Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Guacamole

Guacamole (klassisk opskrift på lækker avocadodip)

billede med guacamole opskrift
4.7 fra 37 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailSMS
Indhold
  • Guacamole
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på guacamole
  • Den mexicanske guacamole
  • FAQ
  • Kommentarer

Guacamole

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 37 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Min bedste opskrift på guacamole, der er en nem og meget lækker avocado dip. Guacamolen stammer fra Mexico, og er let at lave selv med modne avoacadoer.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Mexikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 avocado i tern
  • 1 lille rødløg finthakket
  • 1 fed hvidløg finthakket
  • 1 lime saften fra den
  • 1 knivspids spidskommen
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Avocado deles i halve, og stenene fjernes. Pil skrællen af, og skær dem i små tern.
  2. Kom dem i beholderen til din stavblender. En almindelig blender kan også bruges.
  3. Hak rødløg og hvidløg fint, og kom det ved.
  4. Del lime i halve og pres saften i beholderen. Tilsæt også spidskommen, salt og friskkværnet peber.
  5. Blend din guacamole, og smag derefter til med limesaft, salt og peber. Serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier177kcalKulhydrater13gProtein2gFedt15gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gNatrium9mgKalium546mgKostfibre8gSukker2gVitamin A156IUVitamin C17mgCalcium25mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på guacamole

Verdens bedste guacamole indeholder ikke creme fraiche eller lignende, men er baseret på avocado og få andre ingredienser.

Her anvendes altså ikke hverken creme fraiche eller andre ingredienser udover løg og hvidløg. Guacamole passer blandt andet fint til chili con carne.

Det er avocado, der er omdrejningspunktet, og de skal være modne. Men ikke overmodne. Er du alligevel endt med at købe umodne avocadoer, kan du her se hvordan du hurtigt modner en avocado. Det er ret nemt. Lige så vel som det er nemt, at lave en hjemmelavet guacamole. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Hjemmelavet avocadocreme med citron på 5 min.
  • Nem og lækker avocadosalat med dijondressing
  • Chili con carne med oksekød og bønner

Den mexicanske guacamole

Hvis du vil holde din guacamole hel simpel, ja så laver du den udelukkende med avocado og salt. Og intet andet. her skal der altså tilsættes hverken, løg, hvidløg eller andet.

Sådan laves den ofte i Mexico, og den tilhører kategorien mexicansk mad. Hvis du er glad for koriander, kan det tilsættes, men det er op til dig.

Guacamolen kan som sagt varieres i det uendelige, men dette er en solid grundopskrift. Du kan i øvrigt også lave en grovere version, hvor den ikke blendes. Her moses den i stedet med gaffel.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Tortilla wraps
  • Mexicansk one pot
  • Pico de gallo - mexicansk salsa

FAQ

Hvordan forhindrer jeg guacamole i at blive brun?

Der er flere gode råd til at hindre en brun og kedelig guacamole. Brug rigeligt limesaft eller citronsaft - det forhindrer oxidation, altså hvor avocadoen bliver brun af ilt. Du kan også opbevare guacamolen med plastfolie direkte på overfladen (uden luft). Og nogle lægger avocadostenen i guacamolen, men effekten er begrænset, så det bedste er at bruge rigeligt med syre i form af lime- eller citronsaft.

Hvor længe holder guacamole?

Frisklavet guacamole er bedst inden for 1 døgn. I køleskab: Op til 2 dage, hvis den er dækket godt til. Bliver overfladen brun? Skrab det øverste lag af, det nedenunder er som regel stadig fint.

Kan man lave guacamole i forvejen?

Ja, men lav den samme dag og dæk den tæt med plastfolie (helt ned på overfladen) eller opbevar med lidt ekstra limesaft. Alternativt: Mos kun avocado og tilsæt resten lige før servering.

Hvilke avocadoer er bedst til guacamole?

Hass-avocadoer er bedst, fordi de er cremede og smagfulde. De skal være modne, men ikke overmodne. En moden avocado giver let efter ved et let tryk.

Skal der hvidløg i guacamole?

Det er smag og behag. Klassisk mexicansk guacamole indeholder ofte ikke hvidløg, men mange danskere tilføjer det for ekstra smag.

Kan jeg lave guacamole uden koriander?

Ja! Koriander er valgfrit. Du kan erstatte det med f.eks. persille eller helt udelade det, hvis du ikke bryder dig om smagen. Jeg laver den altid uden koriander.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter Branner skriver

    maj 26, 2022 at 12:46 pm

    Tak for dit fif med at konstatere modningensgraden og anvisningen på, hvordan man kan fremskynde den. Som gamle indbyggere i Mexico må vi dog gøre dig opmærksom på at man der altid bruger koriander og hvis overhovedet hvidløg, da meget sparsomt.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required