olivenolie og hakkede løg. Lad det stege i to minutter.
- Tilføj gulerodstykker og selleri, steg det sammen i fem minutter. Tilføj nu hvidløg og alle krydderierne, steg det i et minut sammen.
- Hak korianderblade og kom dem i gryden sammen med hakket tomat og tomatpasta, rør det sammen og lad det stege i to minutter. Tilføj nu de røde og de grønne linser samt kikærterne. Lad dem stege i fem minutter.
- Tilføj bouillonterning og vand. Rør det godt sammen og bring det op til kog, lad det koge i fem minutter og put derefter låg på gryden og skru ned for varmen. Lad retten simre i 45 minutter.
- Tilføj ris og lad retten simre i 15 minutter mere. Tjek nu, om både linser og ris er færdigkogte, de må gerne have en smule bid, men selvfølgelig hellere ikke for meget.
- Tilføj eventuelt mere vand til suppen, hvis du synes, at den er for tyk. Smag hahira til med salt og server med frisk citronsaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Jeg laver altid en stor portion harira, da den smager endnu bedre, når den har stået natten over og trukket krydderiernes smag til sig.
Se også andre opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: