Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Fransk kylling

Fransk kylling

fransk kylling
4.8 fra 30 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
340
SHARES
FacebookMessenger340PinterestEmailSMS

Fransk kylling er en lækker opskrift på kylling i fad, der steges med tomater, hvidløg og rosmarin. En nem ret, der smager himmelsk godt.

Fransk kylling er en utrolig dejlig ret, som sagtens blive din næste livret.

Her lavet med en fransk kylling (surprise, surprise), men du kan naturligvis også anvende en helt almindelig kylling. Du får sammen gode resultat.

Kyllingen parteres, hvorefter den steges i ovnen på en bund af blandt andet tomater og hvidløg.

Jeg har brugt en dåse cherrytomater, men du kan også anvende flåede tomater, der skæres i mindre stykker.

Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Boeuf bourguignon
  • Coq au vin
  • Løgsuppe

Opskrift på fransk kylling

Fransk kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 30 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Fransk kylling er en lækker opskrift på kylling i fad, der steges med tomater, hvidløg og rosmarin. En nem ret, der smager himmelsk godt.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kylling på ca. 1,5 kilo, gerne fransk
  • 1 dåse cherrytomater
  • 1 dåse vand
  • 1 bouillonterning gerne høns
  • 1 stort rødløg
  • 4 fed hvidløg
  • 3 kviste rosmarin
  • 75 g smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 225 grader varmluft. Jo, denne ret skal laves ved høj varme, så det er ikke en skrivefejl.
  2. Find et ildfast fad eller bradepande frem, og hæld cherrytomater med indhold i dåsen, og fyld dåsen med vand, som også kommes i. Smuldr en bouillonterning i.
  3. Rødløg og hvidløg hakkes fint og kommes ved. Rosmarinbladene pilles af og lægges i fadet.
  4. Skær den hele kylling ud i henholdsvis overlår og underlår, og del hvert stykke brystkød i halve. Så du ialt har otte stykker kylling.
  5. Læg kyllingestykkerne i fadet med skindsiden nedad. Krydr med en smule salt og peber, og læg en lille skive smør på hvert stykke.
  6. Stil fadet ind i ovnen, og steg det i cirka 20 minutter.
  7. Tag fadet ud og vend kyllingestykkerne om. Krydr igen med lidt salt og peber, og læg igen en lille skive smør på hvert stykke kylling.
  8. Stil fadet med fransk kylling tilbage i ovnen og giv den yderligere cirka 25 minutter. Undervejs skal du øse skyen op over kyllingestykkerne - og gør det gerne mindst hvert femte minut.

Næringsindhold

Kalorier543kcalKulhydrater4gProtein34gFedt43gMættet fedt17gFlerumættet fedt6gEnkelumættet fedt15gTransfedt1gKolesterol175mgNatrium419mgKalium405mgKostfibre1gSukker1gVitamin A746IUVitamin C6mgCalcium46mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Fransk kylling serveres straks, og du nyde den i selskab med råstegte kartofler eller kogte ris.

Ja, en mos med kartofler er også lækkert til.

Her kan du finde en passende salat til din kylling.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte skriver

    februar 14, 2022 at 2:19 am

    Hej Madensverden.

    Er lidt forvirret.
    En dåse cherrytomater og en dåse vand kunne det værre hakket tomater/flåddet tomater på dåse, og dåsen med vand, en opfyldning af vand fra dåsen af de hakket/flåddet tomater ? En dusk rosmarin har jeg ikke en idé om hvor meget kunne være?

    Mvh. Charlotte

    Svar
  2. Morgan skriver

    oktober 12, 2021 at 8:25 am

    Jeg elsker denne opskrift😍

    Svar
  3. Morgan skriver

    september 20, 2021 at 6:29 am

    Super hurtig ret meget smagfuldt klart en favorit

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required