Her er en nem og god opskrift på gratinerede asparges med aspargescreme. Den skønne aspargesret kan bruges som nem forret eller tilbehør til kødretter.
Opskriften på gratinerede asparges er beregnet til fire personer.
Retten er selvfølgelig bedst med nye, danske asparges - men kan bestemt også laves med udenlandske asparges uden for sæson.
Og så er asparges med ost fremragende som en nem forret eller som tilbehør.
Opskrift på gratinerede asparges
Ingredienser
- 1 bundt grønne asparges
- 1 skalotteløg finthakket
- 3 spiseskefulde creme fraiche 18% store
- 20 g smør
- 1 dl hvidvin
- parmesan friskreven
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skyl de grønne asparges og knæk det nederste grove af stilkene.
- Kog de grønne asparges i let saltet vand i 1½-2 minutter, tag dem op og skyl dem straks med iskoldt vand. Lad dem dryppe af.
- Læg dem på et skærebræt så alle aspargeshovederne ligger ud for hinanden, skær de nederste ca. 5 cm. af. Læg stykkerne med aspargeshovederne i et letsmurt, ovnfast fad.
- Kom de nederste aspargesstykker i en blender/foodprocessor sammen med creme fraiche.
- Smelt smørret og svits løgene til de bliver bløde, men de må IKKE tage farve, rør i dem. Tilsæt hvidvin og lad det koge helt ind ved høj varme.
- Hæld løgblandingen i blender/foodprocessor til de andre ting og krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Blend til det bliver en jævn creme og smag den til. Denne creme kan bruges til mange andre ting og i mange andre retter.
- Fordel cremen over aspargeshovederne og drys med friskrevet parmesanost.
- Sæt i ovnen under grill og lad dem gratinere til osten bliver gylden - HOLD ØJE MED DEM! Server dem rygende varme.
Næringsindhold
Note
De gratinerede asparges med aspargescreme kan som sagt anvendes som en dejlig forret, eller som tilbehør til eks. mad fra grillen.
Her kan du i øvrigt læse hvorfor tis lugter når man spiser asparges.
Se mere indhold her: