Her er en nem opskrift på grove rundstykker. Det er groft morgenbrød, hvor dejen nemt røres sammen om aftenen, og så kan du bage brødene morgenen efter.
Grove rundstykker er lækre morgenbrød, der mætter godt.
Samtidig er brødene meget nemme at lave, da dejen hurtigt og simpelt røres sammen om aftenen, og blot står og hæver på køkkenbordet natten over.
Rundstykkerne eller morgenbrødene er lavet efter inspiration fra Bent fra Bagekurset i Ribe, og du kan roligt glæde dig til fantastisk morgenbrød.
Opskriften giver 12 grove rundstykker eller groft morgenbrød.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på grove rundstykker
Grove rundstykker - groft morgenbrød hæves om natten
Ingredienser
- 400 g vand - ca. 20 grader
- 4 g gær
- 6 g sukker
- 475 g hvedemel
- 100 g blandede kerner
- 10 g salt
Pynt
- vand
- blandede kerner
Fremgangsmåde
- Kom vand i en skål og rør gæren ud i vandet sammen med lidt sukker. Og nej, der skal ikke bruges mere end fire gram gær!
- Rør derefter hvedemel i sammen med blandede kerner og salt, og det er jo nemt, da du vejer det hele af direkte i skålen.
- Rør rundt i et lille minuts tid med en grydeske, så dejen netop er samlet.
- Dæk til med husholdningsfilm (se det gode trick her til husholdningsfilm her), og læg et viskestykke over. Lad nu skålen med dejen stå på bordet til næste morgen - eller cirka 10 timer.
- Næste dag tages dejen ud på køkkenbordet, og foldes sammen et par gange. Tryk dejen ud til et rektangel på ca. 30 gange 12 centimeter - husk mel på bordet.
- Med en kniv deles dejen nu i 12 lige store stykker.
- Hæld lidt vand i en skål - og blandede kerner i en anden. Find en hulrist til bagning frem - eller læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Dyp nu bunden af dejstykkerne kort i vandet - og derefter i de blandede kerner - og læg dem på hulpladen/bagepladen.
- Læg en dyb bradepande ovenpå - og lad dine grove rundstykker hæve i en time. Den dybe bradepande skal ikke med i ovnen når du bager rundstykkerne.
- Imens forvarmes ovnen til 250 grader varmluft. Og du kan med fordel bage morgenbrødene med lidt damp i ovnen - se her hvordan du laver damp i ovn.
- Stil de grove rundstykker ind i ovnen, luk lågen og skru ned til 225 grader varmluft. Nu skal brødene bages i ca. 22-23 minutter. Luk dampen ud et par gange de sidste fem minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad dine grove rundstykker køle af på en rist, inden de nydes til morgenbordet.
Rundstykkerne kan sagtens fryses, men køl dem af først. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på de grove rundstykker - skriv gerne hvad du synes om dem.
Gitte
Skal der ikke kerner på toppen?
Holger Rørby Madsen
Hej Gitte
Jo, det synes jeg. Og du kan også overveje disse: https://madensverden.dk/morgenmadsboller/
Alt det bedste
Holger
Ole
hej, har prøvet opskriften. Min dej blev meget våd og fugtig og var ikke nem at arbejde med. Tænker der måske er for meget vand? Jeg havde vejet alt af i gram. Har du en idé til hvad jeg evt har gjort forkert eller kan gøre anderledes?
Birgit
Kan jeg bruge speltmel i stedet?
Holger Rørby Madsen
Hej Birgit
Det kan du sagtens - men tag halvt spelt og halvt alm. mel :.-)
Alt det bedste
Holger
Inge
Fantastiske rundstykker, dem de bliver serveret for må bare ha’ opskriften 👍
Jeg bruger også bageenzymer, det blir de ikke ringere af 😉