• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie

Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie

billede med italiensk focaccia brød
4.7 fra 136 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
316
SHARES
FacebookMessenger316PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  27. september 2021 - Udgivet:  27. september 2021

Focaccia er et klassisk italiensk brød, der er meget nem at bage selv, og her får du min opskrift på det.

Nyd det friskbagt, hvor man virkelig kan smage både olivenolie og rosmarin i brødet. Og det er et fremragende madbrød til mange italienske retter.

Du får et nemt og lækkert brød her med masser af smag, og der er nok til i hvert fald 8 personer. Jeg plejer i øvrigt at lave focacciabrødet i hånden i stedet for røremaskinen, da det er ganske nemt at røre dejen sammen.

Oversigt
  • Italiensk focaccia brød
  • Mere olie
  • Kan man fryse focaccia?
  • Oprindelse og historie
  • Anvendelse
  • Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
  • Fougasse
  • Durumboller
  • Italiensk pizzadej
  • Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)
  • Naanbrød - indiske naan
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med italiensk focaccia brød
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Italiensk focaccia brød

4.73 fra 136 stemmer
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t 15 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Brød
Køkken: Italiensk
Kalorier: 240
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g vand - lunkent, svarende til 4 dl.
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel - italiensk hvedemel tipo 00
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 tsk salt
Topping på focaccia
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk flagesalt
  • 2 spsk rosmarin - skal være friske rosmarinblade, eller oregano
Efter bagning
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Kom vand (lunkent) og gær op i en skål, og rør det ud med en grydeske.
  2. Tilsæt gradvist hvedemel (italiensk med min. 12% protein)), og rør det godt sammen i et minuts tid.
  3. Kom olivenolie og salt ved, og rører dejen i yderligere et lille minut. Nu vil du se, at dejen er lidt tynd i det, men såden skal den være.
  4. Smør en form eller ildfast fad (ca. 30 gange 20 centimeter) med rigelig olivenolie, og kom dejen i. Du kan også beklæde formen med bagepapir - det letter rengøringen efterfølgende. Tryk dejen let ud.
  5. Lad dejen stå og hæve i 45 minutter, og du behøver ikke dække dejen til med et viskestykker eller lignende. Den skal bare stå der frit fremme på køkkenbordet.
  6. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  7. Fordel olivenolie ud over dit focaccia brød, og kom også flagesalt og rosmarin på. Med fingrene trykker du nu forsigtigt huller i dejen.
  8. Kom så fadet ind i ovnen, og her skal det italiensk focaccia brød bages i cirka 20-22 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 240kcalKulhydrater: 48gProtein: 7gFedt: 2gMættet fedt: 0.3gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 1gNatrium: 974mgKalium: 87mgKostfibre: 2gSukker: 0.2gVitamin A: 4IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 14mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Mere olie

Tag det ud af ovnen, og straks efter drypper du et par spiseskefulde olivenolie ud over dit focaccia brød, så skorpen ikke bliver sprød, men derimod dejlig blød. Som den skal være.

Lad brødet køle lidt, inden du skærer det ud i generøse stykker. Nyd det til klassiske italienske retter som lasagne, Cacio e Pepe og spaghetti med kødsovs.

Kan man fryse focaccia?

Jeg bliver ofte spurgt, om man kan fryse et færdigbagt focaccia brød ned. Og det kan du sagtens. Brødet tøs op ved stuetemperatur, hvorefter du med fordel lige kan lune det i ovnen.

Inden frysning kan focacciabrødet med fordel skæres ud i passende stykker, og så kan du altid tage et antal brødstykker op. Det italienske brød smager bedst, når det er lunt.

Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Oprindelse og historie

Focaccia stammer fra det gamle Rom, og er især forbundet med regionen Liguria (hvor det kaldes "fugassa").

Det menes at være forløberen til den moderne pizza. Brødet blev traditionelt bagt på varme sten eller i træfyrede ovne.

Anvendelse

Som tilbehør til supper og salater.

Som sandwichbrød – eks. flækket og fyldt med ost, pesto, skinke eller grillede grøntsager.

Som snack – med lidt dyp, fx hummus, aioli eller balsamico.

Kan også bruges til brunch eller tapas.

Flere inspirerende opskrifter:

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning

4.8 fra 139 stemmer
Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Gå til opskrift
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.

Fougasse

5 fra 8 stemmer
Fougasse er et fransk landbrød med en karakteristisk form, der gør brødet sprødt. Her får du en nem opskrift på et brød med rosmarin og hvidløg.
Gå til opskrift
Fougasse brød

Durumboller

4.6 fra 41 stemmer
Her er min bedste opskrift på durumboller. De klassiske italienske boller, der bages med durummel, og som er gode til alt fra morgenbordet til en sandwich.
Gå til opskrift
billederesultat for durumboller

Italiensk pizzadej

4.8 fra 343 stemmer
En opskrift på rigtig italiensk pizzadej, der er både nem og rimelig hurtig at slå sammen. Dejen giver dig verdens bedste bund til din pizza.
Gå til opskrift
billede med italiensk pizzadej

Manitoba brød (nemt italiensk madbrød)

5 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på manitoba brød, der er et lækkert og luftigt italiensk madbrød. Det er meget nemt at bage, og skal blot langtidshæves i 6 timer.
Gå til opskrift
manitoba brød

Naanbrød - indiske naan

4.7 fra 33 stemmer
Min opskrift på verdens bedste naanbrød. Med eller uden hvidløg. Det indiske brød bages med gær og yoghurt, og du kan også se hvad naan er.
Gå til opskrift
Billede med naan indisk naanbrød.

