• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Halloweenboller

Halloweenboller

halloweenboller
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  25. oktober 2024 - Udgivet:  15. oktober 2023

Indhold

  1. Her får du min opskrift på lækre halloweenboller. Nemme og luftige boller til halloween, og de er med hindbærmarmelade og orange glasur.
  2. Opskrift på halloweenboller
  3. Halloweenboller
  4. Tips

Her får du min opskrift på lækre halloweenboller. Nemme og luftige boller til halloween, og de er med hindbærmarmelade og orange glasur.

Halloweenboller er fyldte boller med hindbærmarmelade og en flot orange glasur på toppen.

Bollerne er perfekte til halloween, og så er de meget nemme at bage, og dejen er også nem at arbejde med.

Se også: Heksefingre - uhyggelige småkager til Halloween

Her er de fyldt med en hindbærmarmelade, men de kan selvfølgelig fyldes med andre slags marmelade - eller en kagecreme, hvis du mere er til det.

Kalorier: Hver halloweenbolle indeholder ca. 324 kalorier.

Opskriften giver 12 stk.

Opskrift på halloweenboller

halloweenboller
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Halloweenboller

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på lækre halloweenboller. Nemme og luftige boller til halloween, og de er med hindbærmarmelade og orange glasur.
Forb. tid 2 timer t
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 324
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g mælk
  • 150 g smør
  • 50 g sukker
  • 25 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg
  • 0,5 tsk salt
Fyld
  • 1 æg - piskes sammen
  • 150 g hindbærmarmelade
Pynt
  • 150 g flormelis
  • Lidt frugtfarve - gul og rød

Fremgangsmåde
 

  1. Til halloweenboller starter du med at lave dejen, hvor mælk og smør kommes i en lille gryde.
  2. Varm forsigtigt op indtil smørret er smeltet i mælken, og rør så sukker og gær ud i væsken. Pas på den ikke bliver for varm, da det kan slå gærcellerne ihjel! Så ikke varmere end ca. 35 grader.
  3. Hæld det i skålen til din røremaskine sammen med hvedemel, et æg og lidt salt.
  4. Kør dejen på røremaskinen med påsat dejkrog, hvor dejen skal æltes i ca. 7 minutter.
  5. Tag dejen ud på køkkenbordet, og virk den op. Se evt. i min video hvordan du gør det.
  6. Læg dejen tilbage i skålen, læg et viskestykke over og lad den hæve et lunt sted i en time.
  7. Tag så dejen ud på bordet, og tryk den forsigtigt lidt ud, Du skal ikke ælte den yderligere! Rul så forsigtigt ud til et rektangel på ca. 40 gange 30 centimeter, og skær dejen ud i 12 lige store kvadrater på 10 gange 10 centimeter.
  8. Pensl kanterne et par centimeter ind med sammenpisket æg, og læg en god teskefuld hindbærmarmelade på midten.
  9. Luk halloweenbollerne sammen, og det gør du ved at folde hvert hjørne ind til midten og klemme kanterne/dejen sammen.
  10. Pensl gerne med lidt æg langs kanterne under bollerne, så du er sikker på at hindbærmarmeladen bliver inde i bollerne.
  11. Læg halloweenbollerne med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir.
  12. Nu skal bollerne hæve i ca. 30 minutter med et viskestykke over.
  13. Pensl så med mælk, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 18 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 324kcalKulhydrater: 49gProtein: 6gFedt: 12gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.4gKolesterol: 56mgNatrium: 197mgKalium: 93mgKostfibre: 1gSukker: 18gVitamin A: 372IUVitamin C: 1mgCalcium: 31mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de bagte halloweenboller køle af på en rist.

Rør en orange glasur sammen af flormelis og henholdsvis gul og rød frugtfarve, indtil du rammer den rette kulør. Måske skal du også bruge en smule vand eller pasteuristeret æggehvide til glasuren, men pas på den ikke bliver for tynd!

Læg forsigtigt en teskefuld glasur på hver halloweenbolle, og lad glasuren stivne.

Fryseegnet: Halloweenbollerne kan sagtens fryses ned, men vent så med at pynte dem med glasur.

Se også: Mad til Halloween - uhyggelige gode opskrifter

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required