Oversigt over indhold
Blomkålsgratin er en lækker gratin med blomkål og porrer. Her får du min nemme opskrift, og gratinen kan spises som en ret eller tilbehør.
Hvis du ønsker en kødfri dag om ugen, så er en nem blomkålsgratin måske et godt bud på aftensmad.
Server den lækre gratin med blomkål sammen med et stykke godt brød og en grøn salat.
Men du kan også bruge gratinen som tilbehør til stegt kylling eller laks. Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også de skønne opskrifter:
Opskrift på blomkålsgratin
Blomkålsgratin
Ingredienser
- 700 g blomkål - i små buketter
- 2 porrer - i tynde skiver
- 30 g smør - til stegning
- 200 g fløde
- 150 g mælk
- 3 æg
- 1 citron - lidt citronsaft
- Lidt rasp
- salt og friskkværnet peber
- 1 bundt purløg - snittes fint, som pynt
Fremgangsmåde
- Start med at dele blomkålen i små buketter - de må ikke være for store, da blomkålsgratinen så bliver lidt for voldsom under serveringen. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde. Porrer skæres i skiver.
- Varm en pande op og kom smør på. Lad det bruse af. Steg nu blomkål og porrer i ca. 6-7 minutter uden det tager farve. Krydr med lidt salt.
- I en skål piskes fløde sammen med mælk og æg. Tilsæt også lidt friskpresset citronsaft, og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
- Fordel blomkål og porrer i et ildfast fad, og hæld æggemassen over.
- Drys din blomkålsgratin med rasp (og evt. lidt revet ost), og bag nu din blomkålsgratin ved 180 grader varmluft i ca. 40 minutter. Åbn ikke ovnlågen undervejs, da gratinen så risikerer at falde sammen.
- Tag blomkålsgratinen ud af ovnen, og nu kan din gratin med blomkål falde lidt sammen. Det er helt naturligt, så lad være med at gå i panik.
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad din blomkålsgratin køle en smule af, og servér så med lidt salat og et dejligt stykke grydebrød til.
Eller nyd den skønne gratin med blomkål som tilbehør til laks eller kylling. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Camilla skriver
er det meningen at de flydende ingredienser stadig skal være flydende efter den beskrevne tur i ovnen??