Se hvordan du laver de dejligste grillspyd med mørbrad og brunchpølser. Mørbrad marineres i to forskellige marinader, og opskriften er her.
Grillspyd med mørbrad er lækre som aftensmad, og så er spydene nemme at tilberede på grillen.
Her er det lavet med brunchpølser, men du kan også anvende almindelige pølser, som så blot deles i halve.
Opskriften på de sommerspyd på grillen er beregnet til fire personer.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 12 brunchpølser
- 0,5 dl olivenolie
- 2 fed hvidløg - finthakkede
- 1 tsk salt
- 1 tsk løgpulver
- 1 tsk tørret oregano
Paprikamarinaden
- 0,5 dl olivenolie
- 2 tsk paprika
- 1 tsk brun farin
- 1 spsk tomatketchup
- 1 tsk løgpulver
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1 tsk salt
- 8 grillspyd af bambus
Fremgangsmåde
- Start med at lægge otte bambusspyd i blød i koldt vand, så de ikke brænder op under turen på grillen.
- Derefter laver du de to forskellige marinader til svinemørbraden. Find to skåle frem, og kom ingredienserne til hvidløgsmarinaden i den ene, og tilsvarende med ingredienserne til paprikamarinaden i den anden.
- Del så svinemørbraden i otte dele, og puds dem fri for sener og andre urenheder, så du har otte reelle mørbradbøffer tilbage.
- Tryk dem let flade med hånden, og kom fire af dem i skålen med hvidløgsmarinaden, og de andre fire ned til paprikamarinaden.
- Vend det godt rundt, og lad nu mørbradbøfferne stå og trække smag i mindst en time. Vend dem gerne nogle gange undervejs.
- Så er det tid til at samme grillspydene, hvor du skal bruge to bambuspinde til hvert spyd.
- Træk brunchpølser og svinemørbrad på spyddene som du kan se på billedet. Først en brunchpølse på to spyd, så et stykke paprikamarineret mørbrad, endnu en brunchpølse, så et stykke hvidløgsmarineret mørbrad - inden du slutter af med en tredje brunchpølse.
- Fortsæt så på samme måde med de tre øvrige grillspyd.
- Varm grillen godt op, og smør risten med lidt olie.
- Jeg har grillet spydene på min Weber Q3200 gasgrill, og her skrues varmen ned på laveste blus, mens grillspydene grilles ved direkte varme. Altså med begge brændere tændt.
- Grill nu spyddene fire minutter på hver side, hvor du vender dem hvert andet minut. Altså grille i to minutter, grille to minutter, vende, grille to minutter, vende og grille de sidste to minutter.
- Lad så grillspydene ned mørbrad hvile et par minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Note
Servér med couscous med spidskål, grillede squash og forårsløg.
Skær squashen i tynde skiver på langs, pensl med lidt olie og krydr med lidt salt og tørret oregano.
Grill dem to minutter på hver side ved direkte varme. Forårsløg vaskes og grilles et par minutter ved direkte varme.
Se mere indhold her:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: