Grillet flæsk er den perfekte måde at stege flæsk på. Her er den bedste opskrift på stegt flæsk på grill med de gode tips og tricks.
Grillet flæsk er genialt, og der er mange gode grunde til at lave stegt flæsk på gasgrill, og ikke inde i køkkenet.
Metoder til stegning af flæsk
Jeg har gennem årene eksperimenteret med, hvordan man laver den bedste omgang stegte flæsk, og jeg er ikke i tvivl: Den bedste metode er flæsk på grillen! Altså grillet flæsk.
Jovist, man kan lave en fin omgang stegt flæsk i ovnen. Men det er noget svineri, og ovnen er fedtet ind efterfølgende. Plus at flæsket altid bliver stegt ujævnt, så noget er virkelig sprødt, mens andet er blødt.
Og så er der stegt flæsk på panden: Her bliver det som regel ganske pænt stegt, men dels har du fedtsprøjt ud over det hele, og dels er der lugten efterfølgende.
Men ved at smide flæsket på grillen undgår du alt dette. Endnu mere vigtigt er det dog, at det faktisk får en langt bedre smag og sprødhed i grillen. Se også min klassiske opskrift på stegt flæsk med persillesovs.
Fordele ved grillet flæsk
De stegte flæskeskiver bliver nemlig både sprøde og samtidig giver grillningen en rund smag af røg og grill, der virkelig klæ'r stegt flæsk.
Farven er i øvrigt også pænere, da den bliver en anelse rødlig, mens pandeflæsk og flæsk i ovnen bare er gråt.
Så summa summarum: Steg altid dit flæsk på gasgrill. Eller i kuglegrillen, hvis du har sådan en. Jeg vil dog anbefale gasgrillen, da det alt andet lige er nemmere at styre varmen i den.
Varmen i grillen
Og hemmeligheden ved sprødt flæsk i grillen er netop varmen. Start med en god varme, og dæmp den så til laveste, hvor du steger flæsket færdigt.
Opskriften er beregnet til fire personer. Se evt. også min video med fremgangsmåde.
Opskrift på grillet flæsk
Grillet flæsk (opskrift på stegt flæsk på grill)
Ingredienser
- 20 skiver flæsk - i skiver
- flagesalt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Det er vigtigt at salte flæsket i god tid. Så en time før du begynder at grille, giver du flæskeskivene en god omgang salt, og lader kødet hvile en times tid.
- Tænd gasgrillen op ved fuld varme, så grillen bliver varmet godt igennem. Du skal stege grillet flæsk ved direkte varme, så begge brændere skal i brug.
- Rens risten, og smør den med lidt olivenolie, så flæskeskiverne ikke hænger fast.
- Skru varmen ned til middel styrke, og læg nu flæsket på så det ikke overlapper hinanden. I eks. en Weber Q3200 kan du sagtens stege 40 skiver flæsk ad gangen, hvis du har det behov.
- Læg låget på, og vent nu to minutter.
- Vend så flæsket, og luk låget igen. Skru varmen ned på laveste niveau, hvor det stegte flæsk grilles færdigt.
- Den samlede stegetid er cirka 25 minutter ved lav varme, men det afhænger af vind og vejr. Så stegetiden kan være kortere eller længere.
- Vend flæsket med nogle minutters mellemrum og hold øje med det.
- Du har sikkert nogle områder i gasgrillen, hvor varmen er hårdere end andre, og derfor kan du med fordel hen mod slutningen lade nogle af flæskeskiverne bytte plads.
- Krydr til sidst med lidt friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Grillet flæsk servere straks med kogte nye kartofler og en vidunderlig persillesovs.
I forhold til mængden af flæsk til stegt flæsk på grill, så har jeg her beregnet fem skiver flæsk til hver. Men det du jo selv justere til.
Se flere lækre grillopskrifter:
Svinekoteletter på grill - sådan steger du dem møre
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Danni
Jeg elsker at du ikke “pynter” på det færdige resultat, noget af flæsket er blevet sort, og sådan er det når man griller, skide godt gået Holger & co.
Holger Rørby Madsen
Hej Danni
Man skal da aldrig snyde, og det kan sagtens ske, at noget af flæsket bliver sort. Bestemt også for mig 🙂
God grill-lyst.
Alt det bedste
Holger
Anita Petersen
Hvis dit flæsk bliver gråt når du steger på pande så er det fordi du steger ved for lav varme så det ‘koger’ i stedet for at stege.
Mit flæsk (stegt på pande) har samme farve som dit det grillede.
Dermed ikke sagt at grillet flæsk ikke er lækkert - for det er det. 😊
Jenny Nielsen
Vil fedtet ikke antænde blusset. ?
Torben Larsen
Jeg bruger en rotiseur med den store kurv når jeg steger flæsk på grillen (Weber Q3200).
Fordele: skiverne bliver ensartet grillet, fedtet kan opsamles i en bakke, og, ikke mindst, flæsket passer sig selv.
Vil man have røgsmag kan man dryppe flydende røg på flæsket.
Mogens Friis
hej Du skriver at stegt flæsk smager bedst stegt på! Ja, men man får sgu da ingen grillsmag på en gasgrill.
Trine
Hvor gør man af alt fedtet??
Helle Nielsen
Virkelig god opskrift på stegt flæsk i grill. Flæsket bliver super sprødt. Tak for mange gode opskrifter.
Kh Helle