Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Håkonskager

Håkonskager (bedste opskrift på nemme håkonssmåkager)

billederesultat for håkonskager
4.8 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
287
SHARES
FacebookMessenger287PinterestEmailSMS
Indhold
  • Håkonskager
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på håkonskager
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Håkonskager

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 29 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 8 minutter min
Dej på køl: 3 timer t
Samlet tid: 3 timer t 23 minutter min
Her får du den bedste opskrift på håkonskager. De uimodståelige håkonsmåkager er naturligvis smørbagte, og de passer perfekt til juletiden.
Antal: 80 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 275 g hvedemel
  • 100 g flormelis
  • 10 g vaniljesukker eller kornene af en hel stang vanilje
  • 175 g smør
  • 1 æg
Pynt
  • pasteuriserede æggehvider
  • perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Dejen til håkonkager er meget nem at lave, og du starter med at veje hvedemel af i en skål sammen med flormelis og vaniljesukker. Blandes sammen.
  2. Smør skæres i mindre tern og kommes ved.
  3. Smuldr smørret godt ind i dejen, og her bruger du fingrene.
  4. Saml dejen med et æg. Tag den ud på køkkenbordet, der er drysses med lidt mel. Dejen er lidt blød i det, og sådan skal den være.
  5. Del nu dejen i fire lige store stykker, som trilles ud til pølser med en diameter på ca. 3-4 centimeter.
  6. Kom perlesukker i en tallerken.
  7. Pensl hver pølse småkagedej med æggehvide hele vejen rundt, hvorefter pølserne trilles i perlesukker.
  8. Hver pølse lægges på et stykke bagepapir og rulles sammen som en nytårsknallert.
  9. Læg dejen på køl i mindst tre timer, så du kan skære skarpe skiver til dine håkonsmåkager.
  10. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme - altså ikke varmluft. Bruger du alligevel varmluft, skal ovnen stilles på 180 grader.
  11. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  12. Skær pølserne i ca. 3 millimeter tykke skiver, som lægges på bagepladen. Hold en smule afstand, da dine håkonskager flyder lidt ud i ovnen (ikke voldsomt meget).
  13. Håkonsmåkager bages ca. 8 minutter ved 200 grader almindelig over- og undervarme, så kanterne er mørkegyldne (men ikke for mørke). Bagetiden afhænger af, hvor hårdt din ovn varmer.
  14. Afkøl håkonkagerne på bagepapiret på en rist, hvor de hurtigt bliver sprøde og lækre.

Næringsindhold

Kalorier37kcalKulhydrater5gProtein0.5gFedt2gMættet fedt1gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.5gTransfedt0.1gKolesterol7mgNatrium16mgKalium6mgKostfibre0.1gSukker2gVitamin A58IUCalcium1mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på håkonskager

Smørbagte håkonkager er nogle af de allerbedste småkager til jul, og så er de utrolig nemme at bage.

Håkonsmåkager laves landet over i mange forskellige varianter, og i Vestjylland, hvor jeg kommer fra, har jeg i hvert fald smagt en del forskellige slags håkonkager.

Nogen steder laves de med marcipan, andre kommer citronskal eller appelsin i, og sådan er det jo med den slags.

Men her er min opskrift på de fantastiske håkonsmåkager, som jeg synes de skal være. Uden så mange dikkedarer, og med den helt rigtige smag af småkage.

Du får ca. 80 småkager af denne mængde, men det afhænger selvfølgelig af hvor store og tykke, du skærer dem ud.

Se også mine opskrifter på:

  • Julekager
  • Pleskner
  • Chokoladespecier
  • Vaniljekranse
  • Jødekager

Tips

De afkølede og nu sprøde håkonkager kan spises straks.

Eller opbevares i en lufttæt beholder, det vi også kalder en kagedåse.

FAQ

Kan man fryse håkonskager?

Ja, du kan sagtens fryse de bagte håkonskager i en tæt beholder. Men du kan også fryse den ubagte dej, og så blot bage løs når det passer dig. Så både småkager og dej er altså fryseegnet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jolanda skriver

    november 29, 2024 at 9:37 am

    Håkonskager er dejlige, men jeg plejer at lave dem efter min svigermors opskrift, som er med lidt marcipan i. Nu tror jeg, jeg vil prøve din opskrift. Må de bedste vinde.😉

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required