• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Grydestegt oksetykkam - langtidsstegt med æbler

Grydestegt oksetykkam - langtidsstegt med æbler

grydestegt oksetykkam
Grydestegt oksetykkam er himmelsk mad, der er meget nem at lave. Men som skal langtidssteges ved svag varme. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. april 2024 - Udgivet:  20. december 2015

Del gerne:
53
SHARES
FacebookMessenger53PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Grydestegt oksetykkam er himmelsk mad, der er meget nem at lave. Men som skal langtidssteges ved svag varme. Anret med en god kartoffelmos.
  2. Opskrift på grydestegt oksetykkam
  3. Grydestegt oksetykkam
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Grydestegt oksetykkam er himmelsk mad, der er meget nem at lave. Men som skal langtidssteges ved svag varme. Anret med en god kartoffelmos.

Grydestegt oksetykkam skal steges i omkring tre timer ved svag varme, men stegen passer stort set sig selv.

Så det er både en nem mad, men også noget du skal afsætte lidt tid til.

Oksetykkam er en af de billigere udskæringer på oksen, så du får en billig omgang gæstemad her.

Her er en solid grundopskrift på grydestegt oksetykkam laver med æbler, hvidvin og løg, og den er beregnet til fire personer.

Opskrift på grydestegt oksetykkam

grydestegt oksetykkam

Grydestegt oksetykkam

Grydestegt oksetykkam er himmelsk mad, der er meget nem at lave. Men som skal langtidssteges ved svag varme. Anret med en god kartoffelmos.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 3 timer timer
Samlet tid: 3 timer timer 15 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,2 kg oksetykkam
  • 2 æbler - med en god syre
  • 2 skalotteløg
  • 6 enebær
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl hønsefond - kraftig, 1 bouillonterning kogt med 2 dl vand
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Skær æblerne ud i små både, og hak løgene groft. Pres enebærrene flade med siden på en kniv.
  • Giv oksetykkammen en god omgang fint salt og friskkværnet peber.
  • Smelt en stor klat smør i en tykbundet gryde, og brun oksestegen grundigt på alle sider. Stegen må gerne være GODT brunes af.
  • Kom så æblebåde og løg ved, og lad det svitse et minuts tid.
  • Tilsæt så enebær, æbleeddike, hvidvin og hønsefond, og lad det koge op.
  • Læg låg på, skru ned for varmen og lad oksetykkammen grydestege ved helt svag varme i tre timer. Du må gerne vende den et par gange undervejs.
  • Efter tre timer tager du stegen op, fjerner kødsnoren og lader kødet hvile 10 minutter på et skærebræt.
  • Imens laver du sovsen. Sigt skyen over i en skål, og hæld den sigtede sky tilbage i gryden. Kog den op og lidt ind, og tilsæt så et par teskefulde ribsgele. Lad igen sovsen koge op, og jævn den med lidt Maizena udrørt i lidt koldt vand.
  • Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
522
% Daglig værdi*
Fedt
 
15
g
23
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
186
mg
62
%
Natrium
 
940
mg
41
%
Kalium
 
1227
mg
35
%
Kulhydrater
 
16
g
5
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
68
g
136
%
Vitamin A
 
50
IU
1
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
75
mg
8
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér grydestegt oksetykkam, den gode sovs og kartoffelmos og en sund spidskålssalat med æble og avocado.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Gammeldags oksesteg i ovn, stegeso eller gryde
  • Kalvetykkam i ovn med selleriblokke og mos
  • Oksesteg stegt som vildt - opskrift med vildtsauce
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Christiansen

    juli 03, 2024 at 12:22 pm

    jeg betalte for længe siden 199,00 kr. for at slippe for de elendige rådne reklamer.
    jeg forstår bare ikke at de stadig er der og det bliver måske kilden til at kigge andre
    opskrifter ud.
    ellers er det nogle dejlige opskrifter der leveres.
    Med venlig Hilsen
    John Christiansen, Kolding

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 03, 2024 at 1:27 pm

      Hej John
      Tak for det, men de bør forsvinde mår du logger ud. Og ellers skriver du lige til mig på hej@madensverden.dk - så hjælper jeg dig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Bodil

    oktober 15, 2022 at 10:21 am

    Hej. Er det samme stegetid med en steg på ca. 2. Kilo?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 09, 2024 at 4:43 pm

      Hej Bodil
      Ja, jeg tror det er nogenlunde samme stegetid, da tiden jo er lang.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required