• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Håkonskager

Håkonskager

billederesultat for håkonskager
4.8 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
265
SHARES
FacebookMessenger265PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. april 2024 - Udgivet:  18. november 2022

Indhold

  1. Her får du den bedste opskrift på håkonskager. De uimodståelige håkonsmåkager er naturligvis smørbagte, og de passer perfekt til juletiden.
  2. Opskrift på håkonskager
  3. Håkonskager
  4. Tips

Her får du den bedste opskrift på håkonskager. De uimodståelige håkonsmåkager er naturligvis smørbagte, og de passer perfekt til juletiden.

Smørbagte håkonkager er nogle af de allerbedste småkager til jul, og så er de utrolig nemme at bage.

Håkonsmåkager laves landet over i mange forskellige varianter, og i Vestjylland, hvor jeg kommer fra, har jeg i hvert fald smagt en del forskellige slags håkonkager.

Nogen steder laves de med marcipan, andre kommer citronskal eller appelsin i, og sådan er det jo med den slags.

Men her er min opskrift på de fantastiske håkonsmåkager, som jeg synes de skal være. Uden så mange dikkedarer, og med den helt rigtige smag af småkage.

Du får ca. 80 småkager af denne mængde, men det afhænger selvfølgelig af hvor store og tykke, du skærer dem ud.

Se også mine opskrifter på:

  • Julekager
  • Pleskner
  • Chokoladespecier
  • Vaniljekranse
  • Jødekager

Opskrift på håkonskager

billederesultat for håkonskager
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Håkonskager

4.80 fra 29 stemmer
Her får du den bedste opskrift på håkonskager. De uimodståelige håkonsmåkager er naturligvis smørbagte, og de passer perfekt til juletiden.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Dej på køl 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 23 minutter min
Antal: 80 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 37
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 275 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 10 g vaniljesukker - eller kornene af en hel stang vanilje
  • 175 g smør
  • 1 æg
Pynt
  • pasteuriserede æggehvider
  • perlesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Dejen til håkonkager er meget nem at lave, og du starter med at veje hvedemel af i en skål sammen med flormelis og vaniljesukker. Blandes sammen.
  2. Smør skæres i mindre tern og kommes ved.
  3. Smuldr smørret godt ind i dejen, og her bruger du fingrene.
  4. Saml dejen med et æg. Tag den ud på køkkenbordet, der er drysses med lidt mel. Dejen er lidt blød i det, og sådan skal den være.
  5. Del nu dejen i fire lige store stykker, som trilles ud til pølser med en diameter på ca. 3-4 centimeter.
  6. Kom perlesukker i en tallerken.
  7. Pensl hver pølse småkagedej med æggehvide hele vejen rundt, hvorefter pølserne trilles i perlesukker.
  8. Hver pølse lægges på et stykke bagepapir og rulles sammen som en nytårsknallert.
  9. Læg dejen på køl i mindst tre timer, så du kan skære skarpe skiver til dine håkonsmåkager.
  10. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft. Bruger du alligevel varmluft, skal ovnen stilles på 180 grader.
  11. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  12. Skær pølserne i ca. 3 millimeter tykke skiver, som lægges på bagepladen. Hold en smule afstand, da dine håkonskager flyder lidt ud i ovnen (ikke voldsomt meget).
  13. Håkonsmåkager bages ca. 8 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme, så kanterne er mørkegyldne (men ikke for mørke). Bagetiden afhænger af, hvor hårdt din ovn varmer.
  14. Afkøl håkonkagerne på bagepapiret på en rist, hvor de hurtigt bliver sprøde og lækre.

Næringsindhold

Kalorier: 37kcalKulhydrater: 5gProtein: 0.5gFedt: 2gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 7mgNatrium: 16mgKalium: 6mgKostfibre: 0.1gSukker: 2gVitamin A: 58IUCalcium: 1mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De afkølede og nu sprøde håkonkager kan spises straks.

Eller opbevares i en lufttæt beholder, det vi også kalder en kagedåse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda

    november 29, 2024 at 9:37 am

    Håkonskager er dejlige, men jeg plejer at lave dem efter min svigermors opskrift, som er med lidt marcipan i. Nu tror jeg, jeg vil prøve din opskrift. Må de bedste vinde.😉

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required