Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Opskrift på fuldkornsrugbrød med surdej på 2 timer

Opskrift på fuldkornsrugbrød med surdej på 2 timer

hjemmebagt fuldkornsrugbrød
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
17
SHARES
FacebookMessenger17PinterestEmailSMS

Her er min opskrift på hjemmebagt fuldkornsrugbrød, som du kan bage samme dag. Det er et nemt rugbrød med rugkerner, surdej og græskarkerner.

Hjemmebagt fuldkornsrugbrød er nemme at bage. I hvert fald med denne opskrift.

Her kan du nemlig bage tre lækre rugbrød med fuldkorn, og samlet kan du lave rugbrødene på godt og vel et par timer.

Du skal altså ikke starte dagen før, men kan gå direkte i gang med din rugbrødsbagning.

Til disse fuldkornsrugbrød er der anvendt groft rugmel, knækkede rugkerner, 5-korns blanding og andre gode sager, og så er der selvfølgelig også en god surdej i brødene. I dette link kan du se hvordan du meget nemt laver din egen surdej.

Du får tre rugbrød med fuldkorn ud af denne opskrift.

Se også disse opskrifter:

  • Smagstest af købt rugbrød - se testvinderen her
  • Sønderjysk rugbrød - nem opskrift med eller uden surdej
  • Hjemmebagt rugbrød - den bedste opskrift med surdej
  • Stenalderbrød - nemt og sundt brød uden hvedemel

Opskrift på fuldkornsrugbrød

Fuldkornsrugbrød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Her er min opskrift på hjemmebagt fuldkornsrugbrød, som du kan bage samme dag. Det er et nemt rugbrød med rugkerner, surdej og græskarkerner.
Antal: 3 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g vand (lunkent, svarende til 6 dl.)
  • 50 g gær
  • 1 flaske hvidtøl (33 centiliter)
  • 600 g rugmel (groft)
  • 200 g fuldkorns hvedemel
  • 200 g knækkede rugkerner
  • 200 g 5-korns blanding
  • 100 g græskarkerner
  • 30 g salt
  • 2 spsk maltmel (mørkt)
  • 250 g surdej
  • 2 spsk mørk sirup
  • 4 spsk citronsaft (friskpresset)

Fremgangsmåde

  1. Gær røres ud i vand. Det nemmeste er at lave dejen på en røremaskine, så du kan komme gær og vand i skålen til røremaskinen, og røre gæren ud med en spiseske. Kom derefter hvidtøl i.
  2. I en andel skål vejes alle de tørre ingredienser af og vendes sammen. Kommes ned i røreskålen.
  3. Tilsæt også surdej, mørk sirup og citronsaft.
  4. Sæt kagespartel (K-spade) på, og rør dejen ved lav hastighed i ca. 15 minutter.
    dej til fuldkornsrugbrød
  5. Smør 3 rugbrødsforme grundigt.
  6. Fordel dejen til dine fuldkornsrugbrød i de tre forme, og der skal være ca. 850 gram rugbrødsdej i hvert form. Kom vand på hænderne, og tryk dejen let til i formene. Jeg plejer at drysse med 5-kornsblanding, men dette kan udelades.
    dejen til fuldkornsrugbrødene fordeles i tre smurte forme
  7. Lad nu fuldkornsrugbrødene stå i ca. 30 minutter på køkkenbordet.
  8. Imens tændes ovnen på 250 grader varmluft, og risten sættes i ovnen på næstnederste rille.
  9. Stil dine fuldkornsrugbrød ind i ovnen, og her skal de bages i ca. en time og 15 minutter. Efter 10 minutter skrues ned på 180 grader varmluft. Rugbrød er færdigbagte ved en kernetemperatur på 98-100 grader. Så anvend evt, et stegetermometer.
    de færdigbagte fuldkornsrugbrød køles af på en rist eller hulplade

Næringsindhold

Kalorier1545kcalKulhydrater294gProtein54gFedt23gMættet fedt4gFlerumættet fedt9gEnkelumættet fedt6gTransfedt0.01gNatrium3932mgKalium1426mgKostfibre44gSukker15gVitamin A12IUVitamin C8mgCalcium141mgJern14mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

De færdigbagte fuldkornsrugbrød tages ud af formene, og køles af på en rist eller hulplade.

På den måde undgår du at rugbrødene bliver fugtige i bunden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required