• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage

Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage

billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel er kongen af chokoladekage! Sådan er det - og her er opskriften på den perfekte Gateau Marcel, der faktisk ikke er svær at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  11. maj 2024 - Udgivet:  6. november 2017

Del gerne:
348
SHARES
FacebookMessenger348PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.
  2. Opskrift på Gateau Marcel
  3. Gateau Marcel
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
Gå til opskrift

Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.

Gateau Marcel er vel nok verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri, da den ikke indeholder hvedemel. Desuden kan kagen laves med blot fem ingredienser, plus et par småting til form og anretning. Men selve den glutenfri kage består altså kun af fem ingredienser.

Chokoladekagen blev opfundet af kokken Michel Michaud, der blandt andet har arbejdet på Kong Hans' Kælder, Søllerød Kro, Falsled Kro og Molskroen på Djursland.

Kagen er altså glutenfri, da den ikke indeholder mel. Og det var faktisk grunden til opfindelsen af kagen, har Michel Michaud tidligere udtalt. Og han døbte den Gateau Marcel.

Kagen er god til kaffen og som dessertkage. Opskriften er beregnet til otte personer, og du kan også se video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

Nem chokoladekage i airfryer

Lava kage

Black magic kage

Vegansk chokoladekage

Opskrift på Gateau Marcel

billede med et stykke gateau marcel kage

Gateau Marcel

Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.
Bedømmelse
4.7 fra 47 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 22 minutter minutter
Tilberedning: 28 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Antal 10 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade
  • 200 g smør
  • 200 g sukker - 160 + 40 gram
  • 8 pasteuriserede æggeblommer - svarende til 160 gram
  • 5 pasteuriserede æggehvider - svarende til 175 gram

Desuden anvendes

  • smør - til formen
  • sukker - til drys
  • 2 spsk kakao - sigtes over kagen

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
  • Hak mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde sammen med smør, som du skærer i mindre tern. Smelt det ved lav varme, og det skal blot netop være smeltet. Tages af kogepladen.
    smeltet smør og chokolade til gateau marcel kagen
  • Vej 160 gran sukker af, og pisk sukker og pasteuriserede æggeblommer meget luftigt.
  • Pasteuriserede æggehvider kommes i en anden skål og piskes stive. Pisk derefter gradvist resten af sukkeret i (40 gram). Samlet bruges der altså 200 gram sukker.
  • Klem et stykke bagepapir fast i bunden af en springform, smør den og drys lidt sukker ud over den. Hæld overflydende sukker af. På den måde slipper din Gateau Marcel nemmere formen efter bagning. Jeg bruger en form med en diameter på ca. 21 centimeter.
    smurt form til gateau marcel
  • Nu kommes det smeltede smør og chokolade ned til de luftige æggeblommer. Vendes meget forsigtigt sammen.
  • Vend derefter de stive æggehvider gradvist i, og det skal fortsat ske meget forsigtigt, så chokolademoussen forbliver så luftig som overhovedet muligt! Brug gerne en dejskraber.
  • Kom nu lidt over halvdelen af chokolademoussen i springformen og fordel den jævnt. Resten af moussen stilles på køl.
    chokolademoussen er klar til at blive bagt
  • Bag din Gateau Marcel i ca. 27 minutter, og chokoladekagen må endelig ikke overbages!
  • Tag kagen ud og lad den køle helt af. Bemærk, at kagen nu falder lidt sammen, men det er også meningen, så du har ikke gjort noget forkert.
    sådan ser den bagte bund ud inden den falder lidt sammen
  • Fordel nu forsigtigt resten af chokolademoussen oven på chokoladekagen, og stil på køl indtil den skal bruges. Du kan sagtens lave en Gateau Marcel dagen før den skal bruges. Sigt 2 kakao over den glutenfrie chokoladekage og pynt eventuelt med chokoladespåner.
    chokolademoussen smøres over kagen

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
402
% Daglig værdi*
Fedt
 
30
g
46
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
202
mg
67
%
Natrium
 
150
mg
7
%
Kalium
 
168
mg
5
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
26
g
29
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
750
IU
15
%
Calcium
 
39
mg
4
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Tips

Kagen vil formentlig se lidt ubagt ud når du hiver den ud af ovnen, men det er meningen. Den skal nemlig være lidt "blødende", og den må endelig ikke overbages.

Lige før servering sigtes kakao over kagen. Derefter kan den pyntes med chokoladespåner.

Og lad os bare understrege det igen: Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Samtidig er den glutenfri, da den ikke indeholder et eneste gram mel.

Derfor er chokoladekagen god for glutenallergikere.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Alex

    december 22, 2024 at 6:09 pm

    Hej, skal chokolade/smør blandingen køles helt af eller hvordan?

    Svar
  2. Heidi Hjortdal

    marts 09, 2024 at 12:15 am

    Det er et sikkert hit hver gang.

    Bare et lille fif: Jeg bruger 150 gram almindelig mørk kogechokolade og 50 gram 85% chokolade. Så bliver den helt perfekt i smagen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 09, 2024 at 7:12 am

      Hej Heidi
      Mange tak for tilbagemeldingen - det er godt at høre. Og tak for tippet - som hermed er givet videre. Gateau Marcel er en virkelig dejlig kage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Maria

    oktober 19, 2022 at 2:44 pm

    Varmluft eller almindelig ovn?,😄

    Svar
  4. Inge Marcussen

    september 07, 2021 at 10:24 pm

    Jeg har i flere år været meget glade for Jeres opskrifter, men pludselig kan jeg ikke få opskrifterne frem, når opskriften begynder kommer der: Om madens verdin , men ingen opskift desværre.

    Svar
  5. Sille

    marts 13, 2021 at 6:58 am

    Mums 🤪

    Svar
  6. Bianca

    marts 13, 2021 at 6:57 am

    Den bedste kage, ever!

    Svar
  7. Trine

    marts 12, 2020 at 4:36 pm

    Det ser lovende ud i ovnen. Jeg studsede dog over, at du ikke nævner æggeblommerne, men hviderne op til flere gange. Jeg har selv gættet mig til fremgangsmåden, men måske det skulle rettes? Det må være en fejl.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 13, 2020 at 9:08 am

      Hej Trine
      Mange tak for det - og du har ret. Det var lidt forvirrende - men nu skulle den være rettet til 🙂
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar
  8. Tove Hansen

    september 11, 2019 at 7:32 am

    Det er ganske sikkert en glimrende chokoladekage, men lad være med at kalde den Gateau Marcel. Hvis den var det var den øverste halvdel ikke bagt.

    Svar
    • Stig

      december 31, 2021 at 4:14 pm

      Har du overhovedet læst opskriften?

      Toppen er netop ikke bagt.

      Svar
      • Charlotte Christiansen

        december 28, 2024 at 7:55 pm

        Er spånerne nogle du køber eller selv laver.

  9. Guffeliguf.dk

    juli 20, 2016 at 9:09 pm

    Hej Karen - og tak for de rosende ord, Men er enig - denne opskrift på Gateau Marcel er super god - og godt at dine gæster ku' li' den 🙂
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

    Svar
  10. Karen F.

    juli 20, 2016 at 6:01 pm

    Det her er en aldeles vidunderlig Gateau Marcel chokoladekage. Gæsterne var ellevilde med den. Prøv den.
    Kh Karen

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required