• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Gin - opskrifter og fakta om enebærdrikken

Gin - opskrifter og fakta om enebærdrikken

Billede med gin.
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMSSubscribe

Gin er en drink, som vi uvægerligt forbinder med tonic. En Gin og Tonic - eller G&T - er en uhyre populær drink.

Den nydes sidst på efter middagen før middagen, under en bytur eller på en fancy cocktailbar, og har en helt særlig smag af enebær og krydderier.

Men gin har ikke altid været en luksus i hverdagen. I 1600-tallet inspirerede den hollandske genever englænderne til at lave deres egen version af brændevinen.

Det blev en (alt for) stor succes. 1700-tallets England drak folk sig stinkende fulde i den, man har ligefrem et ord for det: The Gin Craze.

I Danmark havde vi et stort snapse-problem, i England var det gin, der blev fattigmands favorit. Alle drak - selv børnene blev berusede af den stærke alkohol.

I 1743 blev det for voldsomt, og der kom kæmpe afgifter på gin. Effekten var dog så som så, da folk blot tyndede den op med terpentin og andre krasbørstige sager.

Fremstilling

Gin fremstilles af smagsneutral alkohol (etanol) lavet på korn eller majs, der gendestilleres med enebær samt diverse krydderier og smagsgivere, som kan være alt fra citrusfrugter og lakridsrod til rosenblade og korianderfrø.

Der er særligt to krav, der skal overholdes i produktionen af denne drik: Først og fremmest skal den have en alkoholprocent over 37,5, dernæst skal den mest tydelige smag være enebær, som er små bærkogler.

Ellers er der frit spil i forhold til krydderiblandinger.

Næringsindhold

Denne drik består groft sagt af ⅖ alkohol og ⅗ vand. Der er hverken kulhydrater, fedt eller proteiner i.

De, der passer på vægten, kan med fordel vælge en drik med gin, da den ikke er en af de største kaloriebomber i baren.

En genstand på 4 cl. indeholder 99 kalorier, til sammenligning indeholder en øl 122 kalorier.

Opbevaring

Flaskerne skal opbevares ved stuetemperatur, og må ikke udsættes for direkte sollys.

Flasken skal være helt lukket, da noget af alkoholen vil fordampe, hvis låget ikke slutter tæt.

Ca. tre måneder efter åbning vil smagen begynde at ændre sig, men da man ofte bruger denne drik til at mikse med andre drikke som tonic, vil det stort set ikke kunne smages.

Populære mærker

Verdens mest solgte gin i 2019 var følgende: Gordon’s, Bombay Sapphire, Tanqueray, Beefeater og Seagram’s.

Fire af dem er af typen London Dry Gin, nemlig Gordon’s, Bombay Sapphire, Tanqueray og Beefeater.

Fælles for London Dry er, at de skal have deres smag fra de planter og krydderier, der tilsættes under destilleringen.

Og så må en liter Dry ikke indeholde mere end 0,1 gram sukker.

Destilleret gin som Seagram’s må gerne få tilsat sukker, smag og krydderier efter destilleringen.

Opskrifter

Her får du nogle af de mest populære ginopskrifter på Madens Verden:

Gin Hass

Gin and tonic

Bramble

Tom Collins

English Garden Cocktail

Astronaut drink

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill - med stegetid og kernetemperatur→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften
hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her