Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Bageskole: Sådan ruller du gifler og horn - inkl. opskrift

Bageskole: Sådan ruller du gifler og horn - inkl. opskrift

udrulning af gifler og horn
Del gerne:
263
SHARES
FacebookMessenger263PinterestEmailSMS

Her kan du se hvordan du nemt ruller dejen ud til gifler og horn. Det er bageren selv, der her viser hvordan du gør, og det er inklusiv opskrift på gifler.

Gifler hører til på ethvert veldækket morgenbord, og er klassisk morgenbrød, der er nemt at lave selv.

Men måske har du undret dig over hvordan bageren ruller dejen til gifler og horn, så de bliver så flotte og stramme i udtrykket.

Fortvivl ikke, for her kommer svaret. Og det er slet ikke så svært.

Udrulning af gifler

Det er bagersvend Morten Jønsson fra John's Kagehus på Oliefabriksvej på Amager, der her viser hvordan du nemt ruller gifler ud.

Metoden er den samme til horn, hvor brødet jo blot bukkes lidt om.

Det ser jo nemt når Morten gør, og det er da heller ikke så svært.

Dejen rulles som sagt rimelig stramt sammen, mens du holder fast i den spidse ende.

Samtidig trækker du dejen lidt lang i den anden ende mens der rulles sammen.

Men som Morten siger: Husk, at spidsen skal lukkes godt sammen under bunden på giflerne eller dine horn, så den ikke bukker op og ruller sig selv ud under bagningen i ovnen!

Opskrift på gifler

Jeg vil klart anbefale dig, at bruge denne opskrift på rundstykker til bagning af gifler og horn.

Det er bagerens egen opskrift på rundstykker, men det er også en god grundopskrift på blandt andet giflerne.

Vil du bage en hurtigere version af dem, kan du bruge denne opskrift:

30 gram gær
200 gram mælk
10 gram sukker
100 gram smør
5 gram salt
1 æg
450 gram hvedemel

Vejledning

  1. Rør gæren ud i lunken mælk, og kom den i skålen til din røremaskine med dejkrog
  2. Ælt nu sammen med sukker, smeltet smør, salt, et æg og det meste af melet. Hold lidt tilbage af melet, og tilsæt indtil du dejen er nogenlunde fast.
  3. Ælt dejen til giflerne i to minutter ved lav hastighed, og derefter fem minutter på høj.
  4. Tag dejen ud på bordet, hvor den virkes op. Lad derefter dejen hvile 15 minutter.
  5. Del dejen i cirka 20 lige store stykker, som derefter rulles ud som Morten gør i det videoen. Lav gifler eller bøj dem til horn.
  6. Lægges på smurt bageplade (eller med bagepapir) - gerne hulplade.
  7. Pensles med vand og drysses evt. med birkes. Hæver tildækket med plastic i cirka 20 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 240 grader varmluft. Stil en dyb bradepande ind i bunden af ovnen.
  9. Når ovnen er varm smides en sjat vand ind i bradepanden, pladen med gifler sættes midt i ovnen og der skrues ned til 210 grader. Stadig varmluft.
  10. Bages 15 minutter, men husk at lukke dampen ud de sidste fem minutter af bagetiden. For så bliver giflerne lækre og sprøde.

Efter bagning

Lad de færdigbagte gifler (eller horn) køle af i 10 minutter inden du spiser med smør.

Se her hvordan du bedst opbevarer gær.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.