FAQ

Stavemåde: Focaccia eller foccacia?

Focacciabrødet serveres til en række italienske retter, herunder selvfølgelig pasta. Hvordan staver man så til focaccia? Jo, det er præcist som anført, og altså ikke foccacia. Ordet er først med et c og dernæst to c'er - og ikke omvendt.

Kan focaccia brød fryses?

Du kan sagtens fryse focaccia. Optø det ved stuetemperatur.

Hvad betyder focaccia?

Focaccia er selvfølgelig et italiensk ord, og det betyder faktisk blot ildsted.

Hvor kommer focaccia fra?

Det er et italiensk brød, som man kan sige er i familie med den italienske pizza. Serveres typisk som madbrød.

Forskel på pizza og focaccia?

Forskellen på en pizza og focaccia er højden på brødet. Og her er forklaringen blandt andet mængden af gær, hvor der anvendes lidt gær til en pizza, men mere til det højere focacciabrød, der får lov til at hæve i højden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgitte Dyrby

    oktober 23, 2024 at 11:13 am

    Fantastisk opskrift! Superenkelt, hurtigt- og meget lækkert resultat!

    Svar
  2. Barbara Danielsen

    juni 17, 2024 at 5:20 pm

    Helt genialt brød, bagte det for første gang i lørdags til tapas og vores gæster, de bad også om opskriften 👌 Havde ikke set den sidste anvisning med mere olivenolie efter ovnen, men synes nu også at det var top lækkert med sprød skorpe.

    Svar
  3. Ruth

    maj 30, 2024 at 2:12 pm

    Det ser ud til du sætter brødet i ovnen lige efter du har tændt den. Er det rigtigt forstået, eller skal ovnen varme op først? Uh, er lige igang med at lave dejen, så håber jeg gør det rigtigt ift ovnvarme🥹

    Svar
  4. wolfgang bley

    april 13, 2024 at 12:31 pm

    den er nemt at tilberede og smager virkekig godt.
    (er nybegynder)

    Svar
  5. Pia

    april 06, 2024 at 5:23 pm

    Hej Holger,
    Jeg har bagt focaccia brød i mange år - er i det hele taget vild med italiensk mad og bagværk, jeg bruger også focaccia brødet som pizza(dej), det smager rigtig godt, der er mere fylde i, og det er nemt at røre sammen.
    Bare et lille tip herfra. Og tak for en dejlig hjemmeside ☺️
    Mvh.
    Pia

    Svar
  6. Gitte Nielsen

    marts 26, 2024 at 3:18 pm

    Er altid et kæmpe hit!

    Svar
  7. Elisabeth Hammer

    maj 09, 2023 at 2:26 am

    Hej! Jeg er nysgerrig på hvad forskellen er på en almindelig bolledej og en focaccia dej? Der er mange forskellige opskrifter på den og kan det passe den eneste forskel der er at den bliver penslet med olie for at blive blød? (Jeg ved godt der også er topping på).

    Svar
    • Terne

      september 11, 2024 at 7:30 pm

      Hej!
      Når jeg bager boller (to gange om ugen), bruger jeg en fastere dej, som osse æltes godt.Foccacia-dejen er så blød, at den hældes ud af skålen. Og så skal den blot røres sammen med en ske.

      Svar
  8. Heidi

    april 05, 2023 at 10:35 am

    Str. på fadet? Hvad skal der til for en bradepande?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 01, 2024 at 4:43 pm

      Hej Heidi
      Undskyld det sene svar. Det er et fad på ca. 30 gange 20 centimeter. Jeg har opdateret opskriften 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Pia

    marts 28, 2023 at 6:19 pm

    Kunne du ikke oplyse målene på fadet du bager brødet i?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 01, 2024 at 4:44 pm

      Hej Pia
      Yes - det er 30 gange 20 centimeter.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. John Schmidt

    august 26, 2022 at 3:22 pm

    Brødet bliver super men kan det laves som koldhævet ?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 01, 2024 at 4:44 pm

      Hej John
      Sagtens - nedsæt bare mængden af gær 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  11. Majbritt Kiilerich Sø

    juli 09, 2022 at 6:29 pm

    Hej!
    Kan brødet fryses? Er det fryseegnet?😅

    Svar
    • Tina

      december 27, 2022 at 11:18 am

      Hej Majbritt
      Fik du svar på, om det er fryseegnet? Jeg har nemlig samme spørgsmål😉

      Svar
      • Holger Rørby Madsen

        december 27, 2022 at 11:32 am

        Hej Tina
        Tak for det - og jeg har nu skrevet det ind i opskriften 🙂
        Du kan sagtens fryse det ned - og lune det inden servering.
        Alt det bedste
        Holger

  12. Tina Andersen

    marts 07, 2022 at 8:00 pm

    Kan jeg bage brødet dagen inden? Hvordan får jeg det mest lækkert på dagen?
    Ser SÅ lækkert ud;-)))

    Svar
  13. Merethe Skovby

    juni 23, 2021 at 10:52 pm

    Lavet dette lækre brød mange gange, det er virkeligt godt og populært i min omgangs kreds

    Svar
  14. Lone

    januar 28, 2021 at 7:52 pm

    Hvilken størrelse har dit ildfaste fad?
    Mvh Lone

    Svar
  15. Alexander

    september 25, 2017 at 4:21 pm

    Jeg kan klart anbefale denne opskrift - og brødet virker også helt fint som en "snack" uden noget til, da flagesaltet og rosmarinen går fantastisk sammen.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required