• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Bageskole: Sådan ruller du gifler og horn - inkl. opskrift

Bageskole: Sådan ruller du gifler og horn - inkl. opskrift

udrulning af gifler og horn
Del gerne:
257
SHARES
FacebookMessenger257PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. januar 2020 - Udgivet: 16. maj 2019

Her kan du se hvordan du nemt ruller dejen ud til gifler og horn. Det er bageren selv, der her viser hvordan du gør, og det er inklusiv opskrift på gifler.

Gifler hører til på ethvert veldækket morgenbord, og er klassisk morgenbrød, der er nemt at lave selv.

Men måske har du undret dig over hvordan bageren ruller dejen til gifler og horn, så de bliver så flotte og stramme i udtrykket.

Fortvivl ikke, for her kommer svaret. Og det er slet ikke så svært.

Udrulning af gifler

Det er bagersvend Morten Jønsson fra John's Kagehus på Oliefabriksvej på Amager, der her viser hvordan du nemt ruller gifler ud.

Metoden er den samme til horn, hvor brødet jo blot bukkes lidt om.

Det ser jo nemt når Morten gør, og det er da heller ikke så svært.

Dejen rulles som sagt rimelig stramt sammen, mens du holder fast i den spidse ende.

Samtidig trækker du dejen lidt lang i den anden ende mens der rulles sammen.

Men som Morten siger: Husk, at spidsen skal lukkes godt sammen under bunden på giflerne eller dine horn, så den ikke bukker op og ruller sig selv ud under bagningen i ovnen!

Opskrift på gifler

Jeg vil klart anbefale dig, at bruge denne opskrift på rundstykker til bagning af gifler og horn.

Det er bagerens egen opskrift på rundstykker, men det er også en god grundopskrift på blandt andet giflerne.

Vil du bage en hurtigere version af dem, kan du bruge denne opskrift:

30 gram gær
200 gram mælk
10 gram sukker
100 gram smør
5 gram salt
1 æg
450 gram hvedemel

Vejledning

  1. Rør gæren ud i lunken mælk, og kom den i skålen til din røremaskine med dejkrog
  2. Ælt nu sammen med sukker, smeltet smør, salt, et æg og det meste af melet. Hold lidt tilbage af melet, og tilsæt indtil du dejen er nogenlunde fast.
  3. Ælt dejen til giflerne i to minutter ved lav hastighed, og derefter fem minutter på høj.
  4. Tag dejen ud på bordet, hvor den virkes op. Lad derefter dejen hvile 15 minutter.
  5. Del dejen i cirka 20 lige store stykker, som derefter rulles ud som Morten gør i det videoen. Lav gifler eller bøj dem til horn.
  6. Lægges på smurt bageplade (eller med bagepapir) - gerne hulplade.
  7. Pensles med vand og drysses evt. med birkes. Hæver tildækket med plastic i cirka 20 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 240 grader varmluft. Stil en dyb bradepande ind i bunden af ovnen.
  9. Når ovnen er varm smides en sjat vand ind i bradepanden, pladen med gifler sættes midt i ovnen og der skrues ned til 210 grader. Stadig varmluft.
  10. Bages 15 minutter, men husk at lukke dampen ud de sidste fem minutter af bagetiden. For så bliver giflerne lækre og sprøde.

Efter bagning

Lad de færdigbagte gifler (eller horn) køle af i 10 minutter inden du spiser med smør.

Se her hvordan du bedst opbevarer gær.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her