Glukosesirup er det perfekte middel, når du skal lave bolsjer, is og fine kager med en blank glaze. Læs, hvad det er, og hvorfor det er godt.
Glukosesirup er ikke noget, alle har stående i køkkenskabet. Den bruges i stor udstrækning i fødevareindustrien, især til slik og is, men vi andre kan også drage nytte af siruppen.
Den har nemlig fortræffelige egenskaber, når vi skal lave ekstraflotte kager og konfekt. Og så er den bedre at bruge end sukker, når vi skal lave hjemmelavet is.
Glukosesirup hverken gryner eller krystalliserer, når den bliver brugt i forbindelse med madlavning. Derfor er det den, vi skal bruge, hvis vi forsøge os med en smuk glaze som overtræk til kager.
Det er også den sirup, du skal vælge til bolsjefremstillingen eller flødebolleproduktionen. Se blandt andet disse opskrifter:
Dette er glukosesirup lavet af
Ligesom almindelig mørk og lys sirup er glukosesirup fremstillet af forskellige sukkerarter. Men glukosesirup er baseret på andre råvarer end sukkerroer.
Det vil sige, at man trækker stivelse og sukker ud af hvede, majs og kartofler. Dette udtræk bliver derfor ikke sød som sirup lavet af sukkerroer.
Anvendelse og opskrifter
Glukosesirup, sirup og sukker har hver sine egenskaber. Man kan ikke erstatte hvid sukker i en opskrift med glukosen, da de har forskellige sødme-grader og egenskaber.
En af de ting som denne sukkeropløsning er allermest kendt for, er dens effekt når man laver is. Isen får både mere fylde og en cremet konsistens, når der er glukosesirup i.
Når man laver sin egen is, skal der ofte røres i den. Så man går til og fra fryseren. Her forhindrer glukosesirup krystallisering, så vi sparer nogen af turene hen til fryseren.
Du kan prøve at lave denne lækre flødeis med jordbær:
Holdbarhed og opbevaring
Opbevares ved stuetemperatur i et mørkt skab.
Efter åbning kan siruppen holde sig i mindst seks måneder. I køleskabet kan den holde sig mindst et år.
Din vurdering
-
Glukosesirup - siruppen der giver flotte resultater
Del dine ideer og tanker med os andre her: