• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillspyd med flankesteg og tomater - spyd til grillen

Grillspyd med flankesteg og tomater - spyd til grillen

grillspyd med flankesteg og tomater
Nemme og flotte grillspyd med flankesteg og tomater. Spydene er hurtige at lave, og på grillen skal bare have 6-7 minutter. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  25. juni 2023 - Udgivet:  25. juni 2023

Del gerne:
420
SHARES
FacebookMessenger420PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Prøv lige disse nemme grillspyd med flankesteg og tomater. Flankesteg skæres i strimler og marineres, inden de færdige grillspyd grilles ved direkte varme.
  2. Opskrift på grillspyd
  3. Grillspyd med flankesteg og tomater - spyd til grillen
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Prøv lige disse nemme grillspyd med flankesteg og tomater. Flankesteg skæres i strimler og marineres, inden de færdige grillspyd grilles ved direkte varme.

Grillspyd med flankesteg er geniale til grillen, og netop flankestegen (flanksteak) er virkelig velegnet at grille.

Her er kødet skåret i strimler/skiver, som derefter marineres og trækkes på spyd. Du kan lade kødet marinere et par timer - eller blot lave dine grillspyd med det samme. Det er op til dig.

Her har jeg beregnet et spyd med flankesteg pr. person, men lav flere hvis du synes det.

Rester af flankestegen smides også på grillen og kan evt. serveres som ekstra kød.

Se alle opskrifter på god grillmad her.

Opskrift på grillspyd

grillspyd med flankesteg og tomater

Grillspyd med flankesteg og tomater - spyd til grillen

Prøv lige disse nemme grillspyd med flankesteg og tomater. Flankesteg skæres i strimler og marineres, inden de færdige grillspyd grilles ved direkte varme.
Bedømmelse
5 fra 3 stemmer
RetGrill
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 2 timer timer 25 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1 flankesteg

Marinade

  • 0,5 dl olivenolie
  • 1 tsk hvidløgspulver - eller et presset hvidløgsfed
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk tomatpasta
  • salt og friskkværnet peber

Desuden bruges

  • 4 grillspyd
  • 12 tomater - små, gerne gule og røde
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Flankestegen skæres ud i cirka 2,5 centimeter tykke skiver. Husk at skære kødet på tværs af kødfibrene, så får du et mere mørt stykke kød på dine grillspyd. Du skal bruge fire skiver.
  • Rør ingredienserne til marinaden sammen.
  • Vend kødet i marinaden, og her kan du med fordel lade kødet marinere i et par timer eller mere - men det er ikke nødvendigt.
  • Anvendes træspyd kan du med fordel lægge dem i koldt vand en times tid. Så antænder de ikke så let på grillen.
  • Træk en skive flankesteg på grillspyddet, derefter en tomat, træk kødet op på spydet på den anden side af tomaten, så en tomat mere - inden du sætter den sidste del af kødet på spyddet. Se eventuelt på billedet hvordan det færdige grillspyd skal se ud.
  • Krydr med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
  • De flotte grillspyd skal nu grilles ved direkte varme, hvor den samlede tilberedningstid er ca. 6-7 minutter, hvor spyddene vendes jævnligt. Ønskes kødet mere rødt, kan du med fordel tage dem tidligere af grillen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdige grillspyd med flankesteg serveres straks.

Her får du en række forslag på tilbehør til spyddene:

  • Grillet spidskål med smeltet persillesmør
  • Grillede majs med og uden blade opskrift
  • Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing
  • Perlespelt med grillede grøntsager - tilbehør til grill
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Helge Mortensen

    juli 21, 2021 at 6:58 pm

    Jeg vil gerne komme med en kommentar:
    Tak for rigtig gode og let tilgængelige opskrifter. Men jeg har i god tro, betalt for et abonnement - og fint med det… men jeg vil gerne være fri for diverse bannere og reklamer, som virker utroligt irriterende. Kan der ikke laves om på det? 😡
    Det burde være sådan, at dem med abonnement bliver fri for diverse reklame-skrammel!

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required