• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Fyldt spidskål med oksekød

billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød er en virkelig lækker ret, som heller ikke er så svær at lave i ovnen. Her fyldet halve spidskål med den krydrede kødsauce og bages derefter færdig i ovn. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  4. juli 2023

Del gerne:
3.5k
SHARES
FacebookMessenger3.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.
  2. Opskrift på fyldt spidskål
  3. Fyldt spidskål med oksekød
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Noter
4.8 fra 145 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.

Fyldt spidskål med oksekød er en virkelig lækker ret til aftensmad, og den smager himmelsk godt.

Du laver retten ved at udhule halve spidskål, hvorefter "indmaden" fra spidskålen hakkes og koges med i den fantastiske kødsovs.

Kødsovsen er skøn og krydret med paprika og karry, men uden at være for stærk. Så den er absolut en vidunderlig familieret.

Se også: Hakket oksekød og spidskål i ovn

Fyldt spidskål kan nydes med kogte ris, og mens kål og oksekødsfyld er i ovnen, kan du klare oprydning og opvask.

Opskrift på fyldt spidskål

billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn

Fyldt spidskål med oksekød

Her får du min opskrift på fyldt spidskål med oksekød i ovn. Halve spidskål, der fyldes med en krydret kødsauce og bages 25 min i ovn.
Bedømmelse
4.8 fra 145 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 55 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 2 spidskål - delt i halve

Kødsovs

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 stort rødløg - finthakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 0,5 squash - skåret i små tern
  • spidskål - indmad fra de fire halve spidskål
  • 3 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 2 spsk tomatpasta
  • 1 citron - lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • De to spidskål halveres, men lad stokken blive på, da den holder kålen sammen.
  • Tag "indmaden" ud af hver halve spidskål, som du kan se på fotoet her. Pas med ikke at tage for meget af kålen ud, men der skal også være plads til kødsovsen.
    udhulede spidskål
  • Indmaden fra kålen snittes fint. Du skal ikke bruge det hele, men blot 2-3 håndfulde.
  • Varm en stor pande op og brun det hakkede oksekød i lidt olie. Tilsæt også løg og hvidløg, og lad det sautere med et par minutter.
  • Tilsæt så squash, spidskål, paprika og karry, og svits det med et minuts tid under omrøring.
  • Herefter kommes de hakkede tomater i sammen med vand, en bouillonterning og tomatpasta. Koges op.
  • Lad din kødsovs til fyldt spidskål simre ca. 10-15 minutter, hvorefter der smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Læg de halve spidskål i et ildfast fad. Det bedste er hvis du lægger dem i et fad, hvor de halverede spidskål kan støtte hinanden. Som du kan se på billederne.
  • Fyld derefter kødsovs i hver halve spidskål - deraf navnet fyldt spidskål med oksekød.
  • De lækre spidskål med oksekødsfyld bages nu ca. 25 minutter i ovnen, hvorefter de er klar til servering.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
443
% Daglig værdi*
Fedt
 
21
g
32
%
Mættet fedt
 
8
g
50
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
71
mg
24
%
Natrium
 
1129
mg
49
%
Kalium
 
1967
mg
56
%
Kulhydrater
 
45
g
15
%
Kostfibre
 
14
g
58
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
25
g
50
%
Vitamin A
 
10742
IU
215
%
Vitamin C
 
228
mg
276
%
Calcium
 
325
mg
33
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Fyldt spidskål serveres straks, men pas på, da kødsovsen er rygende varm.

Serveres i øvrigt med kogte ris, som du kan lave mens spidskålen er i ovnen.

Se også: Spidskålsgryde - lækker gryderet med spidskål

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kaj Grosen

    juli 28, 2023 at 12:20 pm

    Kan det også laves i airfryer.

    Svar
  2. Jane Vestrup

    juli 12, 2023 at 7:27 pm

    Hej.
    Hvorfor kan man ikke udskrive dine opskrifter?
    Venlig hilsen
    Jane Vestrup

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 13, 2023 at 7:12 pm

      Hej Jane
      Er du logget ind? Så burde det virke 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Manja Jurkowsky

    januar 04, 2023 at 9:05 pm

    Kære Holger
    Tak for dine fantastiske dejlige opskrifter.
    Ang. fyldt spidskål.....har prøvet, men kan simpelt hen ikke udhule spidskålen. Hvordan gør du?
    Godt nytår
    Kærligst
    Manja

    Svar
  4. Vibeke Raaschou

    februar 01, 2022 at 7:52 pm

    Undskyld, den forrige var en fejl ☺️
    Men, min kommentar til de fyldte spidskål skulle være den, at jeg er enig med en tidligere bruger i at det ikke passer med tiden. Lidt væde i bunden af fadet hjalp lidt, men ikke nok ... selv efter 45 min. Måske kunne lidt olie på skærefladen osse gøre underværker. Men fyldet .... rigtig fint.

    Svar
  5. Ann Andersen

    august 03, 2021 at 7:17 pm

    Venter på at komme retten i ovnen. Nede i opskriften står at man skal tilsætte hvidløg, men på indgridienslisten står der ikke noget om hvidløg, kom dog alligevel noget i. Har valgt at spise det uden ris.

    Svar
  6. Alex Roar Nielsen

    august 01, 2021 at 6:34 pm

    Kålen er ikke mør nok efter 25 min.
    Jeg gav den yderligere 10 min.
    Det var ikke nok
    Fyldet var bare velsmagende.
    Hvad syntes andre.

    Svar
  7. Herdis Nielsen

    april 15, 2021 at 1:17 pm

    Der skal væde i fadet med kålen. Den bliver meget tør under stegning/bagning i movnen.

    Svar
    • rita nittebjerg

      juli 04, 2023 at 10:21 am

      Tænker det må være super lige at give den en tur i gryden til glasering ligesom brunkål. Jeg vil tage hele spidskålen og halvere den bagefter.

      Svar
  8. Louise

    april 15, 2021 at 12:36 pm

    Hvor mange grader skal ovnen stå på?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 15, 2021 at 1:01 pm

      Hej Louise
      Det er 200 grader varmluft - står som punkt 8 i opskriften 🙂
      Rigtig god fornøjelse - fyldt spidskål er en skøn opskrift.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required