Opskrift på grøntsagsfad med kylling og fløde. En nem og lækker ret med forskellige grøntsager i fad, der kan serveres til pasta eller ris.
Grøntsagsfad med kylling og fløde er en lækker opskrift på mad i fad, som du kan servere sammen med pasta eller kogt ris.
Her laver du et fad med forskellige grøntsager, hvor jeg har anvendt gulerødder, rødløg, spidskål og peberfrugt.
Men du kan også anvende andre grøntsager som eks. blomkål, broccoli, persillerødder, fennikel og lignende.
Mængden kan du også tilpasse som du synes, og det er god mulighed for at få tømt lidt ud i dine grøntsager i køleskabet.
Husk blot, at grøntsagerne skal snittes ud i mindre stykker, så de kan nå at blive tilberedt på ca. en halv times tid i ovnen.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på grøntsagsfad
Grøntsagsfad med kylling og fløde - perfekt til pasta
Ingredienser
- 4 gulerødder - i tynde skiver
- 2 rødløg - snittet groft
- 0,5 spidskål - snittet fint
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 gul peberfrugt - i små tern
- 5 dl fløde - eller madlavningsfløde
- 2 tsk sennep
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 400 g kyllingebryst - i mindre tern
- olivenolie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk hvidløgspulver
- 1 potte persille
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft og smør et ildfast fad.
- Snit gulerødder, rødløg, spidskål og pebrfrugter som anvist og fordel grøntsagerne i fadet. Det er vigtigt, at grøntsagerne snittes nogenlunde fint, så de kan nå at blive tilberedt.
- Kom fløde og sennep ved sammen med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Du kan som sagt også bruge en madlavningsfløde.
- Vend det hele rundt i fadet og fordel det jævnt.
- Kyllingefileterne skæres i mindre stykker, som kommes i en skål sammen med lidt olivenolie, paprika, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber.
- Fordel kyllingestykkerne ovenpå grøntsagerne i fadet.
- Det lækre grøntsagsfad med kylling stilles i den forvarmede ovn, hvor det skal have ca. 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Grøntsagsfad med kylling og fløde serveres straks sammen med pasta eller ris.
Se mere indhold her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Carina
Hej
Jeg kommer i tvivl når du du skriver sennep.
Er det sød eller stærk sennep der skal bruges????
Holger Rørby Madsen
Hej Carina
Du kan bruge din yndlingsennep - smag og behag er forskellig 🙂
Personligt bruger jeg gerne Maille med honning, som jeg synes passer perfekt til.
Alt det bedste
Holger
Inge
Sikkert god opskrift, men jeg synes, der er alt for mange ingredienser i - man skal jo nærmest tømme en grønthandler forretning.
Holger Rørby Madsen
Hej Inge
Man kan jo have mange rester liggende 🙂
Og ellers kan den sagtens laves med eks. bare spidskål og gulerødder. Eller hvad du lige har.
Alt det bedste
Holger