• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør

Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør

Grillet blomkål opskrift
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
151
SHARES
FacebookMessenger151PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2024 - Udgivet: 26. juni 2021

Grillet blomkål er en nem, god måde at tilberede blomkål på. Blomkålen laves i en alubakke, der stilles i grillen ved indirekte varme.

Her får du min opskrift på grillet blomkål, der kan laves året rundt. Allerbedst er den dog med de nye, danske blomkål, der simpelthen bare smager så godt.

Opskriften er beregnet som tilbehør, og der er nok til fire personer. Sundt og lækkert, og så er det jo dejlig nemt.

Opskrift på grillet blomkål

Grillet blomkål opskrift
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillet blomkål med persille

5 fra 3 stemmer
Grillet blomkål er en nem, god måde at tilberede blomkål på. Blomkålen laves i en alubakke, der stilles i grillen ved indirekte varme.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Grill, Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 31
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 stk blomkål - evt. to hvis de er små
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 bundt persille - grofthakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Fjern de yderste grønne blade på blomkålen, og del den derefter på midten ned gennem stokken.
  2. Skær det meste af stokken fra, og resten deles mindre buketter. Jo større buketter, jo længere tid skal blomkålen have i grillen, så sørg for, at buketterne ikke er for store.
  3. Fordel blomkålsbuketterne i en alubakke.
  4. Hæld en god sjat olivenolie over og drys også med lidt salt. Vend det godt rundt.
  5. Stil bakken i grillen ved indirekte varme, og grillen må gerne have en temperatur på omkring 200 grader.
  6. Nu skal blomkålen grilles i cirka 15 minutter, så den stadig har lidt bid.
  7. Persillen hakkes groft og vendes i efter 10 minutter, så den grilles med de sidste fem minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 31kcalKulhydrater: 0.03gProtein: 0.01gFedt: 4gMættet fedt: 0.5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 582mgKalium: 2mgKostfibre: 0.01gSukker: 0.01gVitamin A: 21IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 1mgJern: 0.04mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Servér kålen straks. Den passer som sagt fremragende til mange retter med eller uden kød.

Er det meget små kålhoveder, skal du måske bruge to af dem.

Grillet blomkål kan også laves i ovnen, hvor du giver den 15 minutter ved 200 grader varmluft.

Se også mine opskrifter på:

  • Sådan laver du blomkålsris
  • Grillede kartofler med hvidløg i alubakke
  • Bagt blomkål - sådan bager du blomkål i ovnen
  • Laks i gasgrill - med hvidløgssalt og paprika
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required