Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Sådan bruger du en hævekurv

Sådan bruger du en hævekurv

En hævekurv er fantastisk til bagning af brød. Brødet efterhæves i hævekurven, og du et brød med både et flot udtryk og en god krumme. Foto: Guffeliguf.dk.
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Det er en god idé at anvende en hævekurv til efterhævning af brød. Hævekurven giver både brødet et flot udseende, men også en bedre krumme.

Køb dig en hævekurv. Den koster ikke meget, og den gør dit bagværk bedre.

Hævekurven er meget nem at anvende, og du står tilbage med bedre og flottere brød.

Her er mine erfaringer og gode råd til anvendelsen, og det er faktisk ret ukompliceret.

Hævekurv skal meles

For det første skal du altid sørge for, at at mele hævekurven grundigt. Og den skal have lidt mere mel end du måske tror.

Hvis ikke hævekurven meles tilstrækkeligt, kan du risikere at dejen hænger fast, og det ødelægger det.

Så drys den rigeligt med mel - helt op til kanten.

Drys også gerne oversiden af dejen (det bliver bunden på det færdigbagte brød) med lidt mel.

Se også disse opskrifter:

Fransk bondebrød

Nem opskrift på sprøde flutes

Farmors franskbrød

Sødmælks franskbrød

Hævning af dej

Hævekurven anvendes til efterhævning af dejen inden turen i ovnen.

Nogle typer brød skal dog kun hæve én gang, og derfor kan det puttes direkte i den melede kurv.

Når brødet er hævet op til kanten på kurven, skal det lempes forsigtigt over på en bageplade med bagepapir.

Brug bagepapir

Jeg plejer at lægge bageplade med bagepapir ovenpå hævekurven, og så forsigtigt vende den rundt.

Løft kurven, og det flotte brød står på bagepladen, og er klar til turen i ovnen.

Hævekurven giver brødet det flotte og rillede mønster (som på billedet), men samtidig får du også en god skorpe og krumme.

Du kan faktisk smage forskel. Hr kan du se opskriften på italiensk bondebrød i hævekurv.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.