Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Focaccia

Italiensk focaccia brød (med rosmarin og olivenolie)

Billede af italiensk focaccia brød.
4.7 fra 137 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
369
SHARES
FacebookMessenger369PinterestEmailSMS
Indhold
  • Italiensk focaccia brød
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på focaccia
  • Billeder
  • Mere olie
  • Kan man fryse focaccia?
  • Oprindelse og historie
  • Anvendelse
  • FAQ
  • Kommentarer

Italiensk focaccia brød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 137 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hævetid: 45 minutter min
Samlet tid: 1 time t 15 minutter min
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Antal: 8
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g vand (lunkent, svarende til 4 dl.)
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel (italiensk hvedemel tipo 00)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
Topping på focaccia
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk flagesalt
  • 2 spsk rosmarin (skal være friske rosmarinblade, eller oregano)
Efter bagning
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Kom 400 g vand (lunkent) og 25 g gær op i en skål, og rør det ud med en grydeske.
  2. Tilsæt gradvist 500 g hvedemel (italiensk med min. 12% protein)), og rør det godt sammen i et minuts tid.
  3. Kom 3 spsk olivenolie og 2 tsk salt ved, og rører dejen i yderligere et lille minut. Nu vil du se, at dejen er lidt tynd i det, men såden skal den være.
  4. Smør en form eller ildfast fad (ca. 30 gange 20 centimeter) med rigelig olivenolie, og kom dejen i. Du kan også beklæde formen med bagepapir - det letter rengøringen efterfølgende. Tryk dejen let ud.
  5. Lad dejen stå og hæve i 45 minutter, og du behøver ikke dække dejen til med et viskestykker eller lignende. Den skal bare stå der frit fremme på køkkenbordet.
  6. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  7. Fordel 3 spsk olivenolie ud over dit focaccia brød, og kom også 1 spsk flagesalt og 2 spsk rosmarin på. Med fingrene trykker du nu forsigtigt huller i dejen.
  8. Kom så fadet ind i ovnen, og her skal det italiensk focaccia brød bages i cirka 20-22 minutter. Efter bagning dryppes 2 spsk olivenolie over brødet.

Næringsindhold

Kalorier240kcalKulhydrater48gProtein7gFedt2gMættet fedt0.3gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt1gNatrium974mgKalium87mgKostfibre2gSukker0.2gVitamin A4IUVitamin C0.1mgCalcium14mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på focaccia

Focaccia er et klassisk italiensk brød, der er meget nem at bage selv, og her får du min opskrift på det. Det er lækkert, luftigt og med store huller. Som et focacciabrød skal være.

Nyd det friskbagt, hvor man virkelig kan smage både olivenolie og rosmarin i brødet. Og det er et fremragende madbrød til mange italienske retter.

Du får et nemt og lækkert focaccia brød her med masser af smag, og der er nok til i hvert fald 8 personer. Jeg plejer i øvrigt at lave dejen i hånden i stedet for røremaskinen, da den er ganske nem at røre sammen. God bagelyst.

Se flere opskrifter:

  • Ciabattabrød med store huller
  • Fougasse
  • Durumboller
  • Naanbrød

Billeder

Her er nogle billeder fra min bagning af det luftige focacciabrød:

focacciadej klar til bagning
færdigbagt focacciabrød
focacciabrød klar til servering

Mere olie

Tag det ud af ovnen, og straks efter drypper du et par spiseskefulde olivenolie ud over dit focaccia brød, så skorpen ikke bliver sprød, men derimod dejlig blød. Som den skal være.

Lad brødet køle lidt, inden du skærer det ud i generøse stykker. Nyd det til klassiske italienske retter som lasagne, Cacio e Pepe og spaghetti med kødsovs.

Kan man fryse focaccia?

Jeg bliver ofte spurgt, om man kan fryse et færdigbagt focaccia brød ned. Og det kan du sagtens. Brødet tøs op ved stuetemperatur, hvorefter du med fordel lige kan lune det i ovnen.

Inden frysning kan focacciabrødet med fordel skæres ud i passende stykker, og så kan du altid tage et antal brødstykker op. Det italienske brød smager bedst, når det er lunt.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Oprindelse og historie

Focaccia stammer fra det gamle Rom, og er især forbundet med regionen Liguria (hvor det kaldes "fugassa").

Det menes at være forløberen til den moderne pizza. Brødet blev traditionelt bagt på varme sten eller i træfyrede ovne.

Anvendelse

Focaccia er et lækkert brød som tilbehør til supper og salater. Som sandwichbrød, eks. flækket og fyldt med ost, pesto, skinke eller grillede grøntsager.

Serveres også som snack med lidt dyp, eks. hummus, aioli eller balsamico. Kan også bruges til brunch eller tapas.

FAQ

Stavemåde: Focaccia eller foccacia?

Focacciabrødet serveres til en række italienske retter, herunder selvfølgelig pasta. Hvordan staver man så til focaccia? Jo, det er præcist som anført, og altså ikke foccacia. Ordet er først med et c og dernæst to c'er - og ikke omvendt.

Kan focaccia brød fryses?

Du kan sagtens fryse focaccia. Optø det ved stuetemperatur.

Hvad betyder focaccia?

Focaccia er selvfølgelig et italiensk ord, og det betyder faktisk blot ildsted.

Hvor kommer focaccia fra?

Det er et italiensk brød, som man kan sige er i familie med den italienske pizza. Serveres typisk som madbrød.

Forskel på pizza og focaccia?

Forskellen på en pizza og focaccia er højden på brødet. Og her er forklaringen blandt andet mængden af gær, hvor der anvendes lidt gær til en pizza, men mere til det højere focacciabrød, der får lov til at hæve i højden.

Focaccia i hel bradepande?

Du kan også sagtens lave en hel bradepande i ovnen med focaccia. Her skal du blot fordoble opskriften, for så passer den til en stor bradepande.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maja skriver

    september 20, 2025 at 4:00 pm

    Hej, hvor mange gange ville du gange opskriften op med, hvis man laver en bradepande i ovnens str. ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 21, 2025 at 10:46 am

      Hej Maja
      Til en hel bradepande kan du blot fordoble mængderne. Fremgangsmåden er ellers den samme - ligeledes med bagetiden 🙂
      God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  2. Ella Lind Madsen skriver

    august 17, 2025 at 1:29 pm

    Super godt foccaciabrød!

    Svar
  3. Henriette skriver

    juli 10, 2025 at 8:47 am

    lækkert og super nemt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 10, 2025 at 8:09 pm

      Mange tak, Henriette - det er jeg glad for at høre.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
« Ældre kommentarer

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required