Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Fuldkornsboller (nemme og luftige boller med fuldkorn)

Fuldkornsboller (nemme og luftige boller med fuldkorn)

fuldkornsboller
4.7 fra 77 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.5k
SHARES
FacebookMessenger2.5kPinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 27. oktober 2023
Oversigt over indhold
  • Min bedste opskrift på fuldkornsboller. Sunde og luftige boller med masser af fuldkorn og havregryn. De er gode til madpakken, sandwich eller til fryseren.
  • Opskrift på sunde fuldkornsboller
  • Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Frysning
  • Kommentarer

Min bedste opskrift på fuldkornsboller. Sunde og luftige boller med masser af fuldkorn og havregryn. De er gode til madpakken, sandwich eller til fryseren.

Det her er verdens bedste fuldkornsboller, og det er helt sikkert en opskrift, som du kommer til at vende tilbage til igen og igen.

De skønne grovboller bages med masser af fuldkorn og havregryn, men alligevel får du meget lette og luftige boller, som alle kan lide.

Fuldkornsbollerne er fremragende til morgenbordet, madpakken, som brød til sandwich eller når du bare har lyst til et godt stykke brød.

Servér dem også gerne til fødselsdagen, hvis du vil gøre den lidt sundere.

Opskriften giver 12 store og luftige fuldkornsboller.

Se flere opskrifter på:

  • Grovboller
  • Hurtige boller uden hævning
  • Gulerodsboller
  • Hjemmebagte boller

Opskrift på sunde fuldkornsboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn

4.71 fra 77 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Hæve- og hviletid samlet 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 12 minutter min
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 227
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 350 g vand - lunkent
  • 50 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 50 g havregryn
  • 1 æg
  • 30 g honning
  • 75 g smør
  • 10 g salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Vej lunkent vand af i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Sæt dejkrogen på og rør gæren ud i vandet.
  2. I en anden skål vejes hvedemel af sammen med fuldkornsmel, havregryn og salt. Blandes sammen.
  3. Pisk et æg sammen med 30 gram honning. Eventuelt akaciehonning.
  4. Smelt smørret i mikroovn eller gryde.
  5. Ælt nu melblanding ind i dejen sammen med æg/honning og det smeltede smør.
  6. Æltes to minutter ved lav hastighed og derefter otte minutter ved høj hastighed.
  7. Tag dejen ud på bordet og virk den op. Se eventuelt her hvordan du nemt virker dej op. Lad kuglen ligge og hvile i 15 minutter.
  8. Virk derefter dejen op igen.
  9. Nu har du cirka 1.100 gram dej, som deles i 12 lige store stykker til fuldkornsboller. Vej gerne dejstykkerne af og de skal veje cirka 90 gram pr. styk.
  10. Trilles til boller som sættes på smurt hulrist eller bageplade med bagepapir. Du får det bedste resultat med en hulplade.
  11. Pensl grovbollerne med lidt vand og lad dem hæve 30 minutter.
  12. Forvarm ovnen til 240 grader varmluft og stil et lille fad eller bradepande ind nederst i ovn. Varm ovnen godt igennem.
  13. Drys de færdighævede fuldkornsboller med lidt fuldkornsmel, og stil dem i ovnen.
  14. Kom en lille sjat vand ind i fadet/bradepanden, luk straks ovnlågen og skru ned til 210 grader varmluft.
  15. Fuldkornsbollerne bages cirka 12 minutter.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 227kcalKulhydrater: 37gProtein: 6gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 27mgNatrium: 372mgKalium: 85mgKostfibre: 3gSukker: 2gVitamin A: 176IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 21mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De bagte fuldkornsboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til servering.

Et par noter om opskriften: Du kan bruge fuldkornsmel som du synes eller lige har i køkkenskabet, og jeg har her anvendt en økologisk fuldkorns ølands hvedemel fra Claus Meyer, som jeg synes er fantastisk til grovbollerne.

Havregryn kan både være finvalsede eller grovvalsede, selvom jeg foretrækker de grovvalsede gryn.

Omkring honning kan du anvende en almindelig honning, eller bruge en akaciehonning. Jeg synes begge giver et godt resultat, og med honningen kan du bage fuldkornsbollerne uden sukker.

Frysning

De nemme fuldkornsboller kan sagtens fryses ned når de er kølet lidt af.

Ved brug efter frost skylles bollerne hurtigt under vandhanen, vandet rystes af igen og de bages cirka 4-5 minutter ved 200 grader varmluft.

Så er grovbollerne sprøde og nybagte igen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte Schluter skriver

    marts 17, 2025 at 6:19 pm

    Simpelthen de perfekte boller både til min søns lune frokosten og til eftermiddag s madpakken de bliver en fast del af madpakkene

    Svar
  2. Jill Wadstrøm skriver

    februar 16, 2025 at 9:14 am

    Klart de bedst boller jeg har bagt 🌺
    Meget nemme og hele familien elsker dem

    Svar
  3. Mette skriver

    januar 24, 2025 at 7:31 am

    Virkelig lækre grovboller. Jeg tilføjede
    1 spk hakkede mandler
    1 spk hakkede valnødder
    1 spk hakkede hasselnødder
    1 spk solsikkekerner og
    1 spk græskarkerner
    Penslede med vand og dryssede med hørfrø
    Bagt i airfryer ved 200 grader direkte på risten

    Virkelig lækkert også her dagen efter 😊

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required