Guldkornskager er en sød hilsen til 70'erne. De poppede hvedekorn giver sprødt knas til småkagerne, som er lette at bage.
Guldkornskager var meget yndede i begyndelsen af 80'erne, hvor de søde, poppede hvedekerner var mange børns morgenfavorit.
Småkagerne minder mig om min barndom, hvor vi både eksperimenterede med Guldkorn og Rice Krispies - eller Pif Paf Puf, som de hed dengang.
Disse er supernemme at lave, og så smager de bare godt. Et herligt gensyn med dengang, Guldkorn var noget af det mest eksotiske på cereal-markedet herhjemme.
Opskrift på guldkornskager
Guldkornskager
Ingredienser
- 160 gram smør - blødt
- 200 gram sukker
- 3 stk æg
- 140 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 130 gram guldkorn
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft, så du kan bage flere plader af gangen.
- Pisk det bløde smør og sukker sammen, så det bliver glat. Pisk herefter æggene i et ad gangen.
- Tilføj mel, vaniljesukker, bagepulver og et lille nib salt. Rør det rundt i stedet for at piske.
- Rør guldkornene i, så du får en tyk, "klumpet" dej.
- Placer dejen i små klatter på et par bageplader beklædt med bagepapir. Husk, at du skal give plads, for kagerne smelter i ovnen og bliver større.
- Bag guldkornskager i mellem 10 til 15 minutter - eller til de får en gylden farve og guldkornene begynder at blive lidt mørke. Lad dem køle af på en rist.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Guldkornskager skal stå lidt på risten, før de bliver sprøde. Kan du bedre lide lidt blødere småkager, tager du dem ud af ovnen, når de netop har fået lidt kulør.
Du kan prøve at udskifte guldkornene med Rice Krispies. Her vil jeg dog lige riste de poppede ris med smeltet smør, før jeg blander dem i dejen.
Se også disse opskrifter på småkager:
Popcorn-småkager med chokolade
Del dine ideer og tanker med os andre her: