Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Glukosesirup - siruppen der giver flotte resultater

Glukosesirup - siruppen der giver flotte resultater

Glukosesirup i flaske
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS

Glukosesirup er det perfekte middel, når du skal lave bolsjer, is og fine kager med en blank glaze. Læs, hvad det er, og hvorfor det er godt.

Glukosesirup er ikke noget, alle har stående i køkkenskabet. Den bruges i stor udstrækning i fødevareindustrien, især til slik og is, men vi andre kan også drage nytte af siruppen.

Den har nemlig fortræffelige egenskaber, når vi skal lave ekstraflotte kager og konfekt. Og så er den bedre at bruge end sukker, når vi skal lave hjemmelavet is.

Glukosesirup hverken gryner eller krystalliserer, når den bliver brugt i forbindelse med madlavning. Derfor er det den, vi skal bruge, hvis vi forsøge os med en smuk glaze som overtræk til kager.

Det er også den sirup, du skal vælge til bolsjefremstillingen eller flødebolleproduktionen. Se blandt andet disse opskrifter:

Hjemmelavede flødeboller med eller uden kokos
Se hvordan du laver de bedste og hjemmelavede flødeboller med chokoladeovertræk. Med denne opskrift falder flødebollerne aldrig sammen for dig.
Se opskriften her
Billede resultat for hjemmelavede flødeboller
Flødeboller med jordbær - så nemt laver du dem selv
Her er opskriften på flødeboller med jordbær. Nemme og uimodståelige flødeboller, der har et helt jordbær i midten. Nem opskrift med udførlig vejledning.
Se opskriften her
billede med flødeboller med jordbær

Dette er glukosesirup lavet af

Ligesom almindelig mørk og lys sirup er glukosesirup fremstillet af forskellige sukkerarter. Men glukosesirup er baseret på andre råvarer end sukkerroer.

Det vil sige, at man trækker stivelse og sukker ud af hvede, majs og kartofler. Dette udtræk bliver derfor ikke sød som sirup lavet af sukkerroer.

Anvendelse og opskrifter

Glukosesirup, sirup og sukker har hver sine egenskaber. Man kan ikke erstatte hvid sukker i en opskrift med glukosen, da de har forskellige sødme-grader og egenskaber.

En af de ting som denne sukkeropløsning er allermest kendt for, er dens effekt når man laver is. Isen får både mere fylde og en cremet konsistens, når der er glukosesirup i.

Når man laver sin egen is, skal der ofte røres i den. Så man går til og fra fryseren. Her forhindrer glukosesirup krystallisering, så vi sparer nogen af turene hen til fryseren.

Du kan prøve at lave denne lækre flødeis med jordbær:

Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is
Her får du min opskrift på en gammeldags jordbær flødeis. Isen laves med friske eller frosne jordbær, og du får her den helt rigtige og cremede flødeis.
Se opskriften her
jordbær flødeis

Holdbarhed og opbevaring

Opbevares ved stuetemperatur i et mørkt skab.

Efter åbning kan siruppen holde sig i mindst seks måneder. I køleskabet kan den holde sig mindst et år.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.