Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Fuldkornsboller

Fuldkornsboller (nemme og luftige boller med fuldkorn)

fuldkornsboller
4.7 fra 77 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.5k
SHARES
FacebookMessenger2.5kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Fuldkornsboller
  • Opskrift på fuldkornsboller
  • Tips
  • Billeder
  • FAQ
  • Kommentarer

Fuldkornsboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 77 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Hæve- og hviletid samlet: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 12 minutter min
Min bedste opskrift på fuldkornsboller. Sunde og luftige boller med masser af fuldkorn og havregryn. De er gode til madpakken, sandwich eller til fryseren.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 350 g vand lunkent
  • 50 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 50 g havregryn
  • 1 æg
  • 30 g honning
  • 75 g smør
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  1. Vej lunkent vand af i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Sæt dejkrogen på og rør gæren ud i vandet.
  2. I en anden skål vejes hvedemel af sammen med fuldkornsmel, havregryn og salt. Blandes sammen.
  3. Pisk et æg sammen med 30 gram honning. Eventuelt akaciehonning.
  4. Smelt smørret i mikroovn eller gryde.
  5. Ælt nu melblanding ind i dejen sammen med æg/honning og det smeltede smør.
  6. Æltes to minutter ved lav hastighed og derefter otte minutter ved høj hastighed.
  7. Tag dejen ud på bordet og virk den op. Se eventuelt her hvordan du nemt virker dej op. Lad kuglen ligge og hvile i 15 minutter.
  8. Virk derefter dejen op igen.
  9. Nu har du cirka 1.100 gram dej, som deles i 12 lige store stykker til fuldkornsboller. Vej gerne dejstykkerne af og de skal veje cirka 90 gram pr. styk.
  10. Trilles til boller som sættes på smurt hulrist eller bageplade med bagepapir. Du får det bedste resultat med en hulplade.
  11. Pensl grovbollerne med lidt vand og lad dem hæve 30 minutter.
  12. Forvarm ovnen til 240 grader varmluft og stil et lille fad eller bradepande ind nederst i ovn. Varm ovnen godt igennem.
  13. Drys de færdighævede fuldkornsboller med lidt fuldkornsmel, og stil dem i ovnen.
  14. Kom en lille sjat vand ind i fadet/bradepanden, luk straks ovnlågen og skru ned til 210 grader varmluft.
  15. Fuldkornsbollerne bages cirka 12 minutter.

Næringsindhold

Kalorier227kcalKulhydrater37gProtein6gFedt6gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.2gKolesterol27mgNatrium372mgKalium85mgKostfibre3gSukker2gVitamin A176IUVitamin C0.02mgCalcium21mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på fuldkornsboller

Det her er verdens bedste fuldkornsboller, og det er helt sikkert en opskrift, som du kommer til at vende tilbage til igen og igen.

De skønne grovboller bages med masser af fuldkorn og havregryn, men alligevel får du meget lette og luftige boller, som alle kan lide.

Fuldkornsbollerne er fremragende til morgenbordet, madpakken, som brød til sandwich eller når du bare har lyst til et godt stykke brød.

Servér dem også gerne til fødselsdagen, hvis du vil gøre den lidt sundere.

Opskriften giver 12 store og luftige fuldkornsboller.

Se flere opskrifter på:

  • Grovboller
  • Hurtige boller uden hævning
  • Gulerodsboller
  • Hjemmebagte boller

Tips

De bagte fuldkornsboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til servering.

Et par noter om opskriften: Du kan bruge fuldkornsmel som du synes eller lige har i køkkenskabet, og jeg har her anvendt en økologisk fuldkorns ølands hvedemel fra Claus Meyer, som jeg synes er fantastisk til grovbollerne.

Havregryn kan både være finvalsede eller grovvalsede, selvom jeg foretrækker de grovvalsede gryn.

Omkring honning kan du anvende en almindelig honning, eller bruge en akaciehonning. Jeg synes begge giver et godt resultat, og med honningen kan du bage fuldkornsbollerne uden sukker.

Billeder

Her er flere billeder af fuldkornsboller.

Fuldkornsboller der hæver
Fuldkornsboller på bageplade
Fuldkornsboller

FAQ

Kan man fryse fuldkornsboller?

Ja, du kan sagtens fryse fuldkornsboller. Lad bollerne køle ned, inden du fryser dem i en frysepose. Ved brug efter frost skylles bollerne hurtigt under vandhanen, vandet rystes af igen og de bages cirka 4-5 minutter ved 200 grader varmluft. Så er grovbollerne sprøde og nybagte igen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte Schluter skriver

    marts 17, 2025 at 6:19 pm

    Simpelthen de perfekte boller både til min søns lune frokosten og til eftermiddag s madpakken de bliver en fast del af madpakkene

    Svar
  2. Jill Wadstrøm skriver

    februar 16, 2025 at 9:14 am

    Klart de bedst boller jeg har bagt 🌺
    Meget nemme og hele familien elsker dem

    Svar
  3. Mette skriver

    januar 24, 2025 at 7:31 am

    Virkelig lækre grovboller. Jeg tilføjede
    1 spk hakkede mandler
    1 spk hakkede valnødder
    1 spk hakkede hasselnødder
    1 spk solsikkekerner og
    1 spk græskarkerner
    Penslede med vand og dryssede med hørfrø
    Bagt i airfryer ved 200 grader direkte på risten

    Virkelig lækkert også her dagen efter 😊

    Svar
  4. Evan skriver

    januar 13, 2025 at 5:59 pm

    Hey. Jeg fik en meget klæ dej, og var nød til at tilføje mere hvedemel, er det normalt?

    Svar
    • Sanne Holm skriver

      august 09, 2025 at 11:32 am

      Tænker at du ikke har virket dejen ordentligt op.
      Dejen er meget klistret, når den har hvilet første gang, men virk den op igen.
      Jeg hældte den ud på bordet og så brugte jeg en dejskærer til at skubbe dejen ind under sig selv (gir det mening).
      Vejede dejklumperne af og brugte så igen en dejskærer i den ene hånd og spartel i den anden. Så ska du ikke røre ved den klistrede dej.
      De blir helt klart bedst uden at tilsætte mere mel, som jo gør dem tørre.

      Svar
  5. Majken skriver

    januar 01, 2025 at 6:51 pm

    De bedste fuldkornsboller friske også efter frost.

    Svar
  6. Haan skriver

    november 07, 2024 at 3:45 pm

    Jeg bagte med emmermel og en lille smule ekstra hvedemel. Det færdige resultat er blevet super godt. Tak for opskrift og inspiration🤓

    Svar
  7. Michael Changkhaen skriver

    oktober 26, 2024 at 8:41 am

    Hej
    Jeg vil gerne lave bollerne, men uden smør.
    Tænker at smørret tælles som væske, ville jeg kunne erstatte med lidt mere vand el. mælk ?
    (skal også undgå olie)
    Bh. Michael

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 26, 2024 at 8:48 am

      Hej Michael
      Jo, det kan du godt, men de får selvfølgelig en anden konsistens. Så prøv med lidt mere væske. Skriv gerne her hvordan det blev 🙂
      God bagelyst - og god weekend.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Birgit-Marie Silword skriver

    september 29, 2024 at 8:06 pm

    Er glad for opskriften ikke skal findes et eller andet sted, men er der sammen med omtalen. Tak

    Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required