• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Sådan laver du glasur og frosting - basis opskrift

Sådan laver du glasur og frosting - basis opskrift

billede med glasur og frosting
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
38
SHARES
FacebookMessenger38PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. november 2023 - Udgivet:  15. august 2015

Indhold

  1. Dette er en opskrift på glasur, frosting, chokoladeglasur og flere andre glasurer, og med disse opskrifter får du altid et perfekt resultat.
  2. Opskrift på glasur
  3. Glasur
  4. Chokoladeglasur
  5. Knækglasur
  6. Frosting
  7. Glasur med vand

Dette er en opskrift på glasur, frosting, chokoladeglasur og flere andre glasurer, og med disse opskrifter får du altid et perfekt resultat.

En glasur kan laves på mange måder, og den kan blandt andet bestå af æggehvider og flormelis.

Mange bruger en blanding af vand og flormelis, men det får ikke glasuren til at binde ordentligt, og den risikerer derfor at knække nemmere.

Ved at blande æggehvide og flormelis får du også en glasur, der er mere glat og flot i udtrykket, og det her følger opskrifterne på flere forskellige glasurer og frosting.

Se også disse opskrifter:

  • Smørcreme
  • Hjemmelavet kagecreme
  • Borgmestermasse
  • Remonce

Opskrift på glasur

billede med glasur og frosting
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Glasur

4.80 fra 10 stemmer
Dette er en opskrift på glasur, frosting, chokoladeglasur og flere andre glasurer, og med disse opskrifter får du altid et perfekt resultat.
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 1 portion
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 600
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 pasteuriseret æggehvide
  • 150 g flormelis
  • 1 smule eddike - kan undværes

Fremgangsmåde
 

  1. Pasteuriseret æggehvide kommes i en skål sammen med flormelis.
  2. Tilsæt også en smule eddike, og du skal bruge cirka en halv teskefuld, så ikke for meget.
  3. Rør nu glasuren sammen, og jeg plejer at gøre det med en spiseske.
  4. Fortsæt med at røre indtil glasuren er helt hvid og lidt luftig.

Næringsindhold

Kalorier: 600kcalKulhydrater: 150gProtein: 3gFedt: 0.1gNatrium: 53mgKalium: 52mgSukker: 147gCalcium: 4mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Så glasuren klar til brug, og den kan blandt andet anvendes til kanelsnegle og kransekage. Det er faktisk den helt rigtige kransekageglasur.

Chokoladeglasur

Du kan også laves en klassisk chokoladeglasur, og her skal du bruge:

0,5 deciliter vand
1 spiseskefuld kakao
1 spiseskefuld revet chokolade
100 gram flormeslis

Kom vand i en lille kasserolle sammen med kakao og chokolade, og kog det op ved en svag varme.

Kom flormelis i en sigte, og sigt det i gryden. Rør rundt indtil glasuren er samlet.

Knækglasur

Knækglasur koges i længere tid, og giver et særligt knæk til glasuren når den er stivnet. Deraf navnet.

Til knækglasur skal du bruge:

0,5 deciliter vand
125 gram almindeligt sukker
Lidt eddike

Vand, sukker og eddike koges op. Du skal bruge cirka en spiseskefuld eddike, og her kan du anvende en almindelig lagereddike.

Kogetiden er 18-20 minutter, hvorefter knækglasuren er klar til brug.

Den skal dog anvendes ganske hurtigt for ikke at stivne, og du kan med fordel sætte kasserollen i en større gryde med kogende vand for at holde glasuren flydende.

Frosting

Frosting kendes fra USA, og den kaldes derfor også amerikansk glasur.

Ingredienserne er de samme, men frosting laves lidt anderledes.

Til frosting skal du bruge:

0,5 deciliter vand
250 gram flormelis
1 pasteuriseret æggehvide

Æggehviden piskes helt stiv.

Vand kommes i en gryde sammen med flormelis, og det koges op. Lad det koge cirka 10 minutter.

Pisk det derefter ind i den stiftpiskede æggehvide, hvorefter din frosting er klar til brug.

Glasur med vand

Endelig kan du selvfølgelig også lave den traditionelle glasur med flormelis og vand.

Her anvendes 150 gram flormelis til to spiseskefulde kogende vand, som straks røres ud.

Der kan tilsættes frugtfarve, så glasuren får en anden farve.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vera

    april 18, 2025 at 7:33 am

    Hej
    Hvilken glasur (gerne med lidt kaffe) skal jeg bruge til kanelmuffins. Synes det størkner for hurtigt til at jeg kan fordele det og så kan punt heller ikke sidde fast. Vh Vera

    Svar
  2. Dorrit Munk Jørgensen

    september 20, 2022 at 8:29 pm

    Min chokoladeglasur blev alt for tynd, selv om jeg faktisk kom mere chokolade og flormelis i.og jeg målte altså væsken nøjagtigt af 😉

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required