Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert

Friterede hyldeblomster - en dejlig junidessert

Friterede hyldeblomster
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Friterede hyldeblomster med bær og flormelis er en sommerklassiker med en sød blomstersmag i en sprød dej.

Faktisk er dejen stort set en pandekagedej, som blomsterkronerne dyppes i, hvorefter de friteres i en neutral madolie.

De friterede hyldeblomster kan både serveres som pynt på is og lagkager og som en selvstændig dessert eller "kage" til kaffen.

Jeg er vild med, hvordan blomsterstøvet breder sig til dejen, så man får den fine smag. Og så er det hyggeligt at lave kager på blomster, man selv har plukket.

Indhold
  • Friterede hyldeblomster
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Friterede hyldeblomster

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Friterede hyldeblomster er knasende sprøde og passer til et sommerdækket bord. Denne opskrift er let og hurtig at lave og smagen bliver sød og sommerlig.
Antal: 4 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 store hyldeblomstskærme eller 12 små
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • ½ dl kærnemælk
  • ½ dl sukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk citronskal revet
  • 1 tsk vaniljesukker
  • salt
  • 5 dl smagsneutral olie

Fremgangsmåde

  1. Pluk hyldeblomstskærme, hvor blomsterne er fuldt flor. Når du kommer hjem, skal du ryste dem godt, så insekterne ryger ud af blomsterne. Hvis du skyller dem, forsvinder noget af blomsterstøvet og dermed smagen.
  2. Hæld solsikkeolien i en lille stegegryde og tænd den på 7 - hvis termostaten på komfuret går til 9.
  3. Hæld kærnemælk og mælk i en skål, pisk melet i lidt ad gangen.
  4. Pisk æg, sukker, vaniljesukker, salt og revet citronskal i massen.
  5. Når olien er varm, dypper du blomsterskærmene i dejen en for en, ryster dem lidt, så dejen ikke bliver for tyk, og lægger dem ned i olien.
  6. De friterede hyldeblomster skal kun stege tre til fem minutter. De er færdige, når de har fået en gyldenbrun farve.
  7. Tag dem op af olien og læg dem til afdrypning på et par stykker køkkenrulle.
  8. Server de friterede hyldeblomster med flormelis drysset over og friske jordbær.

Næringsindhold

Kalorier290kcalKulhydrater43gProtein7gFedt10gMættet fedt1gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.04gKolesterol83mgNatrium627mgKalium89mgKostfibre1gSukker14gVitamin A140IUVitamin C1mgCalcium33mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Opskriften er beregnet til ca. fire personer. Men når nu du er i gang med at plukke hyldeblomster, kan du lige så godt tage en ordentlig buket, så du også kan lave din egen hjemmelavet hyldeblomstsaft.

Det er supernemt at lave, og smagen er helt eminent. Du kan også lave hjemmelavet hyldeblomstsukker med mynte.

FAQ

Hvad er fritterede hyldeblomster?

Det er hyldeblomstskærme, der dyppes i en sød dej og derefter friteres sprøde i olie. De smager blomsteragtigt, let sødt og er sprøde udenpå, saftige indeni - en slags naturlig blomster-donut!

Hvor kan man plukke hyldeblomster?

Pluk på solrige dage, når blomsterne dufter kraftigt. Vælg store, åbne skærme med masser af pollen (det er der smagen sidder). Pluk ikke nær trafikerede veje - vælg rene, grønne områder.

Hvornår er hyldeblomster i sæson?

Sæson for hyldeblomster er typisk slut maj til slut juni i Danmark.

Hvor længe holder fritterede hyldeblomster?

De er bedst nystegte - sprødheden forsvinder hurtigt. Kan opvarmes let i ovn (200 grader i 3 minutter) for at blive sprøde igen.

Kan man fryse fritterede hyldeblomster?

Nej. De er ikke egnet til frysning, så nyd dem friske.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 09, 2025 at 5:33 pm

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required