• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Greater Omaha oksekød - fakta om den amerikanske bøf

Greater Omaha oksekød - fakta om den amerikanske bøf

greater omaha bøf
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  26. september 2019

Greater Omaha er også blevet populær i Danmark, og det amerikanske oksekød er da også i en særklasse. Både hos slagterne og på landets restauranter.

Flere af jer har spurgt hvad Greater Omaha egentlig er for noget, for i dag finder man oksekødet hos slagteren, i en del supermarkeder og på nogle af de bedste restauranter i Danmark.

Derfor denne artikel om Greater Omaha og hvad det egentlig er du kan forvente.

Dyrt oksekød i særklasse

Først og fremmest er der tale om amerikansk oksekød i topklasse. Jo jo, der bliver skam også produceret rigtig meget godt oksekød i Danmark, så det er ikke for at fremhæve noget kød frem for andet.

Men jeg synes Greater Omaha er i særklasse godt. Og det skal det også være, for prisen er altså høj. Kiloprisen varierer, men jeg har set priser på helt op omkring 800 kroner pr. kilo, hvilket altså svarer til, at en bøf på 200 gram koster 160 kroner.

Så det er bestemt i den høje ende. Men kig dig godt for, for det kan også fås til en noget lavere pris.

Du kan også bestiller bøffer af det amerikanske oksekød på de mange restauranter, herunder på MASH. Men igen er prisen også i den dyre ende.

Greater Omaha er stort

Greater Omaha bliver produceret i staten Nebraska i det amerikanske Midtvesten. Så vi er altså ude på prærien, og her findes nogle af de allerstørst flokke af kvæg, når vi taler om de gode kødracer Hereford og Angus.

Faktisk er der tale om nogle af verdens største kødproducenter, hvor kvæget går på græs, og i øvrigt får en særlig kost af korn det sidste halve år inden slagtning.

Kødet er selvfølgelig også krogmodnet.

greater omaha slagteri nebraska usa
Greater Omaha oksekødet produceres her på dette slagteri i Omaha i Nebraska. Omkring 1.000 ansatte arbejderher, og omsætningen er på over en milliard kroner om året. Der eksporteres til store dele af kloden.

På fabrikken i Omaha har man produceret topkvalitet af kød siden 1920, og det er i dag en enorm eksportsucces med en årlig omsætning på over en milliard kroner.

Se også: Den store bøfguide til stegning af bøffer

Tilberedning

Der findes flere populære udskæringer, men især deres ribeye bøffer er populære. Få skåret dem i en god tykkelse, og to personer må hellere dele en stor bøf på 300 gram end at hver får en bøf på 150 gram stykket.

Steges ved en god varme i 3-4 minutter på den ene side, og 2-3 minutter på den anden. Afhængig af tykkelse. Greater Omaha oksekødet er meget fedtmarmoreret, og derfor bliver det ikke så let tørt under tilberedningen.

Iøvrigt skal du huske at tage kødet ud af køleskabet en halv time før det skal bruges, hvor kødet ligger og ilter.

Pensl med olivenolie og krydr med salt, hvorefter bøfferne kan steges eller grilles. Krydr med peber når bøfferne er færdige, og lad kødet hvile fem minutter inden udskæring.

Greater Omaha kan selvfølgelig også tilberedes som sous vide.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her