Indhold
Blomkålsgratin
Ingredienser
- 700 g blomkål i små buketter
- 2 porrer i tynde skiver
- 30 g smør til stegning
- 200 g fløde
- 150 g mælk
- 3 æg
- 1 citron lidt citronsaft
- Lidt rasp
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt purløg snittes fint, som pynt
Fremgangsmåde
- Start med at dele blomkålen i små buketter - de må ikke være for store, da blomkålsgratinen så bliver lidt for voldsom under serveringen. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde. Porrer skæres i skiver.
- Varm en pande op og kom smør på. Lad det bruse af. Steg nu blomkål og porrer i ca. 6-7 minutter uden det tager farve. Krydr med lidt salt.
- I en skål piskes fløde sammen med mælk og æg. Tilsæt også lidt friskpresset citronsaft, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Fordel blomkål og porrer i et ildfast fad, og hæld æggemassen over.
- Drys din blomkålsgratin med rasp (og evt. lidt revet ost), og bag nu din blomkålsgratin ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Åbn ikke ovnlågen undervejs, da gratinen så risikerer at falde sammen.
- Tag blomkålsgratinen ud af ovnen, og nu kan din gratin med blomkål falde lidt sammen. Det er helt naturligt, så lad være med at gå i panik.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på blomkålsgratin
Hvis du ønsker en kødfri dag om ugen, så er en nem blomkålsgratin måske et godt bud på aftensmad.
Server den lækre gratin med blomkål sammen med et stykke godt brød og en grøn salat.
Men du kan også bruge gratinen som tilbehør til stegt kylling eller laks. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de skønne opskrifter:
Tips
Lad din blomkålsgratin køle en smule af, og servér så med lidt salat og et dejligt stykke grydebrød til.
Eller nyd den skønne gratin med blomkål som tilbehør til laks eller kylling. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Camilla skriver
er det meningen at de flydende ingredienser stadig skal være flydende efter den beskrevne tur i ovnen??
Katrine skriver
Glem ej muskatnød 🤗❤️🫶
Elise Weber Hansen skriver
Blomkålsgratinen smager dejlig med porre og blomkål.
Birgitte Vendelbo Andersen skriver
Super lækker
Kirsten Olsen skriver
Smager virkelig godt og er nem. Virkelig egnet til børnefamilie i en travlt hverdag. Men også til alle faktisk
Bente1950 skriver
Utrolig lækker den skal have *****
Annie Puggaard Thomsen skriver
Fantastisk blomkålsgratin. Masser af smag. Et helt måltid i sig selv. Smager forrygende.
Annemeyte skriver
Øhmmmm …. Ser virkelig lækkert ud og smager sikkert godt…. Men…. gratin er det ikke…. Måske røræg eller omelet med blomkål, men en gratin er altså opbagt 😉
Jolanda skriver
Det synes jeg, at du har ret i, men derfor kan denne ret jo også smage godt.
Anette Fanø Nielsen skriver
Hej Holger
Er der udregnet næringsindhold / kalorier på den lækre gratin?
På forhånd tak.
Mvh Anette
Claus skriver
Hej Holger
Den hvide sovs og de stivpisket æggevider skal vel blandes før den blandes med blomkålen?
Med venlig hilsen
Claus
Ellen Jakobsen skriver
Hvorfor bruger du pasteuriserede æg i blomkålsgratin? Er alm. æg ikke ok, når retten skal bages i ovn?
Holger Rørby Madsen skriver
Hej Ellen
Jo, du har ret - kan sagtens anvende almindelig æg til blomkålsgratin.
Alt det bedste
Holger