Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Græsk grøntsagsfad - lækkert tilbehør fra Middelhavet

Græsk grøntsagsfad - lækkert tilbehør fra Middelhavet

billede med græsk grøntsagsfad
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
35
SHARES
FacebookMessenger35PinterestEmailSMS

Græsk grøntsagsfad er lækker tilbehør fra Middelhavsområdet, og opskriften er blandt andet med aubergine, hvidløg, peberfrugter og hvide bønner. Meget nemt.

Opskriften på græsk grøntsagsfad er beregnet som tilbehør til fire personer.

Retten kan dog også anvendes som en nem hovedret til vegetarer.

Se også disse opskrifter:

  • Klassisk opskrift på moussaka
  • Græsk gyros med oksekød
  • Græsk agurkesalat - tzatziki
  • Yemista - græsk opskrift fyldte grøntsager

Opskrift på græsk grøntsagsfad

Græsk grøntsagsfad - lækkert tilbehør fra Middelhavet

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Græsk grøntsagsfad er lækker tilbehør fra Middelhavsområdet, og opskriften er blandt andet med aubergine, hvidløg, peberfrugter og hvide bønner. Meget nemt.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Græsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 3 løg
  • 8 fed hvidløg
  • 1 aubergine
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 gule peberfrugter
  • olivenolie
  • 1 citron
  • 1 dåse hvide bønner
  • 3 spsk balsamico
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Find et stort og ildfast fad eller bradepande frem. Græsk grøntsagsfad kan laves direkte i fadet, men du sparer lidt rengøring, hvis du kommer et stykke bagepapir i bunden af fadet.
  3. Løg pilles og snittes i grove både. Hvidløgsfed snittes i tynde skiver, mens auberginen skæres ud i mindre tern. Peberfrugterne skæres i strimler eller tern på 3x3 centimeter. Kommes i fadet.
  4. Kom en god sjat olivenolie over sammen med saften af en citron, krydr med lidt salt og peber og bag det græske grøntsagsfad i 30 minutter.
  5. Skyl de hvidebønner i en sigte.
  6. Efter de 30 minutter tages fadet ud af ovnen, og de hvide bønner vendes i sammen med balsamico og hakket persille.
  7. Stilles tilbage i ovnen og får yderligere 10 minutter. Serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier278kcalKulhydrater47gProtein10gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gNatrium597mgKalium1052mgKostfibre11gSukker13gVitamin A2101IUVitamin C211mgCalcium116mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringsforslag

Græsk grøntsagsfad kan serveres til alle slags kød, og jeg bruger det især meget til min opskrift på græsk kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 26, 2025 at 8:49 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required