Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Guldkornskager - småkager med guldkorn

Guldkornskager - småkager med guldkorn

Guldkornskager
4.3 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMS

Guldkornskager var meget yndede i begyndelsen af 80'erne, hvor de søde, poppede hvedekerner var mange børns morgenfavorit.

Småkagerne minder mig om min barndom, hvor vi både eksperimenterede med Guldkorn og Rice Krispies - eller Pif Paf Puf, som de hed dengang.

Disse er supernemme at lave, og så smager de bare godt. Et herligt gensyn med dengang, Guldkorn var noget af det mest eksotiske på cereal-markedet herhjemme.

Se også disse opskrifter:

  • Popcorn-småkager med chokolade
  • Citronsmåkager
  • Håkonskager
  • Valnøddesmåkager

Opskrift

Guldkornskager

Karen SenecaKaren Seneca
4.3 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Guldkornskager er en sød hilsen til 70'erne. De poppede hvedekorn giver sprødt knas til småkagerne, som er lette at bage.
Antal: 50 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 160 g smør (blødt)
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 140 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 130 g guldkorn

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft, så du kan bage flere plader af gangen.
  2. Pisk det bløde smør og sukker sammen, så det bliver glat. Pisk herefter æggene i et ad gangen.
  3. Tilføj mel, vaniljesukker, bagepulver og et lille nib salt. Rør det rundt i stedet for at piske.
  4. Rør guldkornene i, så du får en tyk, "klumpet" dej.
  5. Placer dejen i små klatter på et par bageplader beklædt med bagepapir. Husk, at du skal give plads, for kagerne smelter i ovnen og bliver større.
  6. Bag guldkornskager i mellem 10 til 15 minutter - eller til de får en gylden farve og guldkornene begynder at blive lidt mørke. Lad dem køle af på en rist.

Næringsindhold

Kalorier59kcalKulhydrater8gProtein1gFedt3gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.1gKolesterol7mgNatrium56mgKalium20mgKostfibre0.3gSukker4gVitamin A166IUVitamin C1mgCalcium11mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Guldkornskager skal stå lidt på risten, før de bliver sprøde. Kan du bedre lide lidt blødere småkager, tager du dem ud af ovnen, når de netop har fået lidt kulør.

Du kan prøve at udskifte guldkornene med Rice Krispies. Her vil jeg dog lige riste de poppede ris med smeltet smør, før jeg blander dem i dejen.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required