Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Flyvende Jacob

Flyvende Jacob (opskrift på en populær svensk ret)

billede med flyvende jacob
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook66PinterestSMSEmailMessenger
66
DELINGER
Indhold
  • Flyvende Jacob - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på Flyvende Jacob
  • Servering
  • Kommentarer

Flyvende Jacob - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her får du min opskrift på den svenske ret med navnet Flyvende Jacob. En børnevenlig ret med kylling, banan, fløde, chilisauce og kogte ris.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Svensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 stykker kyllingebryst (i tern)
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 5 dl madlavningsfløde
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 2 bananer (i skiver)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 300 g ris (koges som anvist)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til Flyvende Jacob starter du med, at skære kyllingebrystfileterne ud i mindre tern, der brunes i lidt olie i en pande. Brunes godt af, hvorefter karry vendes i sammen med paprika, salt og friskkværnet peber.
  2. Kom kyllingestykkerne i et ovnfast fad, og tænd ovnen på 225 grader almindelig over- og undervarme.
  3. Bananerne skrælles og skæres i skiver, mens peberfrugten snittes i mindre tern. Fordeles over kyllingekødet i fadet.
  4. Kom madlavningsfløde i en skål sammen med sød chilisauce og pisk det godt igennem. Traditionelt laves retten med flødeskum, men her er det altså en lidt mere fedtfattig version. Bruges almindelig flødeskum piskes den til et let flødeskum sammen med chilisaucen. Tilsæt også lidt salt og peber.
  5. Hæld det over ingredienserne i fadet, og steg det 20 minutter ved 225 grader over- og undervarme. Jeg sætter gerne fadet på en rist midt i ovnen.
  6. Imens retten er i ovnen kan du koge ris som anvist på pakken.

Næringsindhold

Kalorier459kcalKulhydrater82gProtein9gFedt11gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt6gKolesterol11mgNatrium82mgKalium502mgKostfibre3gSukker15gVitamin A1151IUVitamin C45mgCalcium133mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på Flyvende Jacob

Flyvende Jacob er et pudsigt navn til en ret, men du skal ikke lade dig narre, for den smager faktisk aldeles fremragende.

Retten og navnet skyldes Ove Jacobsson fra Sverige, der opfandt den mens han arbejdede i det svenske luftfragtindustri, og opskriften optrådte første gang i et magasin fra 1976, der hed Allt om Mat.

Her får du min version af den populære ret, hvor jeg har finpudset den lidt i forhold til blandt andet kalorieindholdet.

Den originale opskrift består af kylling, bacon, banan og en letpisket flødeskum med chilisauce og peanuts, men i min version er piskefløden udskiftet med en mere mager madlavningsfløde, bacon er udeladt og jeg laver retten med sød chilisauce.

Du kan gøre som du synes, og opskriften er beregnet til fire personer.

Se også de populære opskrifter på:

  • Svenske kødboller - köttbullar som i IKEA
  • Svensk pølseret
  • Pyt i pande
  • Svensk mørbrad

Servering

Flyvende Jacob serveres straks sammen med kogte ris. I stedet for peanuts har jeg pyntet med hakkede mandler, og det grønne pynt er rucola.

Som sagt kan du også lave den originale udgave med rigtig fløde, der piskes til en let flødeskum sammen med chilisauce, inden den kommes i fadet.

Dertil kommes altså stegte stykker af bacon, og der tilsættes også peanuts. Men det er en af de retter, som man kan variere efter smag og behag.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Henrik skriver

    juni 22, 2025 at 8:06 pm

    Svar
  2. Henrik skriver

    juni 22, 2025 at 8:05 pm

    Godt og nemt😀

    Svar
  3. Børge Søe Pedersen skriver

    december 09, 2023 at 2:25 pm

    Angående flyvende Jacob opskrift
    Lyder spændende men hakkede mandler ? Det ligner hasselnødder

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 09, 2023 at 2:32 pm

      Hej Børge
      Den er også god, men det er mandler, der ikke er smuttede 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required