Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Florentiner - sprøde og flotte nøddekager

Florentiner - sprøde og flotte nøddekager

Florentiner
4.6 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
65
SHARES
FacebookMessenger65PinterestEmailSMS

Florentiner er de lækreste sprøde småkager lavet af nødder, som karamelliseres. Og så pyntes kagerne med smeltet chokolade.

Florentiner er sprøde og smager af karamel og nødder, sammen med chokolade er det virkelig en lækker kombination.

Jeg har altid været vild med kiks og sprøde småkager, så denne opskrift er bestemt en af mine yndlings.

Hos nogen konditorier vil du også finde dem med et lag af smørcreme, hvilke også smager rigtig godt. Dog synes jeg, at de er lækre ,som de er, serveret sammen med en god kop kaffe.

Du kan enten vælge at bage dem direkte på en bageplade eller putte dem i forme. Jeg bager dem direkte på en plade, hvor de flyder en smule ud, så det er vigtigt at have stort mellemrum mellem hver kage.

Opskrift på florentiner

Florentiner

Rakel Seneca
4.6 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Florentiner er de lækreste sprøde småkager lavet af nødder, som karamelliseres sammen. Og så er de pyntet med smeltet chokolade.
Antal: 6 portioner
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 1 spsk honning
  • 75 g sukker
  • 25 ml piskefløde
  • 50 g valnødder
  • 15 g hasselnødder
  • 15 g havregryn
  • 1 knivspids salt
  • 50 g mørk chokolade

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at forvarme ovnen til 180 grader og gør to bageplader klar med bagepapir - eller brug forme.
  2. Tag nu en lille gryde og tilføj smør, honning, sukker og piskefløde. Varm det op og lad det koge sammen, indtil det begynder at tykne og have en temperatur på 120 grader.
  3. Hak halvdelen af nødderne groft og den anden halvdel fint. Kom dem i karamellen, tilføj også havregryn og salt. Rør det godt sammen.
  4. Fordel små klatter af dejen på bagepladen med stort mellemrum, da de flyder meget ud.
  5. Bag dem i cirka 10 minutter, eller indtil de er flot gyldne og flade.
  6. Lad dem køle ned. Smelt chokoladen og hæld den over kagerne, lad chokoladen størkne, og så er florentiner klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Du kan sagtens lave kagerne med smørcreme i midten. Prøv også at knuse dem og servere dem som sprødt drys over is eller som pynt på en kage.

Smagen af florentiner passer nemlig til alle slags desserter, fordi de indeholder typiske dessert-ingredienser.

Se også andre opskrifter med nødder:

Nøddekurve

Nøddehorn

Karamelliserede nødder til desserter

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Brit skriver

    juni 13, 2024 at 12:11 pm

    Kan man lave dem uden nødder? Evt med mandler?

    Svar
  2. Kathrine skriver

    august 16, 2023 at 6:36 pm

    Har du mon et godt råd til opbevaring, hvis de først skal bruges dagen efter? Og ved 6 portioner, hvor mange styk er det ca.? For jeg forestiller mig at man kan sikkert spise mere end en… 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required