Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Souvlaki

Souvlaki (græske, krydrede spyd stegt på grillen)

græske souvlaki spyd
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS
Indhold
  • Souvlaki - græske grillspyd
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Opskrift på souvlaki af svinekød
  • Serveringstips
  • Kommentarer

Souvlaki - græske grillspyd

Holger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Souvlaki er en klassiker i Grækenland. Her er en nem opskrift på grillspyd, som laves med svinekoteletter og autentisk, græsk marinade.
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g svinekoteletter (eller nakkekoteletter)
  • 4-5 spsk olivenolie
  • 1 citron (økologisk )
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tsk oregano (tørret )
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at røre marinaden sammen af olivenolie, saften af en halv citron, pressede hvidløgsfed, oregano, salt og friskkværnet peber.
  2. Skær evt. større stykker fedt af koteletterne, og bank koteletterne let. Så bliver din souvlaki endnu bedre.
  3. Del hver kotelet i tre eller fire stykker.
  4. Træk kødet på spyd så det sidder godt fast. Brug gerne metalspyd, men anvendes bambusspyd skal disse helst lægges iblød i en times tid i koldt vand! Så brænder de ikke så let på grillen.
  5. Pensl nu kødet grundigt med den græske marinade. Du kan sagtens tilberede de græske souvlaki grillspyd med det samme, men de bliver endnu bedre af at trække nogle timer på køl.
  6. De lækre grillspyd grilles ved direkte varme, hvor de skal have i alt cirka 10 minutter, så kødet er mørt og har fået lidt farve. Kødet skal selvfølgelig ikke være råt, men grill dem heller ikke så længe, at kødet bliver tørt!
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på souvlaki af svinekød

Souvlaki har de fleste nok prøvet i løbet af ferien på Samos, Kreta, Rhodos eller en af de mange andre fantastiske øer i det græske øhav.

Heldigvis kan du nemt skabe feriestemning ved at grille dem i haven derhjemme.

Det er faktisk ret nemt, og her skal du blot bruge nogle magre svinekoteletter og den skønne marinade, der dufter og smager typisk af det græske køkken.

Opskriften er beregnet til fire personer, men du kan jo gange op.

Serveringstips

Vil du have mere knald på smagen, skal du tilsætte to fed pressede hvidløg og lidt rosmarin.

Souvlaki grillspyd serveres straks sammen med en græsk salat og græske kartofler eller fetakartofler med persille.

Du kan også lave en tzatziki, som smager pragtfuldt til den græske salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. John Christiansen skriver

    december 19, 2024 at 10:36 am

    Hej Holger.
    Tak for din tilbagemelding, dog er det stadig det samme.
    Er det mig der er helt gal på den eller gør jeg noget galt??
    Med venlig Hilsen
    John fra Kolding.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required