• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper

Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

billederesultat for grøn aspargessuppe
En lækker og cremet grøn aspargessuppe, som er perfekt som forret. Med masser af grønne asparges og forårsløg. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. juni 2024 - Udgivet:  15. juni 2024

Del gerne:
339
SHARES
FacebookMessenger339PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Grøn aspargessuppe er en nem suppe, der laves med masser af grønne asparges. Aspargessuppen tager kun omkring 25 minutter at lave, og er god som forret.
  2. Opskrift på grøn aspargessuppe
  3. Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 9 stemmer
Gå til opskrift

Grøn aspargessuppe er en nem suppe, der laves med masser af grønne asparges. Aspargessuppen tager kun omkring 25 minutter at lave, og er god som forret.

Jeg elsker grøn aspargessuppe. Mest selvfølgelig fordi jeg er vild med asparges, og især når vi kan høste de første danske asparges.

Men aspargessuppen kan sagtens laves året rundt, og den smager stadig godt.

Grøn aspargessuppe er nem at lave, og den tager som sagt ikke mere end 25 minutter at lave.

Her lavet med forårsløg og persille for at fremhæve den grønne farve, men du kan faktisk også erstatte forårsløg med lidt porre eller almindelig løg.

Opskriften er beregnet som en forret til fire personer.

Du kan sagtens lave en lidt større portion, og sammen med et stykke brød til, kan aspargessuppen så anvendes som et let hovedmåltid.

Opskrift på grøn aspargessuppe

billederesultat for grøn aspargessuppe

Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Grøn aspargessuppe er en nem suppe, der laves med masser af grønne asparges. Aspargessuppen tager kun omkring 25 minutter at lave, og er god som forret.
Bedømmelse
4.9 fra 9 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 25 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk smør - til sautering
  • 2 bundter grønne asparges
  • 1 fed hvidløg
  • 8 dl hønsebouillon - evt 2 terninger og 8 deciliter vand
  • 1 håndfuld persille
  • 2 dl fløde
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at snitte forårsløg i tynde skiver og sauter det af i smør i en stor gryde. Kom også et finthakket hvidløgsfed i.
  • Imens klargør du asparges. Knæk roden af og kassér dem. Skær toppen af hver asparges og læg dem til side, mens resten skæres i mindre stykker.
  • Kom aspargesstykkerne i gryden og lad det svitse med kort.
  • Tilsæt så bouillon i sammen med hakket persille, og lad din grønne aspargessuppe koge ved lavere varme i cirka 15 minutter.
  • Grøn aspargessuppe blendes nu i gryden med en stavblender, så aspargessuppen bliver jævn.
  • Derefter kommes fløden i og der smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Kom også aspargeshovederne i suppen, og lad den koge i ca. 3 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
247
% Daglig værdi*
Fedt
 
24
g
37
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
72
mg
24
%
Natrium
 
148
mg
6
%
Kalium
 
250
mg
7
%
Kulhydrater
 
8
g
3
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
1.573
IU
0
%
Vitamin C
 
22
mg
27
%
Calcium
 
69
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Grøn aspargessuppe serveres straks, hvor aspargessuppen anrettes i små skåle.

Du kan tilbyde et godt stykke brød til suppen.

Se også mine opskrifter på:

Kartoffelsalat med grønne asparges

Sådan redder du slatne asparges

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne

    maj 22, 2024 at 6:58 pm

    Smager dejligt
    Kan den fryses ?

    Svar
  2. Sonja

    maj 10, 2023 at 6:15 pm

    Jeg havde ikke persille, men til gengæld kørvel og ramsløg i haven - og masser af asparges! Ikke sidste gang, jeg laver denne suppe! 👍🙋‍♀️

    Svar
  3. Dorte

    maj 16, 2022 at 10:49 am

    Kan suppen serveres kold?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2022 at 11:27 am

      Hej Dorte
      Aspargessuppe kan sagtens serveres kold. Personlig foretrækker jeg den varm, men den er bestemt også dejlig kold.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Heidi

    maj 05, 2020 at 7:30 pm

    Det lyder virkelig lækkert... Men hvor meget er et bundt aspages? -i gram eller styk. Jeg er ved at drukne i aspages i haven og de gror ikke i bundter😉 og et bundt forårsløg, er det 3-4 stk. eller 6-7 stk.? Hvor stor er potten med persille?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 06, 2020 at 1:58 pm

      Hej Heidi
      Tak for dit indspark, og du er da super heldig med alle de asparges. Jeg er allerede misundelig 🙂
      Det kommer sig ikke så nøje præcist hvor mange asparges du kommer i. Men jo flere, jo mere smag af asparges. Jeg brugte ca. 16 asparges her - og 4 forårsløg. Persille er en lille potte, som du køber i supermarkedet - svarende en til god håndfuld hakket persille. Håber det giver mening 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required