• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Galette med fersken - nem opskrift på dessert

Galette med fersken - nem opskrift på dessert

galette med fersken
En skøn og nem galette med fersken, der er en ret simpel bage at bage. Lavet med mørdej og søde ferskner. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  15. september 2022 - Udgivet:  15. september 2022

Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Galette med fersken er en skøn, fransk tærte, som er nem at lave til dessert. Galetten laves med mørdej og uden brug af tærteform.
  2. Opskrift på galette med fersken
  3. Galette med fersken
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tip
Gå til opskrift

Galette med fersken er en skøn, fransk tærte, som er nem at lave til dessert. Galetten laves med mørdej og uden brug af tærteform.

Galette med fersken er en sikker vinder som afslutning på et måltid - og her får du en dessert, som alle kan lide.

Galette er i virkeligheden en fransk tærte, men den laves uden tærteform.

Derfor er den lidt rustik, men samtidig altså meget nem at bage. Her min dessert-version med fersken, og det smager altså forrygende godt!

Opskriften er beregnet som dessert til seks personer.

Se også disse opskrifter på lækre kager:

  • Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme
  • Jordbærtærte med mazarinbund
  • Clafoutis med pære og chokolade

Opskrift på galette med fersken

galette med fersken

Galette med fersken

Galette med fersken er en skøn, fransk tærte, som er nem at lave til dessert. Galetten laves med mørdej og uden brug af tærteform.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 6 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 100 g mandelmel
  • 150 g hvedemel
  • 100 g smør - koldt
  • 25 g bagesukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 spsk vand

Fyld

  • 50 g sukker
  • 50 g mandelmel
  • 40 g marcipan
  • 3 stk fersken
  • 2 tsk vaniljesukker

Pynt

  • Æggehvide
  • Sukker

Fremgangsmåde

  • Vej mandelmel af i en skål sammen med hvedemel, koldt smør i tern, bagesukker og vaniljesukker.
  • Smuldr smørret helt ud i blandingen, så det bliver en let smuldredej.
  • Tilsæt cirka tre spiseskefulde vand, saml dejen hurtigt og form den til en lille kugle.
  • Mørdejen til din galette med fersken stilles på køl i en times tid.
  • Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  • Ælt hurtigt dejen igennem, så den bliver smidig. Rulles derefter ud i en smule mel til en størrelse på cirka 30 gange 25 centimeter. Rul mørdejen omkring kagerullen og læg den forsigtigt på bageplade med bagepapir. Dejen er dog nemme at rulle ud så du kan også rulle den direkte ud på bagepapiret på bagepladen.
  • Rør fyldet sammen og fordel det ovenpå mørdejen. Men hold en kant på cirka fem centimeter fri.
  • Skær fersken ud i både, vend dem i lidt vaniljesukker og læg dem på fyldet.
  • Fold forsigtigt kanten på de fem centimeter op over fyldet, så du har en kant hele vejen rundt.
  • Pensl kanten med pasteuriseret æggehvide og drys med sukker.
  • Bag din galette med fersken i cirka 30 minutter ved 200 grader over- og undervarme.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
441
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
36
mg
12
%
Natrium
 
113
mg
5
%
Kalium
 
52
mg
1
%
Kulhydrater
 
42
g
14
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
18
g
20
%
Protein
 
9
g
18
%
Vitamin A
 
419
IU
8
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
65
mg
7
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Du kan spise galette med fersken, som den er. Men du kan også servere den med råcreme, flødeskum eller creme fraiche rørt med vaniljesukker.

En god vaniljeis er også fremragende til denne franske tærte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jacob Houth

    februar 10, 2024 at 2:56 pm

    Har aldrig hørt om bagesukker. Er der nogen forskel ift melis eller rørsukker ?

    Vh. Jac.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 10, 2024 at 3:18 pm

      Hej Jacob
      Bagesukker er lidt finere end alm. sukker, og derfor opløses det nemmere. Jeg har skrevet mere om det her: https://madensverden.dk/bagesukker/
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Anna

    juli 03, 2022 at 9:59 pm

    Hej. Jeg forstår ikke hvorfor æggehviden skal være pasteuriseret? Den skal jo bages. Er glad for mange af dine opskrifter

    Svar
    • Rakel Seneca

      juli 04, 2022 at 12:32 pm

      Hej Anna
      Tak for din besked, jeg er glad for at du holder af vores opskrifter.
      Du har helt ret, man kan sagtens bruge almindelig æggehvide, da den jo som sagt bliver bagt. Jeg vil gå ind og rette opskriften, tak for at gøre mig opmærksom på det.
      Venlig hilsen
      Rakel

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required