Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Harira - marokkansk vegetarsuppe med kikærter

Harira - marokkansk vegetarsuppe med kikærter

Harira - vegansk suppe fra Marokko
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS

Harira er den lækreste vegetarsuppe fra Marokko. Den indeholder bl.a. kikærter og linser, så den mætter godt. Og så er der masser af smag.

Harira smager rigtig dejligt. Suppen indeholder en masse forskellige krydderier, som sammen danner den lækreste ret fuld af smag.

Suppen er fra Marokko, men andre lande i Nordafrika har deres egen version.

Ofte spises den under ramadanen om aftenen, når fasten stopper. Det kan skyldes, at den mætter rigtig godt, for den indeholder nemlig både linser, kikærter, ris og grøntsager, som fylder godt i maven.

Derfor vil jeg også mene, at alle ville kunne nyde denne ret, ligegyldigt om man er veganer, vegetar eller kødspiser.

Opskrift på marokkansk harira

Harira

Rakel Seneca
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 55 minutter min
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
Harira er den lækreste vegetarsuppe fra Marokko. Den indeholder bl.a. kikærter og linser, så den mætter godt. Og så er der masser af smag.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe, Vegetar
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk løg (finthakket)
  • 1 stk gulerod (finthakket)
  • 1 stk selleristav (små tern)
  • 2 fed hvidløg (små tern)
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk friskkværnet peber
  • 1 tsk gurkemeje (stødt )
  • 0,5 tsk spidskommen (stødt )
  • ¼ tsk ingefær (stødt )
  • ¼ tsk kanel (stødt )
  • 0,5 tsk chili (stødt )
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpasta
  • 1 dl koriander (frisk )
  • 1 dl røde linser (tørre)
  • 1 dl grønne linser (tørre)
  • 0,5 dåse kikærter
  • 1 stk bouillonterning (vegetar)
  • 8 dl vand
  • 25 g ris
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Start med at hakke løg og hvidløg fint. Skær gulerod og selleri i små firkanter. Tag nu en stor gryde og tilføj olivenolie og hakkede løg. Lad det stege i to minutter.
  2. Tilføj gulerodstykker og selleri, steg det sammen i fem minutter. Tilføj nu hvidløg og alle krydderierne, steg det i et minut sammen.
  3. Hak korianderblade og kom dem i gryden sammen med hakket tomat og tomatpasta, rør det sammen og lad det stege i to minutter. Tilføj nu de røde og de grønne linser samt kikærterne. Lad dem stege i fem minutter.
  4. Tilføj bouillonterning og vand. Rør det godt sammen og bring det op til kog, lad det koge i fem minutter og put derefter låg på gryden og skru ned for varmen. Lad retten simre i 45 minutter.
  5. Tilføj ris og lad retten simre i 15 minutter mere. Tjek nu, om både linser og ris er færdigkogte, de må gerne have en smule bid, men selvfølgelig hellere ikke for meget.
  6. Tilføj eventuelt mere vand til suppen, hvis du synes, at den er for tyk. Smag hahira til med salt og server med frisk citronsaft.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Jeg laver altid en stor portion harira, da den smager endnu bedre, når den har stået natten over og trukket krydderiernes smag til sig.

Se også andre opskrifter:

Linsesuppe med røde linser

Indisk kylling tikka masala

Billig vegetarret: Mujadara med bulgur og linser

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required