Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Halloweenboller

Fyldte halloweenboller (perfekte til halloween)

halloweenboller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Indhold
  • Halloweenboller
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på halloweenboller
  • Tips
  • Kommentarer

Halloweenboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 timer t
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Her får du min opskrift på lækre halloweenboller. Nemme og luftige boller til halloween, og de er med hindbærmarmelade og orange glasur.
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g mælk
  • 150 g smør
  • 50 g sukker
  • 25 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 0,5 tsk salt
Fyld
  • 1 æg piskes sammen
  • 150 g hindbærmarmelade
Pynt
  • 150 g flormelis
  • Lidt frugtfarve gul og rød

Fremgangsmåde

  1. Til halloweenboller starter du med at lave dejen, hvor mælk og smør kommes i en lille gryde.
  2. Varm forsigtigt op indtil smørret er smeltet i mælken, og rør så sukker og gær ud i væsken. Pas på den ikke bliver for varm, da det kan slå gærcellerne ihjel! Så ikke varmere end ca. 35 grader.
  3. Hæld det i skålen til din røremaskine sammen med hvedemel, et æg og lidt salt.
  4. Kør dejen på røremaskinen med påsat dejkrog, hvor dejen skal æltes i ca. 7 minutter.
  5. Tag dejen ud på køkkenbordet, og virk den op. Se evt. i min video hvordan du gør det.
  6. Læg dejen tilbage i skålen, læg et viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i en time.
  7. Tag så dejen ud på bordet, og tryk den forsigtigt lidt ud, Du skal ikke ælte den yderligere! Rul så forsigtigt ud til et rektangel på ca. 40 gange 30 centimeter, og skær dejen ud i 12 lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
  8. Pensl kanterne et par centimeter ind med sammenpisket æg, og læg en god teskefuld hindbærmarmelade på midten.
  9. Luk halloweenbollerne sammen, og det gør du ved at folde hvert hjørne ind til midten og klemme kanterne/dejen sammen.
  10. Pensl gerne med lidt æg langs kanterne under bollerne, så du er sikker på at hindbærmarmeladen bliver inde i bollerne.
  11. Læg halloweenbollerne med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir.
  12. Nu skal bollerne hæve i ca. 30 minutter med et viskestykke over.
  13. Pensl så med mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 18 minutter.

Næringsindhold

Kalorier324kcalKulhydrater49gProtein6gFedt12gMættet fedt7gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.4gKolesterol56mgNatrium197mgKalium93mgKostfibre1gSukker18gVitamin A372IUVitamin C1mgCalcium31mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på halloweenboller

Halloweenboller er fyldte boller med hindbærmarmelade og en flot orange glasur på toppen.

Bollerne er perfekte til halloween, og så er de meget nemme at bage, og dejen er også nem at arbejde med.

Se også: Heksefingre - uhyggelige småkager til Halloween

Her er de fyldt med en hindbærmarmelade, men de kan selvfølgelig fyldes med andre slags marmelade - eller en kagecreme, hvis du mere er til det.

Kalorier: Hver halloweenbolle indeholder ca. 324 kalorier.

Opskriften giver 12 stk.

Tips

Lad de bagte halloweenboller køle af på en rist.

Rør en orange glasur sammen af flormelis og henholdsvis gul og rød frugtfarve, indtil du rammer den rette kulør. Måske skal du også bruge en smule vand eller pasteuristeret æggehvide til glasuren, men pas på den ikke bliver for tynd!

Læg forsigtigt en teskefuld glasur på hver halloweenbolle, og lad glasuren stivne.

Fryseegnet: Halloweenbollerne kan sagtens fryses ned, men vent så med at pynte dem med glasur.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required