• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Fyldte bagekartofler med kylling og spinat

billede til fyldte bagekartofler med kylling og spinat
Nemme og fyldte bagekartofler med kylling og spinat, der er perfekt som et måltid til aftensmad. Stuvningen kan du lave mens bagekartoflerne er i ovnen. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. februar 2024 - Udgivet:  7. september 2022

Del gerne:
258
SHARES
FacebookMessenger258PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Se her hvordan du laver fyldte bagekartofler med kylling og spinat. De bagte kartofler med fyld er gode som et helt måltid til aftensmad.
  2. Opskrift på fyldte kartofler
  3. Fyldte bagekartofler med kylling og spinat
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Note
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift

Se her hvordan du laver fyldte bagekartofler med kylling og spinat. De bagte kartofler med fyld er gode som et helt måltid til aftensmad.

Prøv lige denne opskrift på de bedste fyldte bagekartofler med kylling og spinat.

Det er en nem ret, som sagtens kan gå som aftensmad, da den er meget mættende.

Her bages de lækre bagekartofler i en time i ovnen, hvorefter de fyldes med en stuvning bestående af bla. kylling og spinat.

Som altid skal du bage bagekartoflerne uden sølvpapir!

Som udgangspunkt er en fyldt bagekartoffel nok pr. person, men til fire personer plejer jeg at lave seks bagekartofler, så er der altid lige en halv ekstra til hver. Hvis nu...

Og ellers fylder du de tilbageværende bagekartofler med stuvningen, sætter på køl og varmer dem til frokost dagen efter. Kan evt. varmes i mikroovn.

Opskrift på fyldte kartofler

billede til fyldte bagekartofler med kylling og spinat

Fyldte bagekartofler med kylling og spinat

Se her hvordan du laver fyldte bagekartofler med kylling og spinat. De bagte kartofler med fyld er gode som et helt måltid til aftensmad.
Bedømmelse
4.9 fra 16 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Bagte kartofler

  • 6 store bagekartofler
  • olivenolie
  • flagesalt

Fyld

  • 450 g kyllingebryst - i mindre tern
  • smør - til stegning
  • 1 stort rødløg - eller alm. løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg - knust og hakket
  • 100 g champignon - eller mere, grofthakket
  • 2 persillerødder - i små tern
  • 2 spsk hvedemel
  • 4 dl bouillon - laves af 4 dl vand og 1 bouillonterning (hønse)
  • 1 dl fløde
  • 200 g spinat - frisk
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask bagekartoflerne og tør dem i et rent viskestykke.
  • Skær det nederste af bunden af, netop så meget at bagekartoflerne kan stå fast.
  • Smør et ildfast fad med lidt olie eller smør og stil bagekartoflerne i fadet. Skær også et snit midt i hver bagekartoffel på langs, hvor du skærer lidt mere end halvvejs ned. Pas på du ikke skærer for langt ned! Pensles med lidt olivenolie og drysses med flagesalt.
  • Sæt bagekartoflerne ind i ovnen, hvor de skal have ca. 1 time. Prik i dem for at tjekke om de er gennembagte.
  • Imens laver du fyldet til de fyldte bagekartofler med kylling og spinat. Her kommes en klat smør på en varm pande, og kyllingekødet steges i ca. 5-6 minutter, så det er gennemstegt og har fået lidt stegeskorpe. Lægges til side.
  • Kom en klat smør mere på panden, og sauter nu løg sammen med hvidløg, champignon og persillerødder. Det tager 2-3 minutter.
  • Kog vand op sammen med bouillonterning i en lille gryde og stil til side.
  • Drys hvedemel over indholdet i panden, og vend rundt. Tilsæt derefter gradvist bouillon og til sidst lidt fløde. Den nøjagtige mængde er svær at angive, da det afhænger af den præcise mængde mel, men er sovsen for tyk, kan du tilsætte lidt mere vand.
  • Lad stuvningen simre 5 minutter.
  • Kom så gradvist den friske spinat i stuvningen på panden, og lad spinaten falde sammen. Husk altid at skylle frisk spinat grundigt - eller køb en skyllet spinat i supermarkedet.
  • Smag stuvningen til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Tag de færdigbagte bagekartofler ud af ovnen, og åbn dem lidt op med en kniv. Da du allererede skar et snit i kartoflerne før bagning, er det nemt lige at åbne dem lidt.
  • Kom fyld i hver bagekartoffel, og så er de fyldte bagekartofler med kylling og spinat klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
384
% Daglig værdi*
Fedt
 
25
g
38
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
115
mg
38
%
Natrium
 
1781
mg
77
%
Kalium
 
1008
mg
29
%
Kulhydrater
 
12
g
4
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
10373
IU
207
%
Vitamin C
 
26
mg
32
%
Calcium
 
107
mg
11
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De fyldte bagekartofler med kylling og spinat nydes med det samme.

Vær dog opmærksom på, at bagte kartofler kan være meget varme, så derfor kan det være en fordel at lade bagekartoflerne køle en smule af før de fyldes og serveres.

Se også disse opskrifter:

  • Fyldte auberginer - vegetarisk hverdagsmad
  • Kartoffelbåde af bagekartofler bagt med olie og oregano
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Dan

    maj 03, 2024 at 7:46 am

    Skal der have salt og pepper på før mam steger kylling?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 03, 2024 at 8:42 am

      Hej Dan
      Det kan du godt, men jeg plejer at smage til når stuvningen er ved at være færdig. Men du kan sagtens også krydre kyllingekødet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Jan pedersen

    juli 12, 2021 at 1:35 pm

    Den er så god

    Svar
  3. Ida

    marts 13, 2021 at 5:00 pm

    De er gode, dem har jeg prøvet

    Svar
  4. Lily Karina

    marts 13, 2021 at 4:59 pm

    Nøj hvor lyder det lækkert.

    Svar
  5. Karina

    marts 13, 2021 at 4:59 pm

    Uhmm det lyder lækkert

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required