Græsk grøntsagsfad er lækker tilbehør fra Middelhavsområdet, og opskriften er blandt andet med aubergine, hvidløg, peberfrugter og hvide bønner. Meget nemt.
Opskriften på græsk grøntsagsfad er beregnet som tilbehør til fire personer.
Retten kan dog også anvendes som en nem hovedret til vegetarer.
Se også disse opskrifter:
- Klassisk opskrift på moussaka
- Græsk gyros med oksekød
- Græsk agurkesalat - tzatziki
- Yemista - græsk opskrift fyldte grøntsager
Opskrift på græsk grøntsagsfad
Græsk grøntsagsfad - lækkert tilbehør fra Middelhavet
Ingredienser
- 3 løg
- 8 fed hvidløg
- 1 aubergine
- 2 røde peberfrugter
- 2 gule peberfrugter
- olivenolie
- 1 citron
- 1 dåse hvide bønner
- 3 spsk balsamico
- 1 håndfuld persille
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Find et stort og ildfast fad eller bradepande frem. Græsk grøntsagsfad kan laves direkte i fadet, men du sparer lidt rengøring, hvis du kommer et stykke bagepapir i bunden af fadet.
- Løg pilles og snittes i grove både. Hvidløgsfed snittes i tynde skiver, mens auberginen skæres ud i mindre tern. Peberfrugterne skæres i strimler eller tern på 3x3 centimeter. Kommes i fadet.
- Kom en god sjat olivenolie over sammen med saften af en citron, krydr med lidt salt og peber og bag det græske grøntsagsfad i 30 minutter.
- Skyl de hvidebønner i en sigte.
- Efter de 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og de hvide bønner vendes i sammen med balsamico og hakket persille.
- Stilles tilbage i ovnen og får yderligere 10 minutter. Serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringsforslag
Græsk grøntsagsfad kan serveres til alle slags kød, og jeg bruger det især meget til min opskrift på græsk kylling.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.