Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Grove rundstykker - groft morgenbrød hæves om natten

Grove rundstykker - groft morgenbrød hæves om natten

billede med grove rundstykker
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
310
SHARES
FacebookMessenger310PinterestEmailSMS
Opdateret: 12. juli 2025 - Udgivet: 10. juni 2023

Her er en nem opskrift på grove rundstykker. Det er groft morgenbrød, hvor dejen nemt røres sammen om aftenen, og så kan du bage brødene morgenen efter.

Grove rundstykker er lækre morgenbrød, der mætter godt.

Samtidig er brødene meget nemme at lave, da dejen hurtigt og simpelt røres sammen om aftenen, og blot står og hæver på køkkenbordet natten over.

Rundstykkerne eller morgenbrødene er lavet efter inspiration fra Bent fra Bagekurset i Ribe, og du kan roligt glæde dig til fantastisk morgenbrød.

Opskriften giver 12 grove rundstykker eller groft morgenbrød.

Se også disse opskrifter:

Spanske rundstykker

Rigtige bager-rundstykker

Brusebadsboller

Koldhævede speltboller

Oversigt over indhold
  • Her er en nem opskrift på grove rundstykker. Det er groft morgenbrød, hvor dejen nemt røres sammen om aftenen, og så kan du bage brødene morgenen efter.
  • Grove rundstykker - groft morgenbrød hæves om natten
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grove rundstykker - groft morgenbrød hæves om natten

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 11 timer t
Samlet tid 11 timer t 40 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 193
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g vand - ca. 20 grader
  • 4 g gær
  • 6 g sukker
  • 475 g hvedemel
  • 100 g blandede kerner
  • 10 g salt
Pynt
  • vand
  • blandede kerner
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand i en skål og rør gæren ud i vandet sammen med lidt sukker. Og nej, der skal ikke bruges mere end fire gram gær!
  2. Rør derefter hvedemel i sammen med blandede kerner og salt, og det er jo nemt, da du vejer det hele af direkte i skålen.
  3. Rør rundt i et lille minuts tid med en grydeske, så dejen netop er samlet.
  4. Dæk til med husholdningsfilm (se det gode trick her til husholdningsfilm her), og læg et viskestykke over. Lad nu skålen med dejen stå på bordet til næste morgen - eller cirka 10 timer.
  5. Næste dag tages dejen ud på køkkenbordet, og foldes sammen et par gange. Tryk dejen ud til et rektangel på ca. 30 gange 12 centimeter - husk mel på bordet.
  6. Med en kniv deles dejen nu i 12 lige store stykker.
  7. Hæld lidt vand i en skål - og blandede kerner i en anden. Find en hulrist til bagning frem - eller læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  8. Dyp nu bunden af dejstykkerne kort i vandet - og derefter i de blandede kerner - og læg dem på hulpladen/bagepladen.
  9. Læg en dyb bradepande ovenpå - og lad dine grove rundstykker hæve i en time. Den dybe bradepande skal ikke med i ovnen når du bager rundstykkerne.
  10. Imens forvarmes ovnen til 250 grader varmluft. Og du kan med fordel bage morgenbrødene med lidt damp i ovnen - se her hvordan du laver damp i ovn.
  11. Stil de grove rundstykker ind i ovnen, luk lågen og skru ned til 225 grader varmluft. Nu skal brødene bages i ca. 22-23 minutter. Luk dampen ud et par gange de sidste fem minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 193kcalKulhydrater: 32gProtein: 7gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gNatrium: 326mgKalium: 112mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 1IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 11mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Lad dine grove rundstykker køle af på en rist, inden de nydes til morgenbordet.

Rundstykkerne kan sagtens fryses, men køl dem af først. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    april 02, 2025 at 5:25 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på de grove rundstykker - skriv gerne hvad du synes om dem.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required