Gulerodsrugbrød er et saftigt brød, som er tilsat revet gulerødder. Og du kan bage det, selvom du ikke har surdej, da dejen er lavet med gær.
Gulerodsrugbrød er et af de rugbrød, du kan bage uden surdej. Her bruger vi gær til hævningen, og derfor tager det også sin tid.
Brødet skal hæve to timer, før det bages i ovnen i en time. Men alle de timer er jo ikke arbejdstid, så vi kan lave alt muligt, imens dejen gør sit arbejde.
Begynd med at sætte rugkernerne i blød i kogt vand. Her går en times tid, hvor de suger vandet til sig, så de ikke er for hårde at tygge på.
Herefter går det trin for trin, så du til sidst har et sprødt, hjemmebagt rugbrød.
Opskrift på gulerodsrugbrød
Gulerodsrugbrød
Ingredienser
- 3 dl rugkerner
- 3 dl vand - kogende
- 30 g gær
- 3 dl kærnemælk - eller A38
- 2 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 3 gulerødder - ca. 150 gram revet
- 50 g solsikkekerner
- 200 g rugmel
- 250 g hvedemel
Fremgangsmåde
- Kom rugkernerne i en skål og hæld 3 dl. kogende vand henover. Rør rundt og lad blandingen stå i en time.
- Opløs gæren i en lidt lunkent vand, hæld derpå det hele sammen med kærnemælken. Bland godt, så du sikrer dig, at gæren er opløst.
- Skræl og riv gulerødderne. Bland dem i kærnemælken sammen med salt, sukker, solsikkekerner og de udblødte rugkerner. Rør godt rundt.
- Tilsæt rugmel og rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, imens du rører rundt.
- Nu skal dejen hæve en time med et viskestykke henover.
- Kom dejen i en smurt form og lad den hæve endnu en time.
- Tænd ovnen på 175 gram varmluft og bag rugbrødet i en time - eller indtil brødet er færdigbagt. Når dit gulerodsrugbrød er kølet ned i et kvarters tid, kan du skære af det og servere.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan sagtens hakke en håndfuld valnødder eller hasselnødder og komme i dejen til gulerodsrugbrød, hvis du elsker nødder.
Hvis du vil lave små rugbrød til madpakken i for eksempel muffinsforme, skal du tilsætte mere væde end her, da de har en stor skorpe.
Se andre gode brød-opskrifter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Susanne
Tak for opskriften, hvad størrelse form, jeg bor i Australien og der er stor forskel på forme.
Hilsen
Susanne
Mariane
Kan du ikke lave opskriften så det passer med 50 g gær
Glæder mig til at prøve. Tak for mange gode opskrifter.