Her får du en opskrift på lækker fuldkornstærte med fyld. Fyldet består bla. af kylling, bacon og spinat, og serveres med basilikumcreme.
Fuldkornstærte er en lækker tærte med lækkert fyld, og den passer perfekt som ret til aftensmad.
Her er tærten fyldt med kylling, bacon og spinat, og den nydes sammen med den nemme basilikumscreme, der passer perfekt til.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på fuldkornstærte
Fuldkornstærte
Ingredienser
Fuldkornstærte
- 2 dl hvedemel
- 1 dl fuldkornsmel
- 75 g smør
- 3 spsk. vand - koldt
Fyld
- 300 g kyllingebrystfileter - grillet/stegt
- 2 peberfrugter - i forskellige farver
- 1 rødløg
- 1 pakke bacon
- 2 fed hvidløg - finthakket
- 200 g spinat - frisk, godt skyllet og afdryppet
- 4 æg
- 2 dl skummemælk
- 1 dl madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
- 150 g feta - i tern, afdryppet
- oliven - sorte
- 2 spsk. pinjekerner
- Lidt basilikum - små basilikumblade
Basilikumcreme
- 1 potte basilikum - hakket
- 3 dl creme fraiche - 18%
- 1 fed hvidløg - knust
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Kom de to slags mel i en skål og så smørret i mindre stykker. Kom de 3 spsk. vand i og saml hurtigt dejen med fingrene.
- Rul dejen ud med lidt ekstra mel, til en cirkel der passer til tærteformen, kom dejen i den smurte tærteform og tryk den godt til. Stil den i køleskab i 20 minutter.
- Opvarm ovnen til 250 grader almindelig over- og undervarme.
- Skær peberfrugt i kvarte, fjern frø, og læg dem med skindsiden opad på bagepapir. Sæt pladen i den øverste del af ovnen og lad skindet blive helt sort. Når skindet er sort kommes de i en dyb tallerken og film trækkes over. Når de er kølet lidt af, kan skindet tages af og peberfrugtstykkerne kan skæres i grove tern.
- Krydr kyllingebrystfileterne efter lyst og smag, enten kun med salt og peber eller med krydderier. Jeg brugte: groft salt, citronpeber og græsk krydderi. Steg dem i lidt olivenolie til de er gennemstegte og lad dem køle lidt af, skær dem i tern.
- Sænk ovntemperaturen til 200 grader og forbag din fuldkornstærte i 10-15 minutter.
- Skær bacon i småstykker og rødløg i smalle både fra top til bund. Svits bacon på en stor (sauter)pande, når det har taget lidt farve, så tilsæt halvdelen af rødløget og lad dem svitse lidt med.
- Tilsæt hvidløg og når de begynder at afgive duft, så hæld fedtet fra blandingen og tilsæt så den friske spinat. Lad spinaten svitse til den er faldet sammen og krydr med lidt friskkværnet peber. Tag af varmen.
- Pisk æg, mælk, (madlavnings)fløde, salt og friskkværnet peber sammen.
- Kom spinat-/baconblandingen på den forbagte tærtebund. Drys med kyllingekød og peberfrugter. Hæld æggeblandingen over og drys med fetaost, oliven, resten af rødløg-bådene og pinjekerner.
- Sæt din fuldkornstærte i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter.
- Basilikumcreme: Rør creme fraiche sammen med hakket basilikum, salt, presset hvidløg og friskkværnet peber. Server til tærten, som pyntes med lidt friske basilikumblade lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdigbagte fuldkornstærte kan med fordel køle lidt af inden servering, og nydes ellers med den lækre basilikumcreme til.
Rester er gode til frokost dagen efter.
Her finder du mange flere spændende opskrifter på aftensmad.
Del dine ideer og tanker med os andre her: