Se den lækre opskrift på grillede kødboller på spyd, der laves med en lækker fars, som grilles ved direkte varme i cirka 10 minutter.
Sådan laver du grillede kødboller på spyd, der er super lækker mad til grillen, og kødbollerne er gode til såvel voksne som børn.
Et par noter om opskriften: Dels har jeg anvendt løgpulver i opskriften, men du kan sagtens også bruge et lille, almindeligt løg. Men her er det vigtigt, at løget hakkes meget fint, da der ellers kommer "klumper" i farsen, hvilket kan gøre det mere besværligt at sætte kødbollerne på et spyd.
Jeg har også brugt krydderiblandingen Italian Spice Mix fra Urtekram, der blandt andet indeholder hvidløg, oregano og andre typiske italienske krydderier. Den kan sagtens erstattes af et presset hvidløgsfed, lidt tørret oregano eller lignende.
Opskriften giver 18 dejlige kødboller, som passer fint til fire personer.
Ingredienser til grillede kødboller på spyd
500 gram hakket kalv og svin med ca. 10% fedt
1 teskefuld salt
1 teskefuld løgpulver
1 æg
2 spiseskefulde rasp
2 spiseskefulde tomatketchup
1 teskefuld Italian Spice Mix fra Urtekram
6 bambusspyd
Fremgangsmåde
- Start med at lægge bambusspydene i koldt vand, og lad dem trække i mindst 30 minutter, så de ikke futter af under turen i grillen.
- Kom det hakkede kød op i en skål sammen med salt, og rør det grundigt sammen.
- Derefter tilsætter du løgpulver, æg, rasp, tomatketchup og Italian Spice Mix, og ælter det godt sammen. Du kan eventuelt bruge hænderne, eller røre farsen med en grydeske.
- Lav nu kødboller på størrelse med en golfbold. Klem farsen godt sammen i hånden, og tril til en kødbolle. Stik tre kødboller på hvert spyd, og læg dem til side, mens du fortsætter med resten. Stil derefter spydene med kødboller på køl i 30 minutter.
- Tænd grillen og varm den godt igennem, inden du skruer varmen ned på halvt blus, så du griller ved en middel varme. Kødbollerne skal grilles ved direkte varme.
- Læg spydene på grillen, og luk låget. Kødbollerne skal grilles i cirka 10 minutter, hvor de vendes 2-3 gange undervejs, så de ikke brænder på. det afhænger selvfølgelig af varmen, og det kan være de skal have et par minutter mere.
Men kødbollerne skal heller ikke steges tørre, så regn med omkring 10 minutter ialt.
Note: Kødbollerne kan selvfølgelig også steges på en pande. Her er det uden spyd, men stegetiden er stadig omkring 10 minutter, hvor de løbende vender kødbollerne, mens de steges lækre og sprøde.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: