Gurkemeje Latte er en ældgammel indisk drik, som indenfor de seneste fem år er blevet vildt populær i Vesten. Smagen er sød og krydret, farven smuk gylden.
Gurkemeje Latte lyder meget hipt og smart, men den varme, gyldne drik har været kendt i Indien i årevis akkurat som den trendy Dalgona-kaffe. Gurkemejemælken er nemlig blevet brugt af indiske bedstemødre i århundreder under navnet Haldi Doodh. Her har den samme funktion, som når vi laver kamillete eller varm mælk med honning til et sygt barn. Den dulmer, giver varme og siges at forbedre immunforsvaret.
Gurkemeje er kendt for sine mange gode egenskaber, og har derfor altid været en fast bestanddel i den klassiske indiske Ayurveda-behandling. Roden indeholder blandt andet antioxydanten curcumin, som menes at virke hæmmende på visse typer af kræftceller, lindre gigtsmerter, booste immunforsvaret og virke antiinflammatorisk.
Fylder munden med velsmag
Om Gurkemeje Latte ligefrem kan holde sygdommen fra døren, skal jeg ikke gøre mig klog på, men det smager godt. Og det er virkelig en rar drik, som behager smagsløgene på grund af honningens - eller sukkerets - sødme, den varme mælk og de milde krydderier.
Her får du en opskrift, som er hurtig og nem at lave. Du kan vælge at bruge gurkemejerod eller stødt gurkemeje, men jeg vil anbefale, at du bruger frisk ingefær i stedet for stødt. Smagen bliver meget bedre med den friske ingefærrod.
Opskriften er til to glas. Du kan vælge at fordoble opskriften og gemme din Gurkemeje Latte i en kande i køleskabet op til tre dage.
Ingredienser
1 dl. vand
3 dl. mælk, enten komælk eller mandelmælk
2 cm. frisk ingefærrod skåret i skiver
2 teskefulde stødt gurkemeje
4 hele nelliker eller en lille teskefuld stødte nelliker
1 teskefuld kardemomme
1,5 teskefuld rørsukker eller 1 teskefuld honning
Eventuel revet muskatnød til at pynte drikken med
Fremgangsmåde
- Skræl ingefærroden og skær den i skiver.
- Kog ingefær, nelliker og gurkemeje i vandet et par minutter.
- Hæld mælken ved og lad det simre et par minutter.
- Tilsæt kardemomme og sukker.
- Lad drikken simre et minut og tag den af varmen.
- Si den ned i to glas og server din Gurkemeje Latte med lidt revet muskat henover.
Del dine ideer og tanker med os andre her: