Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Gulerodsrugbrød

Gulerodsrugbrød

Gulerodsrugbrød
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
28
SHARES
FacebookMessenger28PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 27. februar 2022

Gulerodsrugbrød er et saftigt brød, som er tilsat revet gulerødder. Og du kan bage det, selvom du ikke har surdej, da dejen er lavet med gær.

Gulerodsrugbrød er et af de rugbrød, du kan bage uden surdej. Her bruger vi gær til hævningen, og derfor tager det også sin tid.

Brødet skal hæve to timer, før det bages i ovnen i en time. Men alle de timer er jo ikke arbejdstid, så vi kan lave alt muligt, imens dejen gør sit arbejde.

Begynd med at sætte rugkernerne i blød i kogt vand. Her går en times tid, hvor de suger vandet til sig, så de ikke er for hårde at tygge på.

Herefter går det trin for trin, så du til sidst har et sprødt, hjemmebagt rugbrød.

Opskrift på gulerodsrugbrød

Karen SenecaKaren Seneca

Gulerodsrugbrød

4.84 fra 6 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Hævetid 2 timer t
Samlet tid 4 timer t 15 minutter min
Antal: 1 stk
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 dl rugkerner
  • 3 dl vand - kogende
  • 30 g gær
  • 3 dl kærnemælk - eller A38
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 3 gulerødder - ca. 150 gram revet
  • 50 g solsikkekerner
  • 200 g rugmel
  • 250 g hvedemel
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom rugkernerne i en skål og hæld 3 dl. kogende vand henover. Rør rundt og lad blandingen stå i en time.
  2. Opløs gæren i en lidt lunkent vand, hæld derpå det hele sammen med kærnemælken. Bland godt, så du sikrer dig, at gæren er opløst.
  3. Skræl og riv gulerødderne. Bland dem i kærnemælken sammen med salt, sukker, solsikkekerner og de udblødte rugkerner. Rør godt rundt.
  4. Tilsæt rugmel og rør rundt. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, imens du rører rundt.
  5. Nu skal dejen hæve en time med et viskestykke henover.
  6. Kom dejen i en smurt form og lad den hæve endnu en time.
  7. Tænd ovnen på 175 gram varmluft og bag rugbrødet i en time - eller indtil brødet er færdigbagt. Når dit gulerodsrugbrød er kølet ned i et kvarters tid, kan du skære af det og servere.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens hakke en håndfuld valnødder eller hasselnødder og komme i dejen til gulerodsrugbrød, hvis du elsker nødder.

Hvis du vil lave små rugbrød til madpakken i for eksempel muffinsforme, skal du tilsætte mere væde end her, da de har en stor skorpe.

Se andre gode brød-opskrifter:

Hjemmebagt rugbrød

Verdens bedste surdejsbrød

Surdejsbrød med oliven og ost

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne skriver

    juli 06, 2022 at 7:18 am

    Tak for opskriften, hvad størrelse form, jeg bor i Australien og der er stor forskel på forme.
    Hilsen
    Susanne

    Svar
  2. Mariane skriver

    februar 27, 2022 at 5:17 pm

    Kan du ikke lave opskriften så det passer med 50 g gær
    Glæder mig til at prøve. Tak for mange gode opskrifter.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required