• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Brød › Grove rundstykker - groft morgenbrød hæves om natten

Grove rundstykker - groft morgenbrød hæves om natten

billede med grove rundstykker
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
310
SHARES
FacebookMessenger310PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. juli 2025 - Udgivet: 10. juni 2023

Her er en nem opskrift på grove rundstykker. Det er groft morgenbrød, hvor dejen nemt røres sammen om aftenen, og så kan du bage brødene morgenen efter.

Grove rundstykker er lækre morgenbrød, der mætter godt.

Samtidig er brødene meget nemme at lave, da dejen hurtigt og simpelt røres sammen om aftenen, og blot står og hæver på køkkenbordet natten over.

Rundstykkerne eller morgenbrødene er lavet efter inspiration fra Bent fra Bagekurset i Ribe, og du kan roligt glæde dig til fantastisk morgenbrød.

Opskriften giver 12 grove rundstykker eller groft morgenbrød.

Se også disse opskrifter:

Spanske rundstykker

Rigtige bager-rundstykker

Brusebadsboller

Koldhævede speltboller

Oversigt over indhold
  • Her er en nem opskrift på grove rundstykker. Det er groft morgenbrød, hvor dejen nemt røres sammen om aftenen, og så kan du bage brødene morgenen efter.
  • Grove rundstykker - groft morgenbrød hæves om natten
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grove rundstykker - groft morgenbrød hæves om natten

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Hævetid 11 timer t
Samlet tid 11 timer t 40 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 193
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g vand - ca. 20 grader
  • 4 g gær
  • 6 g sukker
  • 475 g hvedemel
  • 100 g blandede kerner
  • 10 g salt
Pynt
  • vand
  • blandede kerner

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand i en skål og rør gæren ud i vandet sammen med lidt sukker. Og nej, der skal ikke bruges mere end fire gram gær!
  2. Rør derefter hvedemel i sammen med blandede kerner og salt, og det er jo nemt, da du vejer det hele af direkte i skålen.
  3. Rør rundt i et lille minuts tid med en grydeske, så dejen netop er samlet.
  4. Dæk til med husholdningsfilm (se det gode trick her til husholdningsfilm her), og læg et viskestykke over. Lad nu skålen med dejen stå på bordet til næste morgen - eller cirka 10 timer.
  5. Næste dag tages dejen ud på køkkenbordet, og foldes sammen et par gange. Tryk dejen ud til et rektangel på ca. 30 gange 12 centimeter - husk mel på bordet.
  6. Med en kniv deles dejen nu i 12 lige store stykker.
  7. Hæld lidt vand i en skål - og blandede kerner i en anden. Find en hulrist til bagning frem - eller læg et stykke bagepapir på en bageplade.
  8. Dyp nu bunden af dejstykkerne kort i vandet - og derefter i de blandede kerner - og læg dem på hulpladen/bagepladen.
  9. Læg en dyb bradepande ovenpå - og lad dine grove rundstykker hæve i en time. Den dybe bradepande skal ikke med i ovnen når du bager rundstykkerne.
  10. Imens forvarmes ovnen til 250 grader varmluft. Og du kan med fordel bage morgenbrødene med lidt damp i ovnen - se her hvordan du laver damp i ovn.
  11. Stil de grove rundstykker ind i ovnen, luk lågen og skru ned til 225 grader varmluft. Nu skal brødene bages i ca. 22-23 minutter. Luk dampen ud et par gange de sidste fem minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 193kcalKulhydrater: 32gProtein: 7gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gNatrium: 326mgKalium: 112mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 1IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 11mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad dine grove rundstykker køle af på en rist, inden de nydes til morgenbordet.

Rundstykkerne kan sagtens fryses, men køl dem af først. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    april 02, 2025 at 5:25 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på de grove rundstykker - skriv gerne hvad du synes om dem.

    Svar
  2. Gitte

    juni 10, 2023 at 9:30 am

    Skal der ikke kerner på toppen?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 10, 2023 at 1:58 pm

      Hej Gitte
      Jo, det synes jeg. Og du kan også overveje disse: https://madensverden.dk/morgenmadsboller/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Ole

    november 05, 2022 at 1:33 pm

    hej, har prøvet opskriften. Min dej blev meget våd og fugtig og var ikke nem at arbejde med. Tænker der måske er for meget vand? Jeg havde vejet alt af i gram. Har du en idé til hvad jeg evt har gjort forkert eller kan gøre anderledes?

    Svar
  4. Birgit

    maj 31, 2022 at 9:58 am

    Kan jeg bruge speltmel i stedet?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 31, 2022 at 10:13 am

      Hej Birgit
      Det kan du sagtens - men tag halvt spelt og halvt alm. mel :.-)
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Inge

    juni 08, 2021 at 4:01 pm

    Fantastiske rundstykker, dem de bliver serveret for må bare ha’ opskriften 👍
    Jeg bruger også bageenzymer, det blir de ikke ringere af 😉

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 37

Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Forsiden lige nu

Madplan uge 37
Ugens madplan uge 37 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
billede med cassoulet
Cassoulet (nem opskrift på klassisk fransk gryderet)→ Se opskriften
Æblegalette
Æblegalette - nem opskrift på rustik fransk tærte→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required