Dette er en opskrift på glasur, frosting, chokoladeglasur og flere andre glasurer, og med disse opskrifter får du altid et perfekt resultat.
En glasur kan laves på mange måder, og den kan blandt andet bestå af æggehvider og flormelis.
Mange bruger en blanding af vand og flormelis, men det får ikke glasuren til at binde ordentligt, og den risikerer derfor at knække nemmere.
Ved at blande æggehvide og flormelis får du også en glasur, der er mere glat og flot i udtrykket, og det her følger opskrifterne på flere forskellige glasurer og frosting.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på glasur
Glasur
Ingredienser
- 1 pasteuriseret æggehvide
- 150 g flormelis
- 1 smule eddike - kan undværes
Fremgangsmåde
- Pasteuriseret æggehvide kommes i en skål sammen med flormelis.
- Tilsæt også en smule eddike, og du skal bruge cirka en halv teskefuld, så ikke for meget.
- Rør nu glasuren sammen, og jeg plejer at gøre det med en spiseske.
- Fortsæt med at røre indtil glasuren er helt hvid og lidt luftig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Så glasuren klar til brug, og den kan blandt andet anvendes til kanelsnegle og kransekage. Det er faktisk den helt rigtige kransekageglasur.
Chokoladeglasur
Du kan også laves en klassisk chokoladeglasur, og her skal du bruge:
0,5 deciliter vand
1 spiseskefuld kakao
1 spiseskefuld revet chokolade
100 gram flormeslis
Kom vand i en lille kasserolle sammen med kakao og chokolade, og kog det op ved en svag varme.
Kom flormelis i en sigte, og sigt det i gryden. Rør rundt indtil glasuren er samlet.
Knækglasur
Knækglasur koges i længere tid, og giver et særligt knæk til glasuren når den er stivnet. Deraf navnet.
Til knækglasur skal du bruge:
0,5 deciliter vand
125 gram almindeligt sukker
Lidt eddike
Vand, sukker og eddike koges op. Du skal bruge cirka en spiseskefuld eddike, og her kan du anvende en almindelig lagereddike.
Kogetiden er 18-20 minutter, hvorefter knækglasuren er klar til brug.
Den skal dog anvendes ganske hurtigt for ikke at stivne, og du kan med fordel sætte kasserollen i en større gryde med kogende vand for at holde glasuren flydende.
Frosting
Frosting kendes fra USA, og den kaldes derfor også amerikansk glasur.
Ingredienserne er de samme, men frosting laves lidt anderledes.
Til frosting skal du bruge:
0,5 deciliter vand
250 gram flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
Æggehviden piskes helt stiv.
Vand kommes i en gryde sammen med flormelis, og det koges op. Lad det koge cirka 10 minutter.
Pisk det derefter ind i den stiftpiskede æggehvide, hvorefter din frosting er klar til brug.
Glasur med vand
Endelig kan du selvfølgelig også lave den traditionelle glasur med flormelis og vand.
Her anvendes 150 gram flormelis til to spiseskefulde kogende vand, som straks røres ud.
Der kan tilsættes frugtfarve, så glasuren får en anden farve.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Dorrit Munk Jørgensen
Min chokoladeglasur blev alt for tynd, selv om jeg faktisk kom mere chokolade og flormelis i.og jeg målte altså væsken nøjagtigt af 😉