Sådan laver du den populære grøntsagsgryde med oksekød og karry. En nem og hurtig opskrift med kål og gulerødder, der er lækker aftensmad.
Grøntsagsgryde er en fantastisk hverdagsret, fordi den hverken er besværlig eller tidskrævende at tilberede.
Der skal faktisk bruges relativt få ingredienser til gryderetten, der blandt andet laves med hakket oksekød, karry, gulerødder og spidskål. Og kogetiden er kun ca. 20 minutter.
Se også: Fyldt spidskål med oksekød
Retten kan varieres efter smag og behag, og du behøver ikke følge mængderne i opskriften slavisk.
Har du en rest kartofler liggende, kan du sagtens også skære dem i mindre tern, og så ellers blot koge dem med.
Opskriften er beregnet til fire personer, og den er udviklet af Ellen Jensen.
Opskrift på grøntsagsgryde
Grøntsagsgryde med oksekød og karry
Ingredienser
- 2 spiseskefulde smør - til stegning
- 1 spiseskefuld karry - med top
- 2 løg - i tern
- 1 fed hvidløg
- 400 gram hakket oksekød - med max. 10% fedt
- 4 gulerødder - skåret i stave
- 1 lille spidskål - snittet
- 2 spiseskefulde tomatpure - koncentrat
- 3 deciliter vand
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til grøntsagsgryde starter du med, at finde en god stegegryde frem. Varm den op.
- Kom sm ør i gryden, lad det smelte og brænd så karry af. Du skal bruge en stor spiseskefulde karry.
- Løg og hvidløg steges kort med i karrysmørret, hvorefter det hakkede oksekød svitses med.
- Gulerødder tilsættes sammen med snittet spidskål kommes derefter i gryden sammen med tomatpasta og vand. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber.
- Skru lidt ned for varmen og lad grøntsagsgryden simre i ca. 20 minutter under låg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdige grøntsagsgryde smages til med salt og friskkværnet peber. Gerne også med lidt friskpresset citronsaft.
Grøntsagsgryden kan serveres med kogte ris og et godt stykke brød. Så bliver det ikke bedre.
Se også: Hakket oksekød og spidskål i ovn
Del dine ideer og tanker med os andre her: