Min opskrift på en nem gryderet med kylling, som hele familien vil elske. Med kyllingebryst i tern, peberfrugt, gulerødder og paprika. Mums.
Oversigt over indhold
Denne gryderet med kylling er en lækker allround opskrift, som altid vækker glæde. Du får rigtig god mad med gode råvarer på kort tid, og det smager altså virkelig godt.
Gryderetten er krydret med paprika, men ikke mere end at alle kan være med, og derfor er det en populær familieret, som alle vil efterspørge igen og igen.
Nyd den med ris eller en kartoffelmos, men den er såmænd også fin til en omgang pasta.
Og så er kyllingegryden også proppet med sunde grøntsager i form af porrer, gulerødder, peberfrugter og spidskål.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer. Rester anvendes dagen efter, men husk at sætte maden hurtigt på køl.
Se også mine opskrifter på:
- Luksus mørbradgryde med bacon
- Klassisk vikingegryde
- Populær paprikagryde
- Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
Opskrift på gryderet med kylling
Nem gryderet med kylling
Ingredienser
- 400 g kyllingebryst
- 2 porrer
- 2 peberfrugter
- 2 gulerødder
- 0,5 spidskål
- 3 tsk paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 3 spsk tomatpasta
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
- 3 dl madlavningsfløde
- 200 g pølser
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres i mindre tern, der brunes af i en gryde. Brug gerne en stor stegegryde, og brun kyllingekødet i en blanding af lidt olie og smør.
- Porrer skæres i tynde skiver og svitses med mens du skærer peberfrugter ud i tern, gulerødderne i tynde skiver og spidskål hakkes groft. Kommes i gryden.
- Tilsæt også paprika, hakkede tomater, tomatpasta, vand, en smuldret bouillonterning (gerne hønsebouillon) og madlavningsfløde.
- Lad det koge op og skru derefter ned på lavere blus. Lad din gryderet med kylling simre i cirka 15 minutter, så det hele er mørt, men uden at grøntsagerne koger helt ud.
- Skær pølser i mindre stykker og varm dem med 1-2 minutter til sidst sammen med hakket persille.
- Smag kyllingegryden til med salt og peber, og der kan også kommes mere paprika ved, hvis dette ønskes. Du kan også tilsætte lidt mere madlavningsfløde, hvis du ønsker mere væde i gryden.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Gryderet med kylling serveres med kogte basmati ris og et stykke madbrød.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
torben møller skriver
nået af det bedste jeg har smagt
Helle skriver
Mega lækker gryderet som jeg selv har prøvet. Nu vil jeg gerne lave den til mange. Men kan den laves på forhånd og fryses ?
Ettapedersen skriver
Super god gryderet laver den gerne igen