Her får du min opskrift på lækre halloweenboller. Nemme og luftige boller til halloween, og de er med hindbærmarmelade og orange glasur.
Halloweenboller er fyldte boller med hindbærmarmelade og en flot orange glasur på toppen.
Bollerne er perfekte til halloween, og så er de meget nemme at bage, og dejen er også nem at arbejde med.
Se også: Heksefingre - uhyggelige småkager til Halloween
Her er de fyldt med en hindbærmarmelade, men de kan selvfølgelig fyldes med andre slags marmelade - eller en kagecreme, hvis du mere er til det.
Kalorier: Hver halloweenbolle indeholder ca. 324 kalorier.
Opskriften giver 12 stk.
Opskrift på halloweenboller
Ingredienser
- 150 gram mælk
- 150 gram smør
- 50 gram sukker
- 25 gram gær
- 450 gram hvedemel
- 1 æg
- 0,5 teske salt
Fyld
- 1 æg - piskes sammen
- 150 gram hindbærmarmelade
Pynt
- 150 gram flormelis
- Lidt frugtfarve - gul og rød
Sådan gør du
- Til halloweenboller starter du med at lave dejen, hvor mælk og smør kommes i en lille gryde.
- Varm forsigtigt op indtil smørret er smeltet i mælken, og rør så sukker og gær ud i væsken. Pas på den ikke bliver for varm, da det kan slå gærcellerne ihjel! Så ikke varmere end ca. 35 grader.
- Hæld det i skålen til din røremaskine sammen med hvedemel, et æg og lidt salt.
- Kør dejen på røremaskinen med påsat dejkrog, hvor dejen skal æltes i ca. 7 minutter.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, og virk den op. Se evt. i min video hvordan du gør det.
- Læg dejen tilbage i skålen, læg et viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i en time.
- Tag så dejen ud på bordet, og tryk den forsigtigt lidt ud, Du skal ikke ælte den yderligere! Rul så forsigtigt ud til et rektangel på ca. 40 gange 30 centimeter, og skær dejen ud i 12 lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
- Pensl kanterne et par centimeter ind med sammenpisket æg, og læg en god teskefuld hindbærmarmelade på midten.
- Luk halloweenbollerne sammen, og det gør du ved at folde hvert hjørne ind til midten og klemme kanterne/dejen sammen.
- Pensl gerne med lidt æg langs kanterne under bollerne, så du er sikker på at hindbærmarmeladen bliver inde i bollerne.
- Læg halloweenbollerne med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir.
- Nu skal bollerne hæve i ca. 30 minutter med et viskestykke over.
- Pensl så med mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 18 minutter.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Lad de bagte halloweenboller køle af på en rist.
Rør en orange glasur sammen af flormelis og henholdsvis gul og rød frugtfarve, indtil du rammer den rette kulør. Måske skal du også bruge en smule vand eller pasteuristeret æggehvide til glasuren, men pas på den ikke bliver for tynd!
Læg forsigtigt en teskefuld glasur på hver halloweenbolle, og lad glasuren stivne.
Fryseegnet: Halloweenbollerne kan sagtens fryses ned, men vent så med at pynte dem med glasur.
Se også: Mad til Halloween - uhyggelige gode opskrifter

Comments
No Comments