Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Bacon i ovn

Bacon i ovn (sådan steger du bacon perfekt i ovnen)

billede til bacon i ovn
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
374
SHARES
FacebookMessenger374PinterestEmailSMS
Indhold
  • Bacon i ovn - sådan steger du bacon perfekt
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på bacon i ovn
  • Spar rengøring
  • Tørsaltet bacon
  • Dryppes af
  • Vidste du det om bacon?
  • Kommentarer

Bacon i ovn - sådan steger du bacon perfekt

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Hvordan steger man bedst bacon i ovn? Og er det bedre end på panden? Her er metoden til sprøde baconskiver i ovnen med den rigtige stegetid.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 skiver bacon

Fremgangsmåde

  1. Åbn en pakke skiveskåret bacon, og læg stykkerne enkeltvis på en bradepande, der er beklædt med bagepapir.
  2. Skal du bruge bacon i ovn til en hjemmelavet burger, ja så kan du lægge dem i en cirkel, så de passer med burgerbollen.
  3. Og ellers lægger du selvfølgelig bare baconskiverne i lange stykker på bagepladen.
  4. Kom pladen ind i kold ovn ved 180 grader - varmluft. Ved 200 grader hvis ikke du bruger varmluft.
  5. Baconstykkerne skal bage i cirka 15-18 minutter, men ønsker du dem mere brune, ja så giver du dem selvfølgelig bare et minut eller to mere. Pas dog på med ikke at overstege baconskiverne.

Næringsindhold

Kalorier183kcalKulhydrater1gProtein6gFedt17gMættet fedt6gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.1gKolesterol29mgNatrium291mgKalium87mgVitamin A16IUCalcium2mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på bacon i ovn

Bacon i ovn eller på pande? Et par af livets store spørgsmål. I hvert fald for alle bacon-elskere, og dem er vi nogle stykker af.

Her i denne lille guide kan du se hvordan du gør, så din bacon altid bliver perfekt sprød.

Spar rengøring

Om bacon i ovn eller på panden er bedst er nok en smagssag (!).

Men man kan sige, at stegning af bacon i ovn er meget nemt, og man får et meget ensartet resultat.

Samtidig undgår du sprøjt af fedt fra panden.

Tørsaltet bacon

Husk altid at købe en bacon af god kvalitet. Jeg vil anbefale dig en tørsaltet bacon, da den har meget mere smag og meget mindre vand.

Derfor sprutter denne bacon ikke så meget, smider ikke så meget fedt - og heller ikke de enorme mængder vand, som den kendte bacon i fabriksskiver ellers gør.

Den tørsaltede bacon er lidt dyrere i indkøb - men ikke nødvendigvis i den sidste ende.

Og så smager den i øvrigt også meget bedre, og det tæller jo også med i det samlede resultat. Se også hvordan man steger bacon i mikroovn.

Se også mine opskrifter på:

  • Baconmørbrad
  • Baconruller i fad
  • Rosenkål med bacon

Dryppes af

Tag bagepladen ud, og læg forsigtigt baconstykkerne på et stykke køkkenrulle.

Så suger papiret en del af fedtet, og du sparer kalorier.

Baconskiverne passer perfekt til æggekage og omelet.

Bacon i ovn steger du ved at lægger baconskiverne tæt. De må gerne overlappe lidt, men ikke for meget. Foto: Madensverden.dk.
Bacon i ovn steger du ved at lægger baconskiverne tæt. De må gerne overlappe lidt, men ikke for meget. Foto: Madensverden.dk.

Vidste du det om bacon?

Bacon er en form for røget svinekød, der typisk består af spæk og svinekød. Det kan laves af både brystflæsk og ryg, og er ofte tilsat salt og sukker for at øge smagen.

Bacon har en lang historie, der kan spores tilbage til middelalderen, hvor svinekød blev produceret i større mængder.

Bacon blev ofte røget for at forlænge holdbarheden, og denne praksis fortsatte op gennem renæssancen og den industrielle revolution.

I dag er baconen en populær fødevare i mange dele af verden, og det bruges ofte som en topping på sandwich, æggekage, i salater, på pizzaer og i mange andre retter.

Bacon er også en del af mange traditionelle morgenmåltider, som eks. baconsandwich og bøf med bacon og æg.

Bacon indeholder en del fedt, kolesterol og salt, så det bør indtages med måde i en ellers sund og varieret kost.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